Bios şifrem

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan windows
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

windows

Üye
Merhaba arkadaşlar ;
Bir konuda yardıma ihtiyacım var. HP Compaq nc6220 Laptopum var. Ve bios şifresi. Ama bios şifresini unuttum. Bios şifresini resetlemek istemiyorum ama buyüzden eski şifreyi öğrenmek yada hem eski şifre durcak hemde bios master şifresiyle girebilmem lazım.
Bilgisayarımın bios master şifresini nasıl öğrenebilirim. Yada bios şifresini.

en iyisi hp nin web sitesine bak oradan destek al veya mail at sana tekni destek verirler.

1. Phoenix bios şifresi sıfırlamak için bu dosyayı indirin ve c diskinin içine pass isimli klasöre açın. c:/pass klasörünün içinde 4 dosya olacak.
2. Bilgisayarı yeniden başlatın ve bios'a girin. Şifreyi 3 kere yanlış girerseniz aşağıdaki gibi bir hata mesajı alırsınız. Ekrana gelen kodu not alın.
3. Bilgisayarı açın, başlat, çalıştır'a girip cmd yazın ve dos ekranına geçin.
4. Gelen dos ekranında c diskindeki pass klasörüne geçmek için cd c:/pass yazın ve enterlayın.
5. Yeni satırda BIOS_PW 12345 0 yazın ve enterlayın. 12345 yerine az önce not aldığınız hata kodunu yazacaksınız.
6. Size hata koduna bağlı olarak 4-5 tane şifre önerisi verecek. Bu şifreleri not alın.
7. Bilgisayarı yeniden başlatın, bios'a geçin ve bir önceki adımda not aldığınız şifrelerden birini kullanarak bios'a girebilirsiniz.
ALINTI: yalcin19 ve saka arkadaşlardandır.Kendim denemedim.Umarım faydalı olur.
http://www.notebook.gen.tr/notebook-gen ... 10377.html

Ekli dosyalar

Arkadaş şifreyi sıfırlamak istemiyor. Ne olduğunu öğrenmek istiyor... Ama bu da mümkün değil :)

Geri