Bimere Yaptığım Başvuru Ve Gelen Cevap

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği internet hatları kullanılmaktadır.Ancak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin tamamı bakanlığın internet hattı bir çok siteye girişe izin vermediği için ayrı özel bir internet aboneliğine sahip.Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği internet kullanılmıyor.Ama
bakanlık bunların ücretini ödemeye devam ediyor.1038 il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olduğu düşünülürse aylık 49 tl internet ücreti üzerinden yıllık 1038X49X12 hesabından yola çıkarsak 610344 TL boşuna bir para harcanıyor.Ayrıca yeni internet aboneliği için yeni bir telefon aboneliği de gerektiğinden 1038X15X12 hesabından yola çıkarsak 186.840 TL toplamda 797.187 TL para senelik olarak boşuna harcanıyor.Tabii bu sayıya sayısını en az 2000 olarak tahmin ettiğim ortaöğretim ve ilköğretim okullarını dahil etmiyorum.Bu israfın önüne geçilmesi ,devletin parasının boşuna harcanmaması konusunda gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ediyorum.

Re: Bimere Yapacağım Başvuru Metni İle İlgili Varsa Öneriniz

İYİ OLMUŞ

Re: Bimere Yapacağım Başvuru Metni İle İlgili Öneriniz

güzel hocam am cevap belli
fatih projesi kapsamında okulların internet hızı artırılmaktadır. vs.

Abi süpersin, çok yerinde olur. Seni taktir ettim. :)

çok güzel düşünmüşsünüz hocam. damlaya damlaya göl olur misali baya bir para gidiyormuş yazık

İyi güzel de, okulların ekstra hat paralarını devlet değil, okul aile birlikleri ödüyor. İlçe milli eğitimin de öyledir muhakkak. İl milli eğitimler zaten başka bir sistemle ankaraya bağlı. Lütfen bilgi eksiklği içeren başvurularla bt öğretmenlerini komik duruma düşüren başvurular yapmayın. Biri dernek kuruyor, biri müdür yardımcılığı için başvuruyor. Birileri çalıştay yapıyor, birileri dernek kuruyor, bu daha iyi günlerimiz.

Ha derseniz ekstadan meb hatlarına neden ödeme yapıyoruz o konuda haklısınız. Okullara 100 mega fibernet bağlansa da yirn filtreli olsa okullar yine açık internet alır. Adam okuldan feyse gircek filim indircek ya. Problem zihniyette.

bilgisayar_internet' Alıntı:
İyi güzel de, okulların ekstra hat paralarını devlet değil, okul aile birlikleri ödüyor. İlçe milli eğitimin de öyledir muhakkak. İl milli eğitimler zaten başka bir sistemle ankaraya bağlı. Lütfen bilgi eksiklği içeren başvurularla bt öğretmenlerini komik duruma düşüren başvurular yapmayın. Biri dernek kuruyor, biri müdür yardımcılığı için başvuruyor. Birileri çalıştay yapıyor, birileri dernek kuruyor, bu daha iyi günlerimiz.

Ülke kaynaklarının boşa harcanmamasını amaç edinen bir başvuruyu öğretmenin duyarlı olması yerine komik duruma düşmesine bağlamanız ilgimi çekti. Zaten ekstra hatlara bir şey dediğimiz yok.Başvurumda meb hatlarına boşuna para ödendiğini belirteceğim.Kaldı ki okul aile birlikleri ödese dahi israf israftır.Kimin ödediği önemli değil.Bu ülkenin parası. İl milli eğitimler intranetle Mebe bağlı onu biliyoruz. Ben internetten bahsediyorum.Yoksa il milli eğitimlerde benim şikayetimde bahsettiğim şekilde çoklu internet kullanımı söz konusu değilmi?.@bilgisayar_internet bilgi eksikliğimi giderirsen sevinirim. O yüzden bu başlığı açtım zaten.Ne yazmalıyım?Nasıl yazmalıyım.Eğer dediğiniz gibiyse 1038-81=957 üzerinden hesaba devam edilebilir.

Dipnot olarak ikinci internetler için alınan modem fiyatlarını hesaba dahil etmemişim.En az 70 TL'den 1038X70=72660 TL ile birlikte toplam israf 869847 TL eski para ile 870 milyar senelik bir israf var.

