BIOS pili değişimi sonrası başıma gelenler...

Kodla Büyü

gules84

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kolay gelsin.
Okul idari zil programı bios pili biten bir makinada kuruluydu.Ben de kasayı açtım, yeni bir bios pili ile değiştirdim.Bilgisayarı açtığımda bios ekranında şu hataya takılıp kalıyor.
"The system intruded,chassis opened or tempered before .Please check the system"
anakart modeli eski
default ayarlar da getirdim.olmadı, tarih saat ayarını değiştirdim olmadı.Ne yaparsam yapayım sonsuz döngüye girdi makina çıldıracağımmmm :verymad:

yeniden başlattığımda bios ekrenında takılı kalıp aynı hatayı veriyor "The system intruded,chassis opened or tempered before" pili çıkarıp da denemedim hocam

şimdiki durum değişmezki hocam default ayarlarıyla yüklenmiş açılır o zaman da.Bios ekranının resmini çekip koyayım en iyisi

BİOS açılış ekranında anasayfada [main].

case open warning = disable olmalıdır

Bios pilinin altındaki iki metali bir tornavida yada iletkenle kısadevre yapsanız.

denedim hocam o da olmadı maalesef.Büyük ihtimalle harddiski görmüyor.Çünkü harddisk ten dırrttt sesi geldikten sonra bios ekranı döngüsüne giriyor.

Değerli arkadaşlarım Bios ayarlarından Prime master...,secondary master slave ayarlarını hard diski açıp kabloları takip ettim.Master ucu nereye gidiyorsa oranın ayarını elle yaptım.Boş olanı "auto" görüyormuş onları "none" yapıp ucu dolu kablolarıda zaten kendi tanımlamış.Halt on seçeneğinide no error yapınca oldu. yaşasın yuppiii :++:

Geri