Bimer'den Cevap Geldi(Teknik Eğitim için)

Kodla Büyü

okyay

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar teknik öğretmen sınıfına alınmamız için yaptığım başvuru sonucu şöyle;
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayın ilgili; Teknik Eğitim veya Mühendislik Fakültelerinde yapılan eğitim ile BÖTE Öğretmenliği eğitimi arasında ciddi farklılıklar vardır. Teknik Eğitim veya Mühendislik Fakültelerinde BÖTE Öğretmenliğine göre daha fazla laboratuvar uygulamaları yapılmaktadır. BÖTE mezunları Elektronik derslerini hiç görmemekte, programlama ve ağ derslerini yüzeysel olarak görmektedirler. Bu nedenle, BÖTE Öğretmenliği mezunlarının Bilişim Teknolojileri Alanının derslerinin tamamını okutacak yeterliliğe sahip olmamasından dolayı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanmalarının uygun olmayacağı değerlendirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederiz.

MEB ÖĞRETMEN YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

---------------------------------------------------------------------------------------------------
//Allah sonumuzu hayır getirsin.

Bu cevaba karşı hemen ben de şunu söylüyorum.

Meslek liselerinde çip üretimi yapılmıyor değil mi? Siz ne öğretiyorsunuz da BÖTE'ciler bu işi beceremez oluyor?

Not:Teknik Lise mezunuyum.

aynen hocam elektronik dersinde devreler gösteriliyor bunu da bir bote mezunu zaten kolaylıkla yapar zaten.

2547 kanun 43/b maddesine göre "Aynı meslek ve bilim dallarında, eğitim - öğretim yapan üniversitelerde, eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olması ve öğrenimden sonra kazanılan unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususu Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine; öğretmen yetiştiren birimler için belirtilen esasların tespiti Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yapılarak, Yükseköğretim Kurulunca düzenlenir."

https://www.facebook.com/groups/772675632848013/

Hocam MEB resmen suç işliyor. Aynı kanun ve aynı maddeye göre (elimizdeki YÖK yazısı) biz teknik öğretmeniz ve teknik eğitim yapan bölüm mezunuyuz; 1119 Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak atandık... Bu durumda Mesleki Teknik ortaöğretim kurumlarına atanamazlar ibaresi de doğru değil... Kurulan kurul yasaya aykırı bu hususta Bimere tekrar başvursanız?

egelim83 bimerin cevabı kapak niteliğindedir.artık beyhude uğraşları bıraksanız diyorum. :puhaha:

Kanun var... O kanuna göre YÖK hakkı vermiş... Kanun maddesi çok açık... MEB aleni haksızlık yapıyor kanuna karşı geliyor... Bizde sessiz mi kalalım? Kimse kusura bakmasın hakkımsa peşini bırakmam... Eğerki diger BÖTEli arkadaslarim beni yalnız bırakmazsa bu iş çok uzamazda... Türk eğitim sen arkamızda genel merkez düzeyinde bize destek veriyor... MHPli bir hükümet kurulursa MEB haksızlıkları son bulabilir...

egelim83' Alıntı:
Kanun var... O kanuna göre YÖK hakkı vermiş... Kanun maddesi çok açık... MEB aleni haksızlık yapıyor kanuna karşı geliyor... Bizde sessiz mi kalalım? Kimse kusura bakmasın hakkımsa peşini bırakmam... Eğerki diger BÖTEli arkadaslarim beni yalnız bırakmazsa bu iş çok uzamazda... Türk eğitim sen arkamızda genel merkez düzeyinde bize destek veriyor... MHPli bir hükümet kurulursa MEB haksızlıkları son bulabilir...
..
sorun da o işte hocam. hepsi ARKANIZDAYIZ diyor hiçbiri YANINIZDAYIZ demiyor. sonra bir bakıyorsun arkandayız diyenler başkalarıyla beraber ve arkanızda kimse yok...

Bu arada şu nu da belirteyim; Tüm çabalarınızın temel dayanağı olan yazı yök tarafından bu iş için verilen bir KANUN / KURAL değildir. Bir vatandaşın dilekçesine verilen cevaptan ibarettir. Mesajlar gerekli birimdeki kişiler tarafından cevaplanır. Bu kişilerden biri HE derken diğeri HO diyebilir.

Diyeceksiniz ki kanun var nasıl böyle der. Vakti zamanında Yüksek Lisans yapan arkadaşlar uzman öğretmenlik için başvuru yaptılar. AYNI DİLEKÇE İLE, AYNI KANUN MADDESİNE dayandırarak yazılan BİRE BİR AYNI iki dava dilekçesinden biri kabul edilirken diğerinin red edildiğini çok gördüm.