Başvurumun son sürümü;

İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği internet hatları kullanılmaktadır.Ancak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin tamamına yakını bakanlığın internet hattı bir çok siteye girişe izin vermediği için ayrı özel bir internet aboneliğine sahip.Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığının tahsis ettiği internet kullanılmıyor.Ama bakanlık bunların ücretini ödemeye devam ediyor.1038 il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olduğu düşünülürse aylık 49 tl internet ücreti üzerinden yıllık 1038X49X12 hesabından yola çıkarsak 610344 TL boşuna bir para harcanıyor.Ayrıca yeni internet aboneliği için yeni bir telefon aboneliği de gerektiğinden 1038X15X12 hesabından yola çıkarsak 186.840 TL artı ikinci internetler için alınan modem fiyatlarını da en az 70 TL'den hesaplarsak 1038X70=72660 TL ile birlikte toplam israf 869847 TL .

Çözüm olarak "İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerindeki Meb hatlı internetlerden filtre kaldırılsın ve milli eğitim müdürlüklerinin yeni abonelikleri iptal edilsin ya da yeni abonelik kalsın meb internet abonelikleri iptal edilsin" şeklinde bir öneri getirebilirim.

Bu israfın önüne geçilmesi ,devletin parasının boşuna harcanmaması konusunda gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ediyorum.

Eklememi istediğiniz birşeyler varsa belirtebilirsiniz. 30 dakika içinde bu metin ile bimer'e başvurumu yapacağım.

Hocam başvurunuzun ardından soruşturma yiyebilirsiniz.Bunu bir veli yazsa daha iyi olur.Kurum atlamış sayılıyorsunuz örneklerini duydum çokca.

ogretmenokan' Alıntı:
Hocam başvurunuzun ardından soruşturma yiyebilirsiniz.Bunu bir veli yazsa daha iyi olur.Kurum atlamış sayılıyorsunuz örneklerini duydum çokca.
Bu zamana kadar bir çok başvuru yaptım.Hiç bir sıkıntı olmadı.Mesajınız üzerine internette araştırma yaptığımda bir çok kişinin silsile atladığı için soruşturma geçirdiğini gördüm.Bu konuda ceza verilemeyeceğine dair bazı mahkeme kararları ve MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Bilgi Edinme Biriminin, 01/04/2005 tarih ve 66 sayılı yazısı var.ancak yine de keyfi uygulamalara göre ceza alanlar da var.

Ben başvurumu yapamamıştım.O yüzden başvuru metninin sonundaki ifadeyi değiştirerek Bilgi Edinme Kanunu gereğince talebimin değerlendirilmesi şeklinde sonlandırarak başvurumu yapacağım.

Güzel fikir hocam. Tebrikler.

efsekiz_8' Alıntı:
ogretmenokan' Alıntı:
Bu zamana kadar bir çok başvuru yaptım.Hiç bir sıkıntı olmadı.Mesajınız üzerine internette araştırma yaptığımda bir çok kişinin silsile atladığı için soruşturma geçirdiğini gördüm.Bu konuda ceza verilemeyeceğine dair bazı mahkeme kararları ve MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Bilgi Edinme Biriminin, 01/04/2005 tarih ve 66 sayılı yazısı var.ancak yine de keyfi uygulamalara göre ceza alanlar da var.

Ben başvurumu yapamamıştım.O yüzden başvuru metninin sonundaki ifadeyi değiştirerek Bilgi Edinme Kanunu gereğince talebimin değerlendirilmesi şeklinde sonlandırarak başvurumu yapacağım.
Öğretmen yada kurum amiri olarak okul malinden değil kendi mailinizden basvuru yaparsanız sorun olmaz. Vatandaşlık hakkınızı kullanıyorsunuz sonuçta. Okulumuzda kurumumuzda diye basvuru yapmazsanız, okullarda derseniz soruşturma acamaz kimse yok acarlarsa vatandaşlık hakkınızı kullanmanızı engellemekten canlarını okursunuz tahminimce.

@technolog önerilerinizi de dikkate alarak bilgi edinme başvurumu yapacağım.Hayırlısı olsun.

efsekiz_8' Alıntı:
@technolog önerilerinizi de dikkate alarak bilgi edinme başvurumu yapacağım.Hayırlısı olsun.
Gösterdiğiniz duyarlılık gerçekten takdir edilecek cinsten. . Yazdığınız metni gonderirseniz bizde gonderelim diyeceğim ancak sayının bimerde bir etkisinin olacagını dusunmuyorum. Sonucu yazarsanız memnun olurum

Bu konu ile ilgili memurlarnet editörlerine de yazmıştım. Sitede yayınlamışlar bu israfı. İnşallah gören bir yetkili olur da devletin parası boşuna gitmez. Gerçi bu tip durumlarda sorunu tespit edenlerin başı ağrır hep. Olsun bu vatan için değer.

http://www.memurlar.net/haber/222141/

bizim güzelim hatlarımızı kapattırırlarsa ondan sonra vay halimize :) şaka bir yana hiçbir işe yaramayan interneti okullarda boşuna kullanmanın lüzumu yok, ancak bu kesinlikle kabul edilmez ve olan bizim hatlarımıza olur.. Kendileri okullarda girilen siteleri istedikleri gibi belirlerken niye böyle güzel(onlar için) bir uygulamadan vazgeçsinler ki!

