Biosdan Harddisk Tanıtma

Kodla Büyü

Almestin46

Site Gezgini
harddiski biostan nasıl tanıtıyorduk?'insert system disk and press' hatası veriyor. İDE master ve slave 'none' olarak gösteriyor. auto-detecting yapsada yine aynı hata , ne yapabilirim??

önce hdd kablolarını kontrol edin. yine aynı sonucu verirse büyük ihtimalle hdd bozulmuştur. ayrıca biostan hdd tanıtmayı da ilk kez duyuyorum.

ya pilini değiştirince harddiski görmüyo ya, biostan 'none' yazan değerleri değiştirebiliyoruz ama bulamadım , yardım lütfen :((

:( işte ben onları nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum. kabloları ikili kombinasyonla her halini denedim ama hepsinde cdromu görüyo diğerleri 'none' :((

Harddiskin jumper ayarlarını kontrol etmeniz gerekli.

42470_hdd5.gif

Her harddiskin ayarı farklı olabilir. Bu size bir ipucu verebilir. Genelde harddisklerin üzerinde yazar bu ayarlar.
Bilgisayara cdrom ve harddisk aynı kablo üzerinden bağlıysa bu ayarlar çok önemlidir. Harddisk master, cdrom slave olmalıdır.
farklı kablolarla bağlıysa çok fazla problem çıkmaz genelde.

Ayarları kontrol ettikten sonra bios ayarlarından autodetect yaparsanız hardiski ve cdromu görmesi gerekir.

Tabi bütün bu söylediklerim harddiskiniz ide harddiskse geçerli.

İDE channel 0 master:None
İDE channel 0 slave:None
İDE channel 0 master:[.... CD ROM...]
İDE channel 0 slave:None

son durum yine bu oldu:((

evet harddiskim sata. format da atamıyorumki. bu sorun pil değiştirince oldu. bilgisayar hiç açılmıyo 'disk boot failure' diyo vi öyle kalıyo:((

Format atmaya çalıştığımda da sabit disk bulunamadı hatası veriyor??? aynı Cd ile aynı donanımları olan diğer bilgisayara format attım ama bu pilini değiştirdiğim olmuyor:(((

Hocam Harddiskin veri kablosunu ve elektrik kablosunu bi kontrol edin. dün bu hata benim 2 ayrı pc de karşıma çıktı ikisinde de kablodan kaynaklanan problem vardı.. biostan default ayarları yaptığınzda harddiski otomatik olarak bulacaktır eğer bulamıyorsa ki sizde öyle yazmışsınız. "none" değeri gözükür. bunun 3 nedeni vardır.

1. elektrik ile ilgili problem
2. veri yolu kablosu
3. harddisk bozulmuştur.

hocam aynı sorun 3 ayrı bilgisayarda var hepsinin de pilini değiştirdikten sonra oldu, güç kablolarını ve harddisk kablolarını kontrol etim normal.

dostum benim başımada geldi aynı sorun. Bios pilinin bitmesinden kaynaklanıyor. sanırım sizdeki bilgisaayarlarda keysmart. bios aynıdır umarım.
benimkinde bios a ilk girdiğimizde alttan 4. sıradaki
İNTEGRED PERİLHELPS (gibi bir şeydi ismini şimdi tam hatırlayamadım ama görünce fakedeceksin.)
daha sonraki pencerede 3 tane
PRESS ENTER göreceksin.(1. sine giriş yap)
son olarak gelen pencereden en altta
ON CHİP SATA seçeneğini auto yap kaydet ve çık.
umarım anlatabilmişimdir. :)

mnyk03' Alıntı:
önemli değil faydalı olabildiysem nemutlu. benide çok uğraştırmıştı bu sorun
hocam 2016 dan sesleniyorum size HARİKASINIZ! :alkis: günlerdir bu sorunla mücadele ediyordum denemediğim yöntem kalmamıştı,teşekkür ediyorum

Geri