Biostan User Password Konulmuş ve Şifre Bilinmiyor...?

Kodla Büyü

Muzilla

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar;
Fujitsu Siemens laptobu olan bir arkadaş biosa girip, bilgisayar açılışına şifre koymuş ve şuan hatırlamıyor :lol:
Akıl danıştı fakat denediğimiz yöntemler olmadı. Ne yaptınız derseniz anakarttan pil çıkardık, buz dolabında beklettik, ana kart cmos jumper ayarlarıyla oynadık ama yemedi...
Başa gelipte bu durumu aşabilen varmı, tşkler :+1:

nasıl hocam
bios pilini söktünüz halen sıfırlamadı...
o zaman dikkatli bakın başkayerden güç alıyordur.
batarya yı çıkarın bir iki saat bekletin daha sonra bios sıfırlama yapmayı deneyın...
-----
merak:
buz dolabında beklettik ??? neden ?

suferi' Alıntı:
nasıl hocam
bios pilini söktünüz halen sıfırlamadı...
o zaman dikkatli bakın başkayerden güç alıyordur.
batarya yı çıkarın bir iki saat bekletin daha sonra bios sıfırlama yapmayı deneyın...
-----
merak:
buz dolabında beklettik ??? neden ?

walla bende forumlarda dolaşırken böyle bir yöntem gördüm,
umut dünyası işte :lol:
maksat arkadaşa yardımcı olmak, her yöntemi denemek lazım

sayın hocam DC adaptör kablosunu ve bataryayı çıkardıktan sonra bios pilini sökünüz.3- 5 dk bekleyip deneyiniz.

sonuç alamazsanız ve CD den boot edebiliyosanız hirens 10 içinde password kırıcılar var onları bi deneyin derim.

S.a.Hocam.
Laptoplarda şöyle bir durum vardır.(bilmem bilginiz var mı??)açılışa konulan şifreler kırılabiliyor.fakat yanlız ca servislerinde..hatta bazılarını onlarbile daha üst servislerine gönderiyorlar diye biliyorum(buna rastlamadım :) ).
ama bu sizin bios 'a konulan şifrede aynı durum geçerlimi ve sizin laptopta geçerlimi bilmiyorum..
ama servisi tahminim %90 deaktif eder o şifreyi(fakat ücretli).ama yinede bilen çıkar İnşallah. :(

sinaaat' Alıntı:
sayın hocam DC adaptör kablosunu ve bataryayı çıkardıktan sonra bios pilini sökünüz.3- 5 dk bekleyip deneyiniz.

sonuç alamazsanız ve CD den boot edebiliyosanız hirens 10 içinde password kırıcılar var onları bi deneyin derim.

hocam cmos jumperdan güç alabiliyorlarmış onu elektrik devresini kesmek lazımmış ama oda riskli, laptobu kaybedebilirmişiz:D

Geri