Bios açılmıyor

Kodla Büyü

0343434

Üye
Laptop'umu yeni aldım ve içindeki programda bios güncellemesi var yazan ekranı gördüm ve talimatları izledim.Sonra yükleme dosyasını açtım ve sürümün güncel olduğunu yazan bir uyarı ekranı geldi.Bilgisayarı tekrar kaptıp açtığımda karşımda ''Toshiba Leading İnnovation>>>>'' yazısını göremedim ve biosa giremedim.Ne yapmalıyım?

Pc:Toshiba L855-10t

Bios güncellemesi yaptıysanız büyük ihtimalle bios chipsetine zarar verdiniz garantisi varsa hemen garantiye gönderin sakın güncelleme yaptığınızdan bahsetmeyin yoksa ücretini sizden alırlar ücrette az buz değil chipset değişimi 300 TL civarı anakart değişimi 500 TL civarı.
Geçmiş olsun.

hasari' Alıntı:
Bios güncellemesi yaptıysanız büyük ihtimalle bios chipsetine zarar verdiniz garantisi varsa hemen garantiye gönderin sakın güncelleme yaptığınızdan bahsetmeyin yoksa ücretini sizden alırlar ücrette az buz değil chipset değişimi 300 TL civarı anakart değişimi 500 TL civarı.
Geçmiş olsun.
:+1:

Yalnız güncelleme programını açtığımda dosya yüklemesi olmadı.Sadece yüklü olan sürümle aynı olduğunu söyleyen bir uyarı geldi.Ayrıca bu bilgisayardaki yüksek hızla başlatma programından sonra oldu.

Ekrana herhangi bir yazı veya post ekranı geliyor mu? Eğer donanımda bir sorun yoksa BİOS'u sıfırlamayı deneyebilirsin.

Ahbe hocam ne diyeyim size. :)

Bilgisayarınız turp gibi hiç kurcalamayın. :wink:

Arkadaşlar bende hp masaüstü kasa bilgisayarının biosunu güncelledim. Biosa şifre koydu. Bir türlü açamadık. Neden olabilir?

boss2' Alıntı:
Arkadaşlar bende hp masaüstü kasa bilgisayarının biosunu güncelledim. Biosa şifre koydu. Bir türlü açamadık. Neden olabilir?
1234 gibi basit şifreleri deneyin hocam. Olmazsa bios pilini cıkartıp geri takın bios bilgileri ve şifresi de sıfırlanır o zaman.

Hocam pili çıkardım olmadı. 5 dk bekleyip pilin + ve- kısmını kısa devre yaptım olmadı.

Basit şifreler denedim olmadı.

Nette anakarta uygun şifreler bulup denedim olmadı.

Ne yaptıysam olmadı. Bana bi akıl verin.

Şifre flasha tanımlanmıştır dolayısıyla pili çıkarmak çözüm olmayacaktır. Size söylediğim yöntemleri deneyin.

Pilin yanında resetleme için iki pin olabilir. Onları bir süre kısa devre yapıp tekrar deneyin .

Geri