Bilsalı bilgisayarı uçurdum

Kodla Büyü

mezbele

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Laba tamir için üç bilgisayar geldi birde bilsanın kurulu olduğu bilgisayar bende dalgınlıkla bilsalı bilgisayarı öğretmenler odasındaki bilgisayar zannedip d sine c sine .. format attım anladığımda iş işten geçmişti.
Bilsayı aradım , bana şuanda aktif bir paketiniz yok tekrar satın almalısınız dediler 250 tl .
Bende yedekteki access dosyalarını exele aktarıp basit bir program yapıcam ama access dosyalarını dönüştüremiyorum parola korumalı olduğu için.
parolayı hallettim programla buldum.
durum bu şekide access 97 olursa parola korumasını kaldırıp tekrar deniycem ama nette vs yok.
Arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürdler.

bizim müdür kendi sildi bilsayı. bir iki hatalı kayıt denk geldi adama. emir çıkardı bilsa kullanılmayacak yazılı kayıtlara bakılacak dedi.

hocam bilsa yedek dosyalarını mdb sanırım data reovery ile kurtarsan(biz öyle yaptık geçen sene) bilsa kullanan başka bir okulda açsan ordan excele aktarsan vs olabiliri acaba.

mdb dosyaları var hocam , b planı bilsalı bir bilgisayarın imajını alıp o bilgisayara kurup deniycem tuttarsa diye

mezbele' Alıntı:
Laba tamir için üç bilgisayar geldi birde bilsanın kurulu olduğu bilgisayar bende dalgınlıkla bilsalı bilgisayarı öğretmenler odasındaki bilgisayar zannedip d sine c sine .. format attım anladığımda iş işten geçmişti.
Bilsayı aradım , bana şuanda aktif bir paketiniz yok tekrar satın almalısınız dediler 250 tl .
Bende yedekteki access dosyalarını exele aktarıp basit bir program yapıcam ama access dosyalarını dönüştüremiyorum parola korumalı olduğu için.
durum bu şekide access 97 olursa parola korumasını kaldırıp tekrar deniycem ama nette vs yok.
Sayın hocam.. Bilsa adlı firma programı çalıştırmak için gereken aktivasyon desteğini vermek zorunda. Siz şunu anlatın. O programın o versiyonunu kullanmak için para ödediniz. Yenileme istemiyorsunuz. Parası ödenen programı yeniden çalıştırmak istiyorsunuz. Makina değişikliği ya da arızalı disk değişikliği yapıldığında da mı tekrar para ödeyeceksiniz? Böyle tüketici aleyhine tek taraflı karar veremez. Parasını ödeyerek o programı istediğiniz kadar kullanma hakkını satın almışsınız. Siz programı kurun aktivasyon için tekrar görüşün. Haklarınızı bildiğinizi hissettirin. Eminim bilsa bunun farkında olduğunuzu bilirse sorun çıkarmayacaktır.

formattan sonra hiçbir işlem yapmadıysanız yani yeni işletim sistemi kurulumu vs. yapmadıysanız eğer hiren bootun içinde unformat gibi bi isimde bi program vardı formatı geri çeviren. oldukça uzun zaman alabiliyor birkaç saat kadar ama iş yapıyor.

Hocam boştan yere o kadar para dökmeyin. ASC Timetables kullanın hem daha kolay hem daha güzel programlar yapıyor...

mkenan' Alıntı:
mezbele' Alıntı:
Sayın hocam.. Bilsa adlı firma programı çalıştırmak için gereken aktivasyon desteğini vermek zorunda. Siz şunu anlatın. O programın o versiyonunu kullanmak için para ödediniz. Yenileme istemiyorsunuz. Parası ödenen programı yeniden çalıştırmak istiyorsunuz. Makina değişikliği ya da arızalı disk değişikliği yapıldığında da mı tekrar para ödeyeceksiniz? Böyle tüketici aleyhine tek taraflı karar veremez. Parasını ödeyerek o programı istediğiniz kadar kullanma hakkını satın almışsınız. Siz programı kurun aktivasyon için tekrar görüşün. Haklarınızı bildiğinizi hissettirin. Eminim bilsa bunun farkında olduğunuzu bilirse sorun çıkarmayacaktır.

%100 haklı biz öyle yapmıştık çoook önce. pc çöktü dediler aman önemli bilgiler var arayın gelsin yapsınlar o zaman dedim. geldiler hdd yedekleyip format attılar. sonra bilsa yeni sürüm için para istemişler müdür bana sordu yanlarında. ne gibi yenilikler var dedim. kem küm menü değişti renk işte falan. md. yrd. buna alışık değişik menülerde aradığını bulamaz dedim :) siz eskisini yükleyin. ve arkalarına bakarak çekip gittiler!

Arkadaşlar mdb dosyaları excel e aktardım basit birde form hazırladım şimdilik iş görüeceğe benziyor.

Geri