Bip sesi gelmiyor ve ekran siyah...

Kodla Büyü

akrep026

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, bi öğretmen arkadaş memleketten gelirken Ram getirmiş, dün akşam takmaya çalışmış ve şu an ekrana görüntü gelmiyor.
ekran kartını başka masaüstünde denedim sorun yok. Ramları defalarca söküp taktım yine olmadı.
Ne bip sei geliyor ne de görüntü var. fanlar çalışıyor ama görüntü yok.
Yardımcı olabilecek olan var mı?

aynı sorunu ben de yaşadım ama çözemedim. sizin yaptıklarınızın hepsini yaptım. çözerseniz bana da söyleyin...

Vallaha hocam çıdıracam ne yaptıysam olmadı. acaba anakart gitmiş olabilir mi? Ramları takarken baya bi zorlamış çünkü...

sorun power supply de de olabilir. bi de ramlari takarken hepsini bir takma hocam. Sağlam olduğunua emin olduğun bi ram i yuvalara teker teker dene. Ram yuvasında da sorun olabilir.

akrep026' Alıntı:
.....arkadaş memleketten gelirken Ram getirmiş,...........
:D :lol: :mrgreen: Affına sığınarak bu kısma çok güldüm. Yanlış anlama lütfen.
Hocam bu daha önceki ramleri takmanıza rağmen mi bilgisayar tam açılmıyor? Hiç ram takmayınca yine hata vermiyomu?
Hata vermiyorsa bios pilini çıkartıp bekle, güç kabloları da sökülü olsun bu arada, bios sıfırlansın. bi iki dakka bekedikten sonra tekrar çalıştır bakalım düzelecek mi

serdemir' Alıntı:
akrep026' Alıntı:
.....arkadaş memleketten gelirken Ram getirmiş,...........
:D :lol: :mrgreen: Affına sığınarak bu kısma çok güldüm. Yanlış anlama lütfen.
Hocam bu daha önceki ramleri takmanıza rağmen mi bilgisayar tam açılmıyor? Hiç ram takmayınca yine hata vermiyomu?
Hata vermiyorsa bios pilini çıkartıp bekle, güç kabloları da sökülü olsun bu arada, bios sıfırlansın. bi iki dakka bekedikten sonra tekrar çalıştır bakalım düzelecek mi

Denedim hocam, hiç biri bir işe yaramadı. Arkadaş rami takarken baya bi zorlamış, yuvalara dikkat etmemiş herhalde, anakartın bağlantıları mı koptu diye geldi aklıma...

amdturion' Alıntı:
aynı sorunu ben de yaşadım ama çözemedim. sizin yaptıklarınızın hepsini yaptım. çözerseniz bana da söyleyin...
Hocam anakartı tamamen söktüm, bios pilini de çıkardım. Anakartı hafif hafif içe dışa büktüm sorun düzeldi, şimdi gayet güzel çalışıyor...
nasıl oldu anlamadım ama çalıştı işte...

Geri