Bilişimciye Özür Yok! İşte nedeni!

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
900 da yoktur hocam norm fazlalarını atamaları bitsin o açıkda kalmaz
sadece açık yer olmadığı için il içinde norm fazlası olarak kalabiliyorlar
il dışı resen de yaparlarsa o açıkta kalmaz bence

Bu sayı bile fazla geldi bana. Bu kadar norm sıkıntısı varken nereden nereye nasıl atıyacaklar bu kadar kişiyi? Normal tayin döneminde birkaç ay önce kadro açmayan illere şimdi bakıyorum 9-10 kişilik yer açmış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

bekar ogretmen adayları bence calıstıgı yerden baksınlar en mantıklsı sonra husran oluyor :(

arkadaşlar ben bu eş özründe atanamadım Hatay ili yer açmadığı için. ne yapmamız gerekiyor? lütfen sesimizi duyuralım. lütfen 147'yi arayalım.bu gidişle yaza da atanmam zor gözüküyor. normumuz en kısa zamanda düzenlenmeli. bunun için birşeyler yapmamız lazım. ben bulunduğum ilde norm fazlasıydım. 2 sene yer değiştirmeme hakkımı kullanıyordum. bakalım o süre dolunca ne olacak?

arkadaşlar normumuzun adam akıllı düzenlenmesi için gerekli mercilere talep de bulunmamız gerekiyor?

Norm'un adam akıllı düzelmesini istiyorsanız ekders'ten bir sene vazgeçmeniz gerekir, niye vazgeçeceksin ki, Res'en yapsınlar dikkat çeker ama olmaz herkes benim görevlendirmem niye çıkmadı, şu yazmasada oraya ben gitsem, abi burayımı yazıcan şurayı mı senin puan yüksek ben yazmayayım.
Önce iğneyi kendimize batıralım. Ama kime ne? sonra İnleyen nağmeler. kusura bakmayın.

yadigartbaykal' Alıntı:
gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. nasıl olurda din kültürü türkçenin matematiğin fen'in sosyalin 2-3 katı kadar olabiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığının her gelen hükümete göre değişmemesi gerekiyor MİLLİ diye bir başlığı var. siyasete fikre göre olmaması gerekiyor. Dini Eğitim Bakanlığı oluyoruz gitgide

Hocam anlatayım başka branşlara bir satır bile eleştiri yapmaya hakkımız yok bence.
çünkü seçmeli ders adına Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı dersleri var, bu derslerden 4'er şube açılmaması gibi bir durum yok, bu da bir okulda minimum 16 saat ders eder, birde 5-6-7-8. sınıflarda okutulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri var, düşünün bir okulda 3'er şube olsa 3*4=12 şube 2 şer saatten 24 saat ders 16 saat de seçmeli en küçük okulda bile bu ders için 40 saat ihtiyacı var, böyle olunca her okula minimum 2 tane lazım oluyor.
Peki bizim branş seneye sadece bir şube de seçilecek 3 şube olsa 3 saat
4 sınıf bile seçse 8 saat eder
3+8=11 hala ihtiyaç yokken herkesin norm fazlası olması çok normal.
Her okula bir norm veya her kademeye zorunlu 2 saat BT dersi gelmedikçe sorun çözülmez.

bizlerin ekdersten vazgeçmesi sorunu çözmez norm bilişm rehbere göre belirlenmiyor..biz tüm türkiyedeki bilgisayar öğretmenleri biraraya gelmedikçe toplu dilekçe vermedikçe ders saatimiz zorunlu olmadığı müddetçe okul okul gezeriz....sağlık meslek lisesinde 8 saat dersim varken köyde 6 saat dersi olan okula resen atandımm... işte sistem bu...Allah hepmizin hayrını versin...inşallah kimse seçmez bilgisayar dersini de milli eğitimin halini görsemm dicem ama bu seferde yan branş adı altında bizi farklı bölümlere resen atayacaklar...sonumuz hiç de hayırlı gitmiyor.. ve buna dur dicek bi Allah ın kulu da yokkkk ne yazıkk kiiii

lover128' Alıntı:
bizlerin ekdersten vazgeçmesi sorunu çözmez norm bilişm rehbere göre belirlenmiyor..biz tüm türkiyedeki bilgisayar öğretmenleri biraraya gelmedikçe toplu dilekçe vermedikçe ders saatimiz zorunlu olmadığı müddetçe okul okul gezeriz....sağlık meslek lisesinde 8 saat dersim varken köyde 6 saat dersi olan okula resen atandımm... işte sistem bu...Allah hepmizin hayrını versin...inşallah kimse seçmez bilgisayar dersini de milli eğitimin halini görsemm dicem ama bu seferde yan branş adı altında bizi farklı bölümlere resen atayacaklar...sonumuz hiç de hayırlı gitmiyor.. ve buna dur dicek bi Allah ın kulu da yokkkk ne yazıkk kiiii

Sayın hocam tüm bilişimciler BTR'yi kabul etmese, Görsel sanatlar Öğretmenleri seçmeli olacak diye yarışmalara resim göndermedi, B.Eğitimciler turnuvalara takım çıkarmadı, biz?
Dikkat çekeriz, dediğim gibi en fazla Res'en olur, ancak dikkat çeker, 2 sene sonra size ihtiyacımız yok sistemi kurduk diyecekler sonra, aynı formatörlük gibi bitmez pil kullanıyoruz zannediyoruz ancak herşey bitiyor.
Bu arada bende maaş karşılığını tamamlamak için müzik derslerine girecekmişim, Haydi GÜLELİM. BTR'de olmadım. Hayırlısı artık.

