Biligisayarım açılıp kapanıyor

Kodla Büyü

akakak99

Üye
Merhaba arkadaşla açma düğmesine bastığımda fanlar falan 1-2 saniyeliğine çalışıp kapanıyor neden olabilir? Ne yapmalıyım ?

1. power ı değiştir dene
2. işlemci fanını sök işlemci üzerine jel sür tekrar dene

cihazınızı profesyonel bir teknik servise yollaman gereklidir
istanbulda dataservise yolla istersen bir baksınlar

hiçbirşeyi yoktu 1 kere kapandı sonra tekrar açıldı.Sonra tekrer kapandı kendiliğinden ve bir daha bole oldu.1-2 saniye herşey çalışıyor sonra duruyor arıza büyükmüdür?

kurumsal ve teknik anlamda başarılı oldukları için farklı firmalarda vardır ama ben bildiğim için dataservis yazdım
farklı öneriniz varsa onuda yazın

akakak99' Alıntı:
power veya işlemcide sorun olsa hiç çalışmamaları geremez mi?
labaratuarımda bir bilgisayar vardı iki üç dakika çalışıp kapanıyordu sonra tekrar açılıyordu açılırken tekrar kapanıyordu power ı değiştirdim düzeldi

İşlemci jelinde sıkıntı olsa çalışır ve ısınma yaptıktan sonra kilitlenir bilgisayar.Bu durumda ya güç kaynağında problem vardır ya da anakart beslemesinde sıkıntı vardır. Başka bir güç kaynağı takarak test edin. Sorun düzelmezse anakart beslemesinde sıkıntı vardır.Eğer eski bir bilgisayar ise anakart tamiri ile hiç kimse uğraşmaz. Yani yeni bir anakart demek.Garantili ise garantiye gönderilmesi gerekir.

Bir şey önereyim. Bilgisayarın fişini sökün. Power (Açma-kapama) düğmesine ard arda saniyede birkaç kez basmaya başlayın ve bu sırada fişini takın. Power düğmesine aynı şekilde 10 saniye daha basmaya devam edin. Voltaj dalgalanması yüzünden power supply da oluşan dengesizlikleri bazen bu şekilde çözebilirsiniz.
Düzelmiyorsa o zaman power supply değiştirin. Servise kargolamaktan daha ucuza gelir. Şunu öneririm:
http://www.webdenal.com/everest-eps-1455_540959.html

Eğer tam 4 saniye sonra kapanıyorsa Power düğmesi basılı kalmış yada anakart üzerindeki girişi kısadevre yapmış olabilir.

Geri