Nihayet cevap geldi. Cevabın özeti;

Bakanlığımız tarafından il ve ilçe Milli eğitim müdürlüklerinin internet hatlarına filtre uygulanmamaktadır. Filtreleme işlemi Telekom tarafından yapılmakta olup ilgili firma ile görüşülmelidir. İl ve İlçe Memler harici internetlerini kendileri ödemektedir. Biz bakanlık olarak herhangi bir ücret ödemiyoruz.

Bimere yazdıysan neden ilgili makama iletmmeişler durumu?! Madem il MEM leri sorumlu o halde sorunu onlara iletmeleri gerekirdi.

technolog' Alıntı:
efsekiz_8' Alıntı:
ogretmenokan' Alıntı:

Öğretmen yada kurum amiri olarak okul malinden değil kendi mailinizden basvuru yaparsanız sorun olmaz. Vatandaşlık hakkınızı kullanıyorsunuz sonuçta. Okulumuzda kurumumuzda diye basvuru yapmazsanız, okullarda derseniz soruşturma acamaz kimse yok acarlarsa vatandaşlık hakkınızı kullanmanızı engellemekten canlarını okursunuz tahminimce.

BU ZAMANA KADAR MEB E ÖMER DİNÇER BAKMIYORDU. BENCEDE VALİYE YAPTIRIN. ALLAH sizin yaptığınız güzelliği bilir bakan bilmese de olur. zaten bilince de alnınızdan öpecek değil ya ama ceza yaptırımı daha muhtemel.

yani bencede bir veli üzerinden yapsanız başvuruyu daha iyi

kily' Alıntı:
BU ZAMANA KADAR MEB E ÖMER DİNÇER BAKMIYORDU. BENCEDE VALİYE YAPTIRIN. ALLAH sizin yaptığınız güzelliği bilir bakan bilmese de olur. zaten bilince de alnınızdan öpecek değil ya ama ceza yaptırımı daha muhtemel.

yani bencede bir veli üzerinden yapsanız başvuruyu daha iyi

pardon VELİYE YAZARKEN --- valiye OLMUŞ NEDENSE :D

Ekstra internetleri de devlet ödüyor hocam. Sizin haberiniz yok, boşu boşuna okul aile birliğine mi ödetiyorsunuz. Yazık o paralara RAM alırdınız:)

Ne alaka. Bilgi eksikliği olan adam bu başvuruyu nasıl yapsın. İşte bilgili olanların bilgisini almak için açtık başlığı varsa önerin hocam söyle. Başvuru yapılması için il ve ilçe memlere telefon açılıp kaç hat kullandıkları ve ücretleri soruldu. Türkiyedeki il ve ilçelerin sayısı bilgisi araştırıldı. Bilgi eksikliği neredeyse tamamlarsan sevinirim Hocam.

Bakanlığın yaklaşımı şu. Ekstra internetlere ben ödeme yapmıyorum. İl ve ilçeler ödemeyi kendi yapıyor. Peki il ve ilçe memler bu parayı nereden alıyor da ödeme yapıyor. Ödemeyi kimin yaptığı önemli değil neticede ortada bir israf var. Daha öncede söyledim .Memura pinti olan hükümetin telekoma olan bu bonkörlüğünü anlamak mümkün değil.

Acaba aynı başvuruyu maliye bakanlığına mı yapsam.

efsekiz_8' Alıntı:
Bakanlığın yaklaşımı şu. Ekstra internetlere ben ödeme yapmıyorum. İl ve ilçeler ödemeyi kendi yapıyor. Peki il ve ilçe memler bu parayı nereden alıyor da ödeme yapıyor. Ödemeyi kimin yaptığı önemli değil neticede ortada bir israf var. Daha öncede söyledim .Memura pinti olan hükümetin telekoma olan bu bonkörlüğünü anlamak mümkün değil.
:+1:

Arkadaşım çok güzel bir hesap yapmışsın ve israfı görmüşsün tüm kalbimle katılıyorum sana.Ne yazık ki bizim içimizde bile seni anlayamayan bir çok insan varken bimerdeki şahsın seni anlamasını bekleme.Ama bu demek değildir ki mücadeleyi bırakalım.Elimizden ne geliyorsa yapalım ki ülkemize belki böyle katkımız olur.

Geri