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BİTMİŞTİR BU ÜLKEDE ...ve bilgisayar öğretmeni olarak ne kadar gerekesiz bir ders olduğunu da anlattılar bize helal olsunnn....bence kaldırılsın bu ders::(((((( :verymad:

yadigartbaykal' Alıntı:
patari' Alıntı:
Norm'un adam akıllı düzelmesini istiyorsanız ekders'ten bir sene vazgeçmeniz gerekir, niye vazgeçeceksin ki, Res'en yapsınlar dikkat çeker ama olmaz herkes benim görevlendirmem niye çıkmadı, şu yazmasada oraya ben gitsem, abi burayımı yazıcan şurayı mı senin puan yüksek ben yazmayayım.
Önce iğneyi kendimize batıralım. Ama kime ne? sonra İnleyen nağmeler. kusura bakmayın.

Bence yanılıyorsunuz, suçu bize bilişimcilere atmanız hoş bir şey değil. En başından beri formatörlükle ilgili sıkıntılarımız için çok uğraştık, mailler, eylemler vs. her seferinde de ses getirdik, ama sonuç olarak ne oldu? hiç bir şey. Kimsenin umurunda değiliz. Sadece birileri isterdi diye formatörlüğün ismini değiştirdiler ama yine ortada ciddi bir şey yok. Kısacası bizim ne istediğimiz önemli değil onların ne istediği önemli. Bizim işimizi de sadece bakan çözer, müsteşar çözer, talimatla özel olarak çözülür bizim iş.
Bu arada, formatörlüğe başvurmayın diyorsunuz. Eminim bir çoğumuz ek dersi için değil az ders saatimiz oldğundan seçiyoruz. ders olmayınca mecbur bırakılıyoruz. İlla almayın onlar size ders bulsun diyorsanız işin bu kısmı daha vahim. Vızır Vızır Formatör yetiştiriyorlar. Bize ihtiyaçları yok. Bu durumda başka bir acı gerçekle karşılaşabiliriz.

Hocam kusura bakmayın yeni gördüm. Bende Bilişimciyim öncelikle burada yanlış olmasın lütfen. Yıllarca formatörlük adı altında 6 saat dersim olduğu için mecbur bırakıldım, ya seç yada yüzlerce km uzakta bir yere git dendi(başka bir ilçe için).
2. dönem müzik derslerine girip maaş karşılığını dolduracakmışım, herkes kadar hatta formatör olmadığım için pek çok kişiden daha zor durumlara düşüyorum, hem maddi hem iş,
dün müdürüm aradı hocam buralardamısın neden uğramıyorsun diyor, sinirlerim yerinden oynadı. matematikçiyi neden arayıp uğramıyorsun diye sormuyorsun diyesim gelmedi değil, ancak adam iyi. Gitmedim ayrı.
Ben dikkat çeker diye düşünüyorum. Keşke bir dönem deneyebilsek. İşte illa olmayayım dedim bana müzik dersini layık gördüler. Zoruma gitmiyormu gidiyor. Ben yanlış düşünüyor olabilirim, okul okul gezdiğim zamanlarda oldu, neyse; çok dağıldı konu.

dağılan bişi yok...BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BU ÜLKEDE BİTMŞTİRRRRRRR..........DEDĞİM GİBİ TEK ÇARELERİ KALDI YA KURUM DEĞİŞTİRİP BİZLERİ MEMUR YAPARLAR YA DA BRANŞ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK...BUNLAR BİZLERE DERS MERS BUNDAN SONRA KESİNLİKLİKLE VERMEZLERRR ARKADAŞLARR..........

lover128' Alıntı:
dağılan bişi yok...BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ BU ÜLKEDE BİTMŞTİRRRRRRR..........DEDĞİM GİBİ TEK ÇARELERİ KALDI YA KURUM DEĞİŞTİRİP BİZLERİ MEMUR YAPARLAR YA DA BRANŞ DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK...BUNLAR BİZLERE DERS MERS BUNDAN SONRA KESİNLİKLİKLE VERMEZLERRR ARKADAŞLARR..........
keşke hak verselerde geçsek memurluğun öğretmenlikten kötü olma ihtimali yok bence iş biter evine gider hiç olmazsa kafan rahat eder

