Biosta cdroom görünmüyor?

Kodla Büyü

nefes23

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bilgisayarıma girdiğimde cdroomu görüyor içini açıyor fakat bios ayarlarında görünmüyor. müdürün bilgisayarına format atmam lazım ama bir türlü cdden başlatamadım :? yardımlarınız için teşekkürler :wink:

Bazı anakartlarda boot menüsü kısayolu oluyor genelde bu F5 ve F12 tuşları ile yapılıyor bir bakın. Eğer anakartın boot menüsü varsa ordan sorunsuzca yükleme yapabilirsin.

hocam kısayolla girdim fakat burdada görmüyor cdroomu. harddiskle ağ kartı var listede :?:

Hocam sanırım CD-RW bozuk windows altında CD-RW CD takıp okuttunuz mu düzgün okuyor muydu?

CD Rom sürücün sata mı ide mi? başka bir CD rom sürücü takıp denedin mi? Bios pilini çıkar anakart power kablolarını çıkar bekle geri tak olmadı cdrom kablosunu değiştir yine olmadı bios güncelle :?

bios'ta başlangıç aygıtı olarak cd-rom'u hiç seçemiyor musunuz, listede hiç çıkmıyor mu yani, yoksa seçtiğiniz halde cd-rom'dan açılış mı yapmıyor?

bios ekranının bir fotosunu çekip atar mısınız?

hocam biosta cd-dvd şeklinde görünüyor. listede mevcut yani. seçiyorum ama cdden açılış yapmıyor.

nefes23' Alıntı:
hocam biosta cd-dvd şeklinde görünüyor. listede mevcut yani. seçiyorum ama cdden açılış yapmıyor.
Ah hocam ay biz size ne diyelim. :sleep:

CD çizik olabilir çizik değilse güvenlik kartı vardır. Bir bakın PC PCI yuvalarına küçük bir kart takılı mı?

iyi de hocam başka bilgisayarlarda cd/dvd: 4M-HL-DT-ST şeklinde ya da CD-ROM: GCR-8523B şeklinde görünürken bu pc de sadece cd/dvd yazıyor ayrıca cd yi başka bilgisayardada denedim bir sorun yok. güvenlik kartını kontrol edicem ama bildiğim kadarıyla okuldaki pclerin hiçbirinde güvenlik kartı yok.

Hocam bazı makinalarda cd-rom'dan açılışı engelleyen bir jumper oluyor(güvenlik amacı ile bilgisayarı başka aygıtlardan boot etmesin yetkisiz kişiler diye)

Anakartın kitapçığına bakın, bu jumper ile ilgili olabilir(eğer varsa)

nefes23' Alıntı:
iyi de hocam başka bilgisayarlarda cd/dvd: 4M-HL-DT-ST şeklinde ya da CD-ROM: GCR-8523B şeklinde görünürken bu pc de sadece cd/dvd yazıyor ayrıca cd yi başka bilgisayardada denedim bir sorun yok. güvenlik kartını kontrol edicem ama bildiğim kadarıyla okuldaki pclerin hiçbirinde güvenlik kartı yok.
Bioslar donanımı farklı şekillerde gösterebilir o önemli değil. Eğer sizin Bios'unuzda bu donanım tanımsız olursa işletim sistteminde de çalışmazdı anakartın bilmediği bir donanımı çalıştırmanız mümkün olurmuydu.
Siz bir kontrol edin bize dönün. Bu sorun güvenlik kartından kaynaklanıyordur. :)

sorunum başlıkla aynı. okula bir bankadan 5 adet dell marka bilgisayar geldi. Hepsinde ntdrl eksik hatası alıyorum. Formatlayıp sistemi sil baştan kuruyorum. Kasaların 3 de cd rom yok. Olan kasadan çıkarıp diğerine taktım, ama biosta "not present" olarak görünüyor, jumper ayarını değiştirdim, kabloları kontrol ettim ama görünmedi daha. Başka ne yapabilirim?

cd romun olduğu bilgisayarlarda cd-romlar çalışıyor mu? kablolarda sorun olabilir belki hocam. diğer pclerde cdromlar çalışıyorsa diskleri o bilgisayara takıp orda formatlama işlemini yapın

cd-rom çalışıyordu eski kasasında. dediğiniz gibi deneyeyim şimdi, teşekkür ederim örtmenim

Aynı sorun bendede boot menüsünden cd yi seçiyorum ama cd den boot etmiyor 3 tane farklı xp cd ile denedim raidli driverli olan olmayan....Ama cd boot etmedi...Ayrıca bilde güvenlik kartı falan kesinlikle yok..

Geri