Bios star g31 anakart beni delirtecek...

Kodla Büyü

dervisahmet

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Sabahtan beri defalarca chipset ve usb 2.0 driverını kurdum.Lexmark e232 iyi cd sinden ve internetden indirdiğim kurulum dosyasından defalarca kurdum.
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/driver.php?S_ID=363
Yazıcıyı açtığım anda bir usb aygıtı tanımlanamadığından aygıt düzgün çalışmaz diyor. Yazdırmıyor. Servis bizim orda yazdı deyip , bırakmış kaçmış.Kabloda sorun yok , başka yazıcının kablosunu denedim aynı sorun. Ne yapmalıyım.Bugüne kadar hiç bi yazıcı ile bu kadar uğraşmadım.

Hocam sürücüde sorun yoksa sorun işletim sisteminizde başka Pc deneyerek yazıcınızı test edebilirsiniz. Genelde modifiye işletim sistemleri bu soruna neden oluyor.

dervisahmet' Alıntı:
Sabahtan beri defalarca chipset ve usb 2.0 driverını kurdum.Lexmark e232 iyi cd sinden ve internetden indirdiğim kurulum dosyasından defalarca kurdum.
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/driver.php?S_ID=363
Yazıcıyı açtığım anda bir usb aygıtı tanımlanamadığından aygıt düzgün çalışmaz diyor. Yazdırmıyor. Servis bizim orda yazdı deyip , bırakmış kaçmış.Kabloda sorun yok , başka yazıcının kablosunu denedim aynı sorun. Ne yapmalıyım.Bugüne kadar hiç bi yazıcı ile bu kadar uğraşmadım.

Hocam biosdaki USB konfigürasyonunun HI-SPEED de olduğunu kontrol ediniz.USB kablosunu direk anakartın arkasındaki onboard yuvalara takınız ve özellikle kaliteli bir USB 2.0 kablosu kullandığınıza emin olunuz.
Bir yazıcıda çalışan usb kablosu diğer yazıcıda buna benzer hatalar verebiliyor.

Sorunu yazalı bayağı bir süre geçmiş ama yine de yazayım ;

bahsettiğiniz gibi bizim okulda da iki tane aynı sorundan muzdarip lexmark e232 lazer yazıcı var... bunlar da aynı "USB aygıtı tanınmadı" hatasını veriyordu.. neyseki sağlam bir üçüncü Lexmark vardı.. sağlam yazıcıdaki parçaları çıkarıp tek tek bir türlü tanıtamadığım yazıcıya taktım..

Sonuçta sorunun yazıcının anakartından kaynaklandığını tespit ettim.. Tonerlerde sorun yok.. onları da test ettim.. Anakart sağlam gözüküyor ama sorunlu... Lexmark E232 anakart nerden bulunur bilmiyorum.. Ama sorun kesin yazıcı anakartında...

Bu arada arızalı adı E32 System Card , Lexmark tr nin parça için istediği fiyat ise 200,63$ ve stoklarda yok... :-1:

Geri