Ben memurluktan geçtim öğretmenliğe lise mezunu da üniversite mezunuda maaşı aynı aldığı üniversitedeki memurluktan geçtimm...burda 1 amirin var orda herkes amirr...onun da çilesi çokkkkkk...kolay değilll ki öle...

fairy41' Alıntı:
arkadaşlar ben bu eş özründe atanamadım Hatay ili yer açmadığı için. ne yapmamız gerekiyor? lütfen sesimizi duyuralım. lütfen 147'yi arayalım.bu gidişle yaza da atanmam zor gözüküyor. normumuz en kısa zamanda düzenlenmeli. bunun için birşeyler yapmamız lazım. ben bulunduğum ilde norm fazlasıydım. 2 sene yer değiştirmeme hakkımı kullanıyordum. bakalım o süre dolunca ne olacak?
hatay da resen atamalar yapıldıktan sonra yaklaşık olarak 20 tane norm fazlası olması gerekiyor. görünürde imkansız gibi ama ne olacağını bilemiyoruz

19siyaHBeyaz03' Alıntı:
lover128' Alıntı:
keşke hak verselerde geçsek memurluğun öğretmenlikten kötü olma ihtimali yok bence iş biter evine gider hiç olmazsa kafan rahat eder
maaşı daha fazla deilse ıuğraşmaya değmez

lover128' Alıntı:
:++:

http://www.bilgisayarbilisim.net/ok...m-genel-mudurlugune-bt-dilekcesi-t102237.html

dilekçe örneği dedik, arkadaşlar gönderin dedik. Abidik gubidik konulara 100 sayfa yazı yazan lüzumsuz arkadaşlar tek satır mesaj yazmaktan aciz bırakın dilekçe vermeyi.

sonumuz iyi ya da kötü artık belli olsa da alan değişikliğimi veriyorlar yoksa memurluk mu biz de işimşze baksak. ARTIK GINA GELDİ BU ZÜMREDEN De MEB den de

goodielife' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/ok...m-genel-mudurlugune-bt-dilekcesi-t102237.html

dilekçe örneği dedik, arkadaşlar gönderin dedik. Abidik gubidik konulara 100 sayfa yazı yazan lüzumsuz arkadaşlar tek satır mesaj yazmaktan aciz bırakın dilekçe vermeyi.

sonumuz iyi ya da kötü artık belli olsa da alan değişikliğimi veriyorlar yoksa memurluk mu biz de işimşze baksak. ARTIK GINA GELDİ BU ZÜMREDEN De MEB den de
:alkis:
dersimizle ilgili makamların düşüncesi değişmedikçe bizim durumumuz değişmez

Birlik olamadığımız için bize binen çok olur.Ağır bir tabirse de umrumda değil.Birlik olalım btr imiş yok formatörlük müş 1 yıl seçmeyelim bakın nasıl tıpış tıpış bizim sorunumuzu çözecekler.İl milli eğitim müdür yardımcısı ile görüştüm adam şunu resmen açıkça demese de ima etti.Sizin işiniz bitti akıllı tahtalar olduğu için biraz üstünüze düştüler sonra da tabletlerle ilgili proje için kullanılacaksınız sonra ne olursunuz bilmem dedi. Size diyorum 1 yıl eilinizi hiçbirşeye sürmeyin alsınlar fatih projesi ellerinde patlasın da görelim.Bir de şu saçmalığı bırakın.. neymiş biz btr olmazsak biileri yapacakmış yok devletin işleri yürürmüş.Yapmayalım bakalım yürüyormu görelim.Ama bizim branştan bi nane olmaz.

tüm türkiyedeki bilgisayar öğretmenlerini bu meslek lisesi öğretmeni de dahil bir araya getirecek bi şey bulmamız gerek...yoksa daha çoook yazarızzzz

bence bizim sorunumuz herkesin durumdan rahatsız olup da kimsenin bişey yapmaması anca konuşuyorz hareket zamanı ne zman gelecek artık il il birleşmemiz lazım ve bu ancak sendikalar aracılığıyla olur arkadaşlar her ildeki bilişimciler toplanıp birlikte hareket etmesi lazım sendikalar aracılığıyla bakın bakalım ozman değişiyormu bişeyler değişmiyormu

şube müdürü şöyle dedi müfettiş bunu dedi bunları takmayın arkadaşlar onların bildikleri bizden fazla değil. bizim işimiz yukarda bitiyor müsteşar yada bakan bizimle ilgili yani dersimizle ilgili olumlu düşünecek aksi takdirde bişi değişmez. sendikalar eş durumunu yaptırdı baskılarla bakan bile bence bu yüzden değişti. ama bizim sorunumuzla ilgili sitelerinde haber yapmaktan başka bişi yapmıyorlar. o siteye kim bakıyor öğretmenler işi çözeceklerin bakmıyacağıda biliniyor

bize de o eli atıp duruyorlar zaten hocam
şamaroğlanına döndük.....
insanda ne öğretmenlik isteği kaldı nede bilgisayar görme isteği...
bundan sonra derse gir çık maaşını al olacak

Geri