Bir önerim var..!

Kodla Büyü

tuncay2744

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Artık cinnet geçirmek üzereyim. Bugüne kadar çok atıp tuttuk, yazdık, söyledik ama el de var sıfır. Bakanlığın bizim için ne düşündüğünü kestirmek imkansız. Bizim en büyük sorunumuz birlik olamadık, tek ses veremedik. Kimi dersini istedi kimi formatörlük/BTR kadrosu.

1- Dersler geri gelmeyecek. Çünkü bilişim dersi zorunlu olursa okullardaki BT sınıfları düzenli olarak yenilenmesi gerekecek. MEB bunu yapamayağı için dersi zorunlu yapmıyor.
2- BTR kadrosu gelmeyecek. En son çıkan haberi gördünüz. Diğer bıranştan öğretmenlere kurs verip bu işi yaptıracaklar. Bi kaç yıl kullanıp onları da atarlar.

Peki bu durumda ne yapacaz? Asıl mesele bu. Böyle kimileri ders, kimileri formatörlük diye bağırırken kimileri düz memurluğa razı olmuş bile.. Kendimize gelelim beyler, bizler öğretmeniz, nasıl 8-5 memurluğa razı olursunuz? Bundan sonra ne istediğimizi netleştirelim de öyle çalalım yukarıdakilerin kapısını.. Benim önerilerim şunlar:

1- Biz bu bölüme (BÖTE) girerken puanımız İlköğretim Matematik öğretmenliği bölümüne eşdeğer, Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünden yüksek idi. O zaman bizi bu bıranşlardan birine alsınlar. Çoğu derslerimiz ortak idi, eksik olanlar için ise gerekirse açsınlar bir program gidip tamamlayalım.

2- Bizi meslek liselerine alsınlar. Şimdi TEF mezunları hemen celallenecek, bizim dersler sizinkinden farklıydı, zordu diye. Tamam o da kabul, gidelim fakültelerden sizin fazladan gördüğünüz dersleri alalım. Zaten zamanında Eğitim ve Teknik Eğitim farkını bilseydik yazmazdık bu bölümü. Hem onlara mühendislik yolu açıldı, TEF mezunları artık mühendis olabilecek. Biz bilgisayar öğretmeni olduğumuz halde Meslek liselerine atanamıyoruz.

Uzun lafın kısası bu iki yoldan birinde anlaşıp hakkımızı arayalım. Ben öğretmen olmak istiyorum ya yarın başımıza ne gelecek diye kafayı yemek istemiyorum.
Saygılar..

arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum. biz öğretmenlerin genel sorunu birlik olamamak. İşte biz hep bu yüzden kaybediyoruz. Bizim akıbetimiz şu an için belli değil ben de bu yüzden myo lara bakar oldum. meb den ümidimi kestim artık. bizim branş meb de ölmüştür. son bir ümidim bizi meslek liselerine alırlar diye ama....... nerede....

okyay' Alıntı:
atanamıyom' Alıntı:
http://btogretmenleritoplaniyor.com/

arkadaşlar güzel toplanıyor ama acaba kaç kişi toplanır?
Hocam suan icin toplanma cozum degil. Once ne istedigimizi belli edelim. Toplaninca her kafadan bir ses cikiyor.
Zaten fikir olarak bir olamadigimizdan toplanamiyoruz. Kimi ders istiyor kimi formatorluk. Bunlarin 2 side olmayacagi acik. Bence meslek liselerine atanma konusnda bir olmaliyiz. Meslek liselerine atanirsak en azindan ogremen oldugumuz belli olur. Bu fikire sicak bakiyormusnuz?

bilişim teknolojileri öğretmenlerine tüm kamu kurumlarında bilişim uzmanı olarak çalışabileceği hakkı verseler daha iyi olur aslında. birçok kurumda bilgisayarla alakası olmayan sıradan kişiler yürütüyor. bizzat biliyorum.

