Bir derdim var dostlar. Evlilik.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Reyhanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Ağustosta evlendim ve eş durumu ile eşimi yanıma getirdim.
Memleket olarak eşimle aynı ilçedeniz. O merkez ben köyünden.

15 tatil yaklaştıkça eşim stres yaratmaya başladı.

Bizimkiler yaşlı ve 15 tatilde bizi beraber görmeyi istiyorlar.
Eşim gitmek istemediğini söylüyor ve her akşam bu konuda kavga eder olduk.
Eşim kendi ailesini de görmek istemediğini, evde oturmak istediğini söylüyor.

Evlenene kadar annem ve ailemle çok iyiydi.
Nişanlıyken annemin yanına kalırdı, ana kız gibilerdi...vs
Zaten evliliğe bu yüzden daha da heveslendim.

Sanırım aynı sorunları yaşayanlar olmuştur. Bana bir çare gösterin. Ne tadım kaldı ne tuzum.

Not: Özel bir konu mu açtım, çünkü forumdaki insanların samimiyetine inancım tamdır.

Well well well. Arayı bulacaksın dostum. Tavsana kaç tazıya tut diyeceksin duruma göre hareket edeceksin. Böyle durumu kafaya taktıgını belli etme senden degerlimi de arkadan plan yap inatlasmaya girme

hocam ilk sene bu sorunu herkes yaşıyor, tek değilsin. fakat ilerleyen yıllarda bu sorunu aşıyorsunuz. bunun yöntemi de eşit davranmak, yani yarısı senin istediğin gibi yarısı da onun istediği gibi. 2.,3. yıllarda alışırsınız artık

ikinizde çalışıyorsanız bir hafta eşinizde bir hafta sizinkilerde kalmanız mantıklı değil mi parayı zaten harcayacaksınız hesap yapmaya değmez ..

ileride çocuğunuz olunca böyle basit şeyleri düşünmeyeceksiniz bile o zaman o diyecek annen gili çağır bizde kalsınlar yoruluyorum diye sende diyeceksin daha geçen ben çağırdım sizinkiler ne yapıyor çıksın gelsinler diyeceksiniz :)

eğer baktın gittikçe sizinkilere karşı soğuyor çek karşına konuş,,

ama arabanız varsa kolay iki gün orda iki gün burda ne kavga olur nede stres buz öyle yapıyoruz eşim ailesi gile gider üç gün sonra beni özler merak eder bize gelir sıkılır 3gün sonra annesi gile geçeceğini söyler bırakırım oraya .. not ben kayınbabam gilde yatıya kalmıyorum annem gil varken rahat edemem.,,

Re: Ynt: Bir derdim var dostlar. Evlilik.

Gunumuz kadinlarinin cogu artik anadolu kadini ruhunu yitirmis ve tartismalarin cogu da aslinda bu yozlasmadan kaynaklaniyo. Ilerleyen yillarda ne olacak bakalim bekleyip gorucez ama gidisat olumlu gibi gozukmuyo. Burda esine deger vermeyip onun isteklerini hice sayan hemcinslerimi hakli gostermeye de calismiyorum onu da belirteyim;)

Hocam başta ağırlığını koy. Taviz tavizi getirir. Sen tavrını koy kavga edeceksen onun üzerinden kavga et.

Hocam benim tavsiyem tatilini 3 e böl. 2-3 gün kendi ailene, 2-3 gün eşinin ailesine, gerisini birbirinize ayırın. Bu konuyu eşinle tartışıp karar verebilirsin, Tamamını ailelere ayırırsan tatil koşuşturmayla geçer yorgunluktan başka bir şey anlayamazsın aynı stresle tatilini harcar okula başlarsın. Ailelerin yanında uzun süreler kalıp onları alıştırma yoksa ilerde kalamam diyemezsin çocuklarla daha zor olur. Önemli olan kendi kurduğun yuva. Her zaman siz ziyaret etmek zorunda değilsiniz. Sizinde bir eviniz var, ailelerde sizi ziyarete gelebilir. Tek taraflı düşünmemek lazım.

bir bayan olarak tavsiyem sorunun ne olduğunı öğrenmeye çalışmanız. gitmek istememesinin asıl nedeni nedir? herzaman ortayı bulucu olun. tatilleri paylaşın. evliliklerde ilk 3 sene bunların olması normal. yeni ortam yeni aile yeni kültür... zamanla iki taraf da birbirini tanıyor yanlış anlaşılmalar ortadan kalkıyor ve her şey yoluna giriyor. merak etmeyin.

kct06' Alıntı:
bir bayan olarak tavsiyem sorunun ne olduğunı öğrenmeye çalışmanız. gitmek istememesinin asıl nedeni nedir? herzaman ortayı bulucu olun. tatilleri paylaşın. evliliklerde ilk 3 sene bunların olması normal. yeni ortam yeni aile yeni kültür... zamanla iki taraf da birbirini tanıyor yanlış anlaşılmalar ortadan kalkıyor ve her şey yoluna giriyor. merak etmeyin.

hocam bayansınız sanırım.
eşimin öne sürdüğü sebepler çok sıradan.
Rahat olamıyorum diyor. İstediğim saatte banyo yapamıyorum, istediğimi yiyemiyorum..vs gibi.
oysaki rahat etsin diye dört dönüyorum.
gündüz avmlere, cafelere, akşam balık lokantalarına, tatlıcılara..vs heryere de götürür istediğini alır satarım.

