hocam bildiğim kadarıyla net bi açıklama yok ancak urfa normları açıklamış halk eğitimler bt görünüyor.Merhaba arkadaşlar. Ortaokulların BÖTE olarak güncellendiği yeni norm düzenlemesinde BİLSEM ve HALKEĞİTİMLERe BT mi BÖTE öğretmeni mi atanacak? Açıklama yapildi mi?
Akçakale halk eğitimi merkezinde vardı sanırım hocamUrfa da ki Meslek Okulu hocam Halk Eğitimi göremedim ben.
halk eğitimler yaygın eğitime bağlı. Sadece meslek kursları yok ki. Onlardan daha fazla okuma-yazma, yabancı dil, sınavlara hazırlık kursları var. Halk eğitim kendi başına ayrı bir tür.halk eğitim mesleki ve teknik kurum türünde olduğundan böteler atanamamsı lazımdı zaten...
Norm fazlası atamaların hepsi iptal edilmedi mi ?Tef'li öğretmenin Halk Eğitime norm fazla ataması gerçekleşmişti geçen hafta, iptal edildi 2 gün önce.
Böte gibi duruyor o yüzden.
hayır hocam kendi isteği ile iptal dilekçesi verenlerin ataması iptal edildi ve resen yapılması planlanan atama yapılmaktan vazgeçildiNorm fazlası atamaların hepsi iptal edilmedi mi ?
Aynen hocamın dediği gibi.hayır hocam kendi isteği ile iptal dilekçesi verenlerin ataması iptal edildi ve resen yapılması planlanan atama yapılmaktan vazgeçildi
Geçici 1. Maddeye göre Halk Eğitim ve Bilsem’de olan göreve devam edebilir:
Yürürlükten kaldırılan karar diyor hocam.Geçici 1. Maddeye göre Halk Eğitim ve Bilsem’de olan göreve devam edebilir:
Geçici madde 9 sayılı kararın çıktığı zaman için geçerliydi. Yeni kararlarda hükmü yok. Yeni alınan karara dikkat ederseniz, geçici 3. ve 6. maddede değişiklik yapılmış. Bu yeni hükümler de şimdiki zaman için geçerli olmuş oluyor. Asıl maddeler her zaman geçerlidir. Geçici madde sadece o kararın alındığı tarih öncesi için geçerli olur.Geçici 1. Maddeye göre Halk Eğitim ve Bilsem’de olan göreve devam edebilir:
İşleyişi, ne açıdan?Bilsem ve halk eğitimlerin işleyişine baktığımızda aslında bötelilerin hakkı
Geçici madde 9 sayılı kararın çıktığı zaman için geçerliydi. Yeni kararlarda hükmü yok. Yeni alınan karara dikkat ederseniz, geçici 3. ve 6. maddede değişiklik yapılmış. Bu yeni hükümler de şimdiki zaman için geçerli olmuş oluyor. Asıl maddeler her zaman geçerlidir. Geçici madde sadece o kararın alındığı tarih öncesi için geçerli olur.
Evet her iki bölüm için de aynı şey geçerli ama ben de halk eğitimlere bt ler atanabilcek diye düşünüyorumİşleyişi, ne açıdan?
Bilsem ile ilgili çok bilgim yok, ancak önceden kültür öğretmenleri, sınıfçılar vs. atanırken şimdi meslek öğretmenleri de BİLSEM'lere atanıyor (elektrik, elektronik vb.)
Halk eğitim merkezlerine gelirsek, Bilişim teknolojileri kurslarında mesleki ve teknik ile genel kurslar diye ikiye ayırmış. Çoğunluğu mesleki ve teknik. Hatta en çok açılan kurs olan Bilgisayar İşletmenliği kursu da mesleki ve teknik kurs diye tanımlanmış. Keza robotik de öyle.
Kişisel fikir olarak söylüyorsak benim fikrim bu.
Siz neye istinaden diyorsunuz belirtirseniz sevinirim.
Şu anda farazi konuşuyoruz. Ortada bir şey yok.
Ha, ben şu durumda böteye verileceğini düşünüyorum orası ayrı.
Öyle olursa da halk eğitim + bilsem için dava açarım elime mi yapışacak
Hani bazı arkadaşlar diyor ya siz meslekçisiniz, YALLAH mesleğe (aynen böyle yazıyorlar),
Ben de diyorum ki, madem meslekçiyim, elektrik öğretmeni meslekçi olarak halk eğitime ve bilsem e gidebilirken, birden ne oluyor da, ne kültürcü ne meslekçi hiçbiri olmuyorum da bu kurumlara gidemiyorum?
Evet ya sessiz kalmamak lazım zamanında çok yüksek puanlarla girdiğimiz bölümün hali içler acısı. Verdiğim emeklere üzülüyorum.Yok artık halk eğitim ve bilsemlere böte mezunları atanamaz ve biz bu konuda da sesiz kalırsak yazıklar olsun bizlere.
Bilsemde çok farklı ders tipleri ve atölyeler var. Böte de teknik eğitimde yer alabilir. Böte mezunu olup robotikte eğitim veren çok iyi öğretmenler var. Halk eğitimde zaten ders verememek resmen dalga geçmek olur. Bir çok kurs modülü var ve kurs açabilecek öğretmen bölümleri tanımlı.
Birde bt hepsine atanırken bu tek taraflı ayrıcalık niye. Türk dili edebiyatı , Türkçe gibi ayrılalım o zaman.
Bilsemde ortaokul kısmında biz,lise kısımlarında teknik olsun.
Tekniklerde ortaokullara atanmamasın.
Bötelerin kapanması gerektiğini savunan bir öğretmenim. Zamanında yüksek puanlara bir gazla bu bölüme gittik. Mecbur okuduk ve çok gereksiz bir bölüm. Kapattın gitsin.
Hatta müdendisliklerden atama yapılsın teknik olan branşlara.