bios ayarında bir değişiklik yaptım şimdi sistemi başlamıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan invem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

invem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bilgisayar cd yi görmüyordu biostan cd yi göstermek 1. yi cd 2. yi hdd vs yaptım ama şimdi sistem açılmıyor siyah ekran geliyor windows açılmıyor bios ayarlarını nasıl eski haline döndürebilirim. yardım ederseniz çok mutlu olacağımm :S

saybil' Alıntı:
bios pilini çıkar birkaç dakika bekle sonra tekrar tak.

daha ilk mesajla yardıma başlanmış. tebrikler.

hocamın dediği gibi pili çıkarıp güç kablolarını da çekip bir iki dakika bekleyin sonra tekrar açın bios sıfırlanır. pil mil bişe yoksa 1 nolu jumperları kısa devre yaptırıp bilgisayarı açın tekrar kapatın. sonra 1 nolu jumperı düzeltin açın.

bide arkadaşlar bu bilgisayar cd writer i görmüyor başka cd yazıcıları denedim olmadı elektrik geliyor, açma kapamada sorn yok ama kasa hiçbirşey görmüyor ne yapacağımı şaşırdım haftlardır böyle flashtan format atayım dedim flashı da görmedi bilgisayar. zaten biosu değiştirdim eski haline de döndüremedim. anlayacağınız karman çorman bişey oldu sinir oldum :(

takmıs oldugun cd rw arkasındakı jumperı cıkart sonra tekrar tak sorunsuzca calısması lazım

bıos ayarları ıcınde pıl cıkarmaya falan gerek yok gır bıosa f6 ya bas f10 bas cık bu bıosu fabrıka yarlarına dondurur.

arkadaşlar teşekkür ederim bilgisyar eski haline döndü ama önce f6 ya bastım sonra f10 a ama bir değişiklik olmadı açılmadı yani pili çıkarıp takınca eski haline döndü
ama cd rw için arkadaki ayarları değiştirdim başka cd rw ler taktım 3 tane denedim hiçbirini görmüyor bilgisayar hiçbir şekilde o olmadı malesef

Geri