Bimer'e BT dersi müfredatını sordum, CEVAP

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mnv
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mnv

Aktif Üye
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Başvuru No :
Cevap Metni :
Bilişim teknolojileri derslerinin düzenlenmesi ile ilgili şu an için bir çalışma bulunmamaktadır. Mevcut durum devam etmektedir. Eğitim konularına gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

hocam bende bimere uzun süre önce durumumuzu anlatan bi mail attım.Gelen cevapta bu konunun değerlendirileceği yazıyodu.Hiç umudum yok ama ne yapalım işte :?

lise müfredatında hala office 2003 ve xp var...windows 7 yi geçtik windows 8 çıkacak ama bi türlü gelişmelere ayak uyduramıyor bu müfredat

ben bimer e 2 defa yazdım ikisnde de zamanı geçmesine rağmen hiç bir cevap gelmedi. Çalışma saatleri ve düzenleme yapılması konusunda hiiiç umurlarında bile değil

ya arkadaşlar daha aynı soruları ısıtıp ısıtıp niye soruyorsunuz karşı tarafta ısıtıp ısıtıp aynı cevapları yazıyor :lol:

ben bu konuyla ilgili ilk kez yazmıştım bide ne olursa olsun cevap vermesi gerekir görevi bu bide bizim ne kadar saçma bir belirsizlik içinde olduğuuzu anlasınlar artık bişeyler yapılsın olumlu anlamda

Hocam soruyu yanlış sormuşsunuz bence. Soru şu olmalı Milli Eğitim Bakanlığı birbirlerinin yaptıklarından habersiz bağımsız koordinasyonsuz plansız kaç birimden oluşuyor.

Bu arada sorum şu şekildeydi:
Ulaştırma bakanlığının isteğiyle internet kurulu sunduğu raporda Milli Eğitim Bakanlığı'na da bazı önerilerde bulundu: "Çocuklarımızı internet vatandaşlığına hazırlamak için ilköğretim müfredatına zorunlu ders olarak güvenli internet, internet vatandaşlığı, e-vatandaşlık, bilgi toplumu, internette yaratıcılık ve girişimcilik gibi başlıklardan oluşacak bir ders eklenmesi kaçınılmazdır. Bu derste bir yandan çocuklarımıza internette kendileri açısından sakıncalı olabilecek hususları ve bunlardan korunma yöntemlerini öğretirken, diğer taraftan interneti maksimum fayda sağlayacak şekilde kullanmalarını öğretmek gerekecektir." denildi.

Bu açıklamalara zıt bir şekilde okullarda Bilişim Teknolojileri dersleri seçmeli hale getirilmekte ve kaldırılmaktadır. Acaba Bilişim Teknolojileri derslerinin akıbeti ne olacaktır? Üstteki öneri doğrultusunda bir dersin hazırlıkları yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa bu dersin adı nedir ve zorunlu olarak okutulmasına ne zaman başlanacaktır?

Geri