Bizim kanunlarımız yazılı haliyle YORUMA AÇIK maddelerden oluştuğu için X kişisi okuduğunda farklı bir şey anlarken Y kişisi okuduğunda farklı birşey anlayabiliyor.

Kaldı ki YÖK sizi teknik öğrenim yapan okul statüsünde kabul etse bile MEB sizi teknik öğretmen statüsünde kabul etmiyor. Çalıştığınız kurum da MEB olduğu için gerisi hikaye......

egelim83' Alıntı:
Hangi alan/bölüm/fakülte mezununun hangi alan öğretmenliğine atanacağına MEB karar verir. YÖK bu konuda karar veremez. Bu olayda bir haklı durumunuz yok. Eğer hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız neden mahkemeye başvurmuyorsunuz? Mahkeme de aynı cevabı verecek.

egelim83' Alıntı:

Bi kere YÖK'ün verdiği karar büyük haksızlık.Sözü fazla uzatmayacağım azcık hak hukukun olsa bu tür şeylere girişmezdin.Millet keriz miydi TEF okudu ve bütün sene bir sürü sıkıntı çekti? Başta TEF'i yazmamakla siz büyük hata etmişsiniz.Kusura bakma kardeşimde seni ve destekçilerini esefle kınıyorum.

suvari58' Alıntı:
Bu cevaba karşı hemen ben de şunu söylüyorum.

Meslek liselerinde çip üretimi yapılmıyor değil mi? Siz ne öğretiyorsunuz da BÖTE'ciler bu işi beceremez oluyor?

Not:Teknik Lise mezunuyum.
:alkis:

Aslinda bende sizinle tartismak istemiyorum... Ben yasal konulara bakarim seninki boyle benimki boyle muhabbetleri cocuksu... İnsanin icinden oyleyse git ötede oyna diyesi geliyor...
Su da bir gercek ne zaman sizlerle tartisma ortami olsa BÖTEli arkadaslar daha ilgili davranip facebook grubuma üye oluyor... Hayirlisi... Allah razı olsun... Hak ne ise o olsun... Hakkimizda hayirlisi olsun...

ernestososa' Alıntı:
sınıf öğretmenini her branşa atarken sorun yok tu ama
Sınıfçıları meslek lisesine atamadılar hocam.Böyle birşey söz konusu değil.Siz yanlışı örnek gösterip yanlışı savunduğunuzun farkında değilsiniz.

bimer kadar pasif kıytırık bir sistem yok.mevzuattan bulup yapıstır yapıyorlar.ag programlama yuzeysel ogreniliyormuş :mrgreen: ben meb modullerinin tumune baktım.yuzeyselin yuzeyseli var o modullerde.ütopik bakış açısıyla ABD deki MIT üniversitesi gibi egitim verildigini zannediyorlar.gariplerim bu adamlar turkiyede yaşamıyor.bimerden cevabı yazan kesin ABDde yaşıyor :puhaha: elektronik goruluyormus sanki robotik çalışmalar yapılıyor meslek lisesinde. :mrgreen:

furkan35' Alıntı:
bimer kadar pasif kıytırık bir sistem yok.mevzuattan bulup yapıstır yapıyorlar.ag programlama yuzeysel ogreniliyormuş :mrgreen: ben meb modullerinin tumune baktım.yuzeyselin yuzeyseli var o modullerde.ütopik bakış açısıyla ABD deki MIT üniversitesi gibi egitim verildigini zannediyorlar.gariplerim bu adamlar turkiyede yaşamıyor.bimerden cevabı yazan kesin ABDde yaşıyor :puhaha: elektronik goruluyormus sanki robotik çalışmalar yapılıyor meslek lisesinde. :mrgreen:
Robotik çalışan farklı bölümlerle beraber proje geliştiren bir çok meslek lisesi var Türkiye'de.Bence sizin Türkiye'den haberiniz yok hocam :alkis:

Hocam bimer sandıgınız gibi pasif degil; soyleki benim bir tanisim ustalik belgesi alabilmesi icin tam 17 kere tek basina bimere basvurdu. En son ozel olarak aramıslar neden bu kadar basvuru yaptin diye o da kucuk ilcede oldugundan dersler acilmiyor 5yil beklemek zorundayim diye aciklama yapinca ustalik sinavlarinda meslek dersini bekleme zorunlulugu kaldirildi bu donem belge almak icin sinava girecek...
Bizim durumla ilgili ben ilk basvurumu iadeli taahutlu ptt ile aralikta yaptim hala resmi cevap gelmedi... Sonra buradan 67 kisi bimer ve kamu denetciligine basvurduk cevap vermeyen kanun tanimayan Meb yine haksiz kanuna aykiri olsa da somut bir adim atti... Simdi bu durumun kanuna aykiri olduguna dair yazmak lazim... İlici atamalarda halk egitim kapaliydi.. Yine organize olduk ve actirdik... Simdi hem bu durum hemde bize acilmayan Mesleki egitim merkezleri icin basvuruyoruz... Ne kadar destek o kadar hizli sonuc demek... Yeterki birlik olalim...

beni kendi okulumda dersim varken baskıyla meslek lisesine görevlendiren meb meslek lisesine atanamazsın diyor.bu ne perhiz ne lahana

Hangi okula, hangi branşa kimin atanabileceğini; hangi derse kimin girebileceğini YÖK değil MEB belirler. Meslek lisesine mühendis atanabilmesinin, sınıfçının teknoloji tasarım öğretmeni olmasının nedeni de budur. He diyeceksin ki neden sınıfçı teknoloji tasarımcı olabiliyor, ihtiyaç halinde böyle önlemler alınabiliyor, ancak bu durumda zaten yeterince TEF mezunu ve gerçek teknik öğretmen varken neden BÖTE mezunu atasınlar?

Gercegi sahtesi nasil oluyor? Size vakti zamaninda Teknik Ögretmenlik unvanini ünv mi verdi saniyorsunuz?? YÖK tarafından mı verildi? Simdi YÖK bize de sizde teknik egitim yapan bölümsünüz teknik ögretmensiniz demiş... Bu durumda size bir sarki armagan etmek lazim;

Zoruna mi gidiyor? MEB'in haksiz davranmasi bizi deli ediyor... Teknikci olmadigimi soyleme bana!.. Hosuna gitmesende BÖTEli geliyo...

Pop sevmeyenler Azer Bulbul'den zoruna mi gitti gardaşı dinleyebilirler...

egelim83' Alıntı:
Gercegi sahtesi nasil oluyor? Size vakti zamaninda Teknik Ögretmenlik unvanini ünv mi verdi saniyorsunuz?? YÖK tarafından mı verildi? Simdi YÖK bize de sizde teknik egitim yapan bölümsünüz teknik ögretmensiniz demiş... Bu durumda size bir sarki armagan etmek lazim;

Zoruna mi gidiyor? MEB'in haksiz davranmasi bizi deli ediyor... Teknikci olmadigimi soyleme bana!.. Hosuna gitmesende BÖTEli geliyo...

Pop sevmeyenler Azer Bulbul'den zoruna mi gitti gardaşı dinleyebilirler...
..
hocam bilmiyorsan öğren diye yazdık ama yine okumamışsın (meb-atama-ve-yer-degistirme-f133/tef-mezunlari-haklarina-sahip-cik-t142752.html)
..
Buyur kanun maddesi (http://mevzuat.meb.gov.tr/html/21226_0.html). Bak bakalım YÖK mü vermiş !!!
BazI Lİse, Okul ve FakÜlte MezunlarIna Unvan Verİlmesİ HakkInda Kanun

Madde 3 – Gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre;
d) Lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara "teknik öğretmen",

e) Teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis",
Unvanı verilir.

okyay' Alıntı:
Arkadaşlar teknik öğretmen sınıfına alınmamız için yaptığım başvuru sonucu şöyle;
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayın ilgili; Teknik Eğitim veya Mühendislik Fakültelerinde yapılan eğitim ile BÖTE Öğretmenliği eğitimi arasında ciddi farklılıklar vardır. Teknik Eğitim veya Mühendislik Fakültelerinde BÖTE Öğretmenliğine göre daha fazla laboratuvar uygulamaları yapılmaktadır. BÖTE mezunları Elektronik derslerini hiç görmemekte, programlama ve ağ derslerini yüzeysel olarak görmektedirler. Bu nedenle, BÖTE Öğretmenliği mezunlarının Bilişim Teknolojileri Alanının derslerinin tamamını okutacak yeterliliğe sahip olmamasından dolayı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanmalarının uygun olmayacağı değerlendirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederiz.

MEB ÖĞRETMEN YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

---------------------------------------------------------------------------------------------------
//Allah sonumuzu hayır getirsin.
:alkis: :++: :alkis:

Geri