kutlu_han' Alıntı:
bilişim teknolojileri öğretmenlerine tüm kamu kurumlarında bilişim uzmanı olarak çalışabileceği hakkı verseler daha iyi olur aslında. birçok kurumda bilgisayarla alakası olmayan sıradan kişiler yürütüyor. bizzat biliyorum.
buda güzel bir öneri kurumlarda eğitimci olarak çalışmak ama bunu hiç gündeme getirmediğimiz için bu konuda uzlaşmak daha zor olur bence:) öneriler hep varda birde yukarıdakilerin bize önerilerini öğrensek daha iyi olacak. bizimkileri nasıl olsa kabul etmiyorlar:)

çözüm önerileri yeterince iyi değil. bilgisayarcıları matematik, fen gibi başka branşlara geçireceklerini hiç sanmıyorum. 2.ye gelirsek meslek liselerinde yer var mı ki bötelileri alsınlar. daha tef mezunu birçok kişi meslek lisesine geçemezken yüzlerce böteliyi hangi meslek lisesine atayacaklar

Hepinize Müdür yardımclığı kadrosu sesiniz çıkmasın artık, derslere de az az girin işte. derlerse hiç şaşırmam.(Ekle favorilere kenarda bulunsun :mrgreen: )

TEF mezunları bile meslek lisesine geçecek kadro bulamazken bizi nereye atayacaklar.o yüzdem matematiğe geçmek için çabalamalıyız bence.zaten birçok dersi aldık.eksik olanları da bir kursla tamamlarız.nasıl ki bilgisayar için her şeyi bir kursla hallediyorlar bize de bir kursla alan değişikliği hakkı versinler.kendi adıma sölüyorum matematik öğretmenliğini bilgisayar öğretmenliğinden çok daha iyi yapacağıma inanıyorum.puanım yettiği halde ilk mat yazmadığıma çok pişmanım...

Arkadaşlar bizim kaderimiz hangi kuruma gitsek hep aynı değişmiyor.İl özel idaresine arkadaşım atandı şimdi orda bilgisayarında sorun olan onu çağırıyor.Ama yinede ben kurum değiştirmeyi istiyorum.Çünkü şu zamanda öğretmenlik yapmak zorlaştı ve itibarı sıfıra indirildi.

Derslerin geri getirilmesi zorlaştı o yol kapanmak üzere ya bizi meslek liselerine alacaklar yada bt rehber öğretmen kadrosu yapıp görev tanımlamasını yeniden ele alacaklar.

Verebilirim dediğim dersler ingilizce,matematik, fizik, kimya geometri sözel derslerin hepsi branş değişikliğine müsaidim.
Yinde hizmetiçi eğitim ile alabileceğim fark dersler varsa versinler. branş değişikliğine hazırım.

meslek liselerinde teknik resim temel elektronik elektro teknik işletim sistemleri,programlama,donanım,dersleri verebilirim.Çünkü ben anadolu tektik lisesi bilgisayar bölümünü artı böteb okudum.
çözüm çok alternatif çok büyüklerimizde ise tık icraat yok. :verymad:

Ayrıca meslek liselerindeki derslerin çoğunu biz anlatamayız diye düşünüyorum. En azından kendi adıma öyle. 10 yıldır bildiklerimi bile unuttum. Ki TEF mezunlarının bizden çok daha fazla ders gördükleri de muhakkak. Hadi diyelim fark derslerini aldık kendimizi yetiştirdik. %10 umuzu meslek lislerine atadılar. Kalan %90 ne olacak?

aynı düşüncedeyim.... işi düştüğünce balım gülüm; başka zaman da en gereksiz ders öğretmeni olmaktan bıktım, usandım... her türlü saçma işler peşinde koşmaktan da yoruldum..yapmak istemiyorum, ama idare berbat gerçekten....o kadar çok uğraşıyorlar ki... başka branşa geçmek dert etmemek istiyorum artık..8. yılımı çalışıyorum, yıprandım çok...

