Bios pili bitik

Kodla Büyü

bilisimcs

Site Gezgini
Okulumuzda Labtaki bilgisayarlaarın bios pili bitik. her defasında açılışta ayar yapmak gerekiyo(sata diskten dolayı).
İstanbul Anadolu yakasındayım.en az 12 tane lazım. bi kaç tane eski pclerden söküp taktım.?
ne kadara mal olur arkadaslar?
ve buralarda hesaplı alabileceğim bi yer var mı, bilen arkadaslar yardımcı olabilir mi?

Saatçiye gidin size uygun bir fiyatttan saysın.
Normalde 5 TL dir.

yeni.formator' Alıntı:
pilin bittiğini nasıl anlıyorsunuz? daha önce hiç başıma gelmedi de, merak ettim ?

şöyle hocam, bilgisayarlarımızın harddiski sata ile bağlı anakarta
bios ayarlarından sata ile ilgili kısmını auto yapmazsak açılışta disk yok hatası veriyor.
eğer bios pilimiz bitmemiş olsa biosta yaptığımız değişiklikler kalıcı olurdu.
pil bitik olunca bios ayarları sıfırlanıyor
açıklayıcı olmuştur umarım.
hatam varsa düzeltin arkadaslar

arkadaşlar bios pilinin bittiğini en kolay saat tarih ayarlarını yapıp bilgisayarı kapatıp yeniden açtığınızda ayarlar kaydedilmiyorsa anlarsınız. Saatçiler pahalı satar.
En ucuz bilgisayarcılarda olur. GP nin 5 li paketlerini 6-7 liraya satan yerler var. Hatta internette daha ucuz.

bilisimcs' Alıntı:
yeni.formator' Alıntı:
pilin bittiğini nasıl anlıyorsunuz? daha önce hiç başıma gelmedi de, merak ettim ?

şöyle hocam, bilgisayarlarımızın harddiski sata ile bağlı anakarta
bios ayarlarından sata ile ilgili kısmını auto yapmazsak açılışta disk yok hatası veriyor.
eğer bios pilimiz bitmemiş olsa biosta yaptığımız değişiklikler kalıcı olurdu.
pil bitik olunca bios ayarları sıfırlanıyor
açıklayıcı olmuştur umarım.
hatam varsa düzeltin arkadaslar
teşekkür ederim :alkis:

Tanesi 1 lira. Çok yerde, saatçilerde, kırtasiyelerde, internette bulabilirsiniz hocam.

hani şu meşhur herşey 1 liracılardan bile bulabilirsin :) en son 50 lik paket halinde aldım 3 ay önce 20 TL verdim izmirde :+1:

evet. Arkadaşların dediği gibi piyasada sony cinsi 1 lira

İlginize teşekkürler arkadaslar :alkis: , en kısa zamanda dediğiniz yerlere bakıp alıcam, okula bi yardımım olsun, mdüre söyledim bakarız demişti, kaldı

müdüre kalırsa herşey kalır öylece. ben 5 ayda ancak perde taktırabildim.

bilisimcs' Alıntı:
İlginize teşekkürler arkadaslar :alkis: , en kısa zamanda dediğiniz yerlere bakıp alıcam, okula bi yardımım olsun, mdüre söyledim bakarız demişti, kaldı

Gelip bakmamıştır bile :) Daha laboratuarın kapısında içeri giren müdür görmedim desem yalan olmaz :)

benimde bios piliyle ilgili sorunum var benim okuldaki bilgisayar da her açılışta F2 tuşuna basmamı istiyor ve açıldıktan sonra tarihi 2002 yıllına saatide 00.00 a geri döndürüyor. öğrenci bilgisayarlarından birinin piliyle değiştirdim ama yine olmadı. pilin markasının modelinin önemi var mı. nasıl giderebilirim bu sorunu. bana yardımcı olursanız sevinirim. :(

gecen sene tanesi 1 lira dan 20 tane alıp takmıştım.
elektroniik parça satan yerlerde var.

Geri