bir arıza ve çözüm yolları?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
A

Anonymous

Misafir
bilgisayarın ekranına bios ekranı dahil, hiçbir şekilde görüntü gelmemekte.1. öncelikli olarak ekran kartından şüphelendim ve aynı marka, model ekran kartıyla değiştirm fakat nafile.harddisk değil, belirtiler onu göstermiyor, en azından hdd olsa bios ekranını görebilirim. uzak ihtimal ram problemi olabilir diye onu da değiştirdim sonuç yok. anakarttan şüphelenmekteyim. sizce sorunun kaynağı nedir?

BİOS reseltemeyi deneyin hocam. Veya anakart kilitlenmiş olabilir RAMleri çıkarıp çalıştırın olmazsa işlemciyi çıkarıp çalıştırın ve en sonunda tüm parçalayıp takıp çalıştırın. Eğer kilitlenmişse bu yolla açılır....

monitör ve vga kablosunda da sorun olabilir. power düğemesine bastığında sinyal sesi geliyormu?

Hocam bilgisayar açılıptamı görüntü gelmiyor? yoksa hiç mi açılmıyor?
ekran kartını başka bi bilgisayar takın eğer çalışırsa sorun anakartınızdadır. bide power dan ana karta giden elektrik kablolarını kontrol edin biri gevşedi veya çıktıysa çalışıyor gibi görünür ama çalışmaz.

Hocam tüm kabloları çıkartın(power, ekran,lan,klavye,mouse...) ve statik yükü bi boşaltın. Bi müddet bekleyin. Bu esnada hiç bir kablo takılı değilken power' a basın. Eğer anakartta sorun yoksa muhtemelen görüntü alacaksınızdır. Bi defa böyle bir olay gelmişti. Sadece bi öneri.

BİOS reseltemeyi deneyin hocam. Veya anakart kilitlenmiş olabilir RAMleri çıkarıp çalıştırın olmazsa işlemciyi çıkarıp çalıştırın ve en sonunda tüm parçalayıp takıp çalıştırın. Eğer kilitlenmişse bu yolla açılır....

öncelikle cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. ramleri söküp tekrar taktım, hatta başka pc'den alıp taktım sorun çözülmedi. power-anakart bağlantısını tekrar kontrol edeceğim.powera bastığımda kısa bip sesi dahil hiçbir ses gelmemekte(bundan dolayı anakarttan şüpheleniyorum).farklı bir power ile tekrar deneyeceğim.bios resetleme yapmadım onu da denerim. termal macunum yok ama en olmadı işlemciyi söküp, başka bir işlemci ile deneyeceğim.

Geri