dersime girer çıkarım.Dersim yok mu bakanlık düşünsün banane... BTR imiş formatörlük müş varsın müzik öğretmeni btr olsun benim daha çok hoşuma gider.. bana gelene git müzikçi bu işlere meraklı hem de sertifikası var der keyfime bakarım...İşin çakallığını öğrendik öğreniyoruz çok şükür.... Amele olmak isteyen buyursun btr sertifikası alsın bilgisayarda daha harfleri öğrenen hocalar kendini btr olup msn ile ilgili soru soran oldumu havalara giriyor bak bana muhtaçlar diye bana böyle gelen oldu mu vay anasını programlama öğren gelsin adamlar sana msn sorsun diye strese giriyorum :)

patari' Alıntı:
Hepinize Müdür yardımclığı kadrosu sesiniz çıkmasın artık, derslere de az az girin işte. derlerse hiç şaşırmam.(Ekle favorilere kenarda bulunsun :mrgreen: )
Hocam sanki bize bunu teklif ediyorlar da biz kabul etmiyoruz.. :!:
Bunu bende isterim ama bu olanlardan sonra hala müdür yardımcılığı hayali kuruyorsanız, bu iş pollyanna bile aşar..

kim dururki:) 30 saat dersi olan sınıfçılar bile durmadı bizden duran hiç olmaz

Bence Sonumuz yeni anayasadan sonra Tekel işcilerine benzeyecek....
Hükumet verecek elimize tazminatı...
bunlar zaten bilmem kaç yıldır derse girmiyor diyecek...
Diğer öğretmenlerde arkamızdan teneke çalacak.... (sanki kendi başlarına gelmeyecekmiş gibi)

mesaja tepki gösterecekler için not: yazının başında bence yazdım doğruluğunu zaman gösterir... varsa sizin tahmininiz sizde yazın

missilver' Alıntı:
alan değişikli olsa bir dakika durmam değiştiririm.
hocam alan değişikliği olursa diye beklersek olmayacak. Ben bir karar verip bir ağızdan isteyelim, sendikaları devreye sokup dava açalım, hakkımızı arayalım diyorum.

tuncay2744' Alıntı:
missilver' Alıntı:
alan değişikli olsa bir dakika durmam değiştiririm.
hocam alan değişikliği olursa diye beklersek olmayacak. Ben bir karar verip bir ağızdan isteyelim, sendikaları devreye sokup dava açalım, hakkımızı arayalım diyorum.
haklısınız hocam arayalım ama biz bunu yapalım dediğimizde kaç kişi destek verecek. bir sürü muhalif çıkar yine

bt rehberliği kadrosuymuş,zorunlu dersmiş,müdür yardımcılığı kadrosuymuş,alan değişikliğiymiş bunların hiçbirini yapacaklarını sanmam sonumuz bence de yasal ya da anayasal değişikliklerle tekel işçilerine benzeyecek ayrıca eylem de yapsak sesimizi ona buna da duyursak kar etmez etmiyor(hoş sağır sultan bile duydu da).adamların bilişim dersine ve öğretmenlerine bakış açıları belli bu zihniyet değişmedikçe ki değişeceği de yok bu iş gittikçe kötüye gidecektir.Belki idari yargı bir ihtimal çözüm olabilir.hani mağduriyetmize karşılık tazminat davaları ya da yürütmeyi durdurma şeklinde...

ilknurboteci' Alıntı:
TEF mezunları bile meslek lisesine geçecek kadro bulamazken bizi nereye atayacaklar.o yüzdem matematiğe geçmek için çabalamalıyız bence.zaten birçok dersi aldık.eksik olanları da bir kursla tamamlarız.nasıl ki bilgisayar için her şeyi bir kursla hallediyorlar bize de bir kursla alan değişikliği hakkı versinler.kendi adıma sölüyorum matematik öğretmenliğini bilgisayar öğretmenliğinden çok daha iyi yapacağıma inanıyorum.puanım yettiği halde ilk mat yazmadığıma çok pişmanım...
Hocam meslek ve teknik liselerin sayısı artıyor. Tüm liselere bilişim dersi konsa sorun kalmaz aslında. Sınıf öğretmenliği mezunu birisi sırf yan alanı bilişim diye meslek liselerine atanabiliyor da biz BÖTE mezunları niye atanamıyoruz? Bence savunmamız gereken en temel hakkımız bu olmalı..

Geri