Sanırım annemle yıldızları barışmayacak.

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık olayı oldum.

Offf...

korktuğum başıma geldi.

Reyhanli' Alıntı:
kct06' Alıntı:

Rahat olamıyorum diyor. İstediğim saatte banyo yapamıyorum, istediğimi yiyemiyorum..vs gibi.
gündüz avmlere, cafelere, akşam balık lokantalarına, tatlıcılara..vs heryere de götürür istediğini alır satarım.

Offf...
korktuğum başıma geldi.

evet hocam bayanım. aynı sorun ben de oldı ama eşim tarafından :) kimseye gitmek istemez tanımıyorum diye. oysaki insanlar bizi görmek ister, neden gelmedi diye sorarlar. bu yüzden ben de ilk sene çok sorun yaşadım. örnek olmayı denedim. yani onun akrabalarından tanımadım bile olsa seninle her yere gelirim dedim ve gittim. sonra oda aynı davranışı göstermeye başladı ve sorunu çözdük. annenizle aranız nasıl bilemiyorum ama samimi iseniz bu durumu kısmen ailenizle paylaşın. yani daha yeni gelin yabancılık çekiyor eşimin daha rahat hissetmesi için yardım edin diyin (ailenizi kırmadan) eşinize bazen ailem seni çok seviyor, geleceksin diye nasıl mutlu oluyorlar sevdiğin yemekleri yapacakmış falan deyin. canınızı sıkmayın bir süre sonra ailenize alışacak hatta kendi gitmek isteyecektir :)

bu arada güzin abla gibi oldum :puhaha:

zech' Alıntı:
Hocam benim tavsiyem tatilini 3 e böl. 2-3 gün kendi ailene, 2-3 gün eşinin ailesine, gerisini birbirinize ayırın. Bu konuyu eşinle tartışıp karar verebilirsin, Tamamını ailelere ayırırsan tatil koşuşturmayla geçer yorgunluktan başka bir şey anlayamazsın aynı stresle tatilini harcar okula başlarsın. Ailelerin yanında uzun süreler kalıp onları alıştırma yoksa ilerde kalamam diyemezsin çocuklarla daha zor olur. Önemli olan kendi kurduğun yuva. Her zaman siz ziyaret etmek zorunda değilsiniz. Sizinde bir eviniz var, ailelerde sizi ziyarete gelebilir. Tek taraflı düşünmemek lazım.

Hocama harfiyen katılıyorum. 2 Gün kendi ailenle 2 gün eşinizin ailesiyle diğer günleri de evinizde geçirin. Olay budur. Eşinizde büyük ihtimale buna razı olacaktır.

hocam eşiniz ailenizin yanına gitmek istemiyorsa zorlamayın o gitmesin siz gidin 1 hafta 10 gün kalın.Anne ve baba hakkı var sonuçta onları ziyaret etmek hayır dualarını almak çok önemli. oda isterse ailesinin yanına gitsin. Yada 1 hafta sizde 1 hafta onlarda olun.Eğer birbirinizi seviyorsanız sizde eşinizde 1 ay da olsa sevdiği için sıkıntıya katlanmalı.Tabi bu sizin içinde geçerli .ha yok uzlaşma taraftarı değilse Kesinlikle ne sizi gönderiyor ne de kendi gidiyorsa yani ozaman ALLAH yardımcınız olsun...

Reyhanli' Alıntı:
kct06' Alıntı:

Offf...

korktuğum başıma geldi.

İşin zor dostum Allah sabır versin senin için dua edeceğim inşallah düzelir.Oldukça sıkıntılı bir durum ama çok kafaya takma hayat kısa biraz sabır sukunet iyidir kavga çözmez üstüne gitme.Saygı ve sevgilerimle.

0nursah' Alıntı:
zech' Alıntı:

Hocama harfiyen katılıyorum. 2 Gün kendi ailenle 2 gün eşinizin ailesiyle diğer günleri de evinizde geçirin. Olay budur. Eşinizde büyük ihtimale buna razı olacaktır.
Teşekkür ederim hocam.

bilisimci_009' Alıntı:
hocam eşiniz ailenizin yanına gitmek istemiyorsa zorlamayın o gitmesin siz gidin 1 hafta 10 gün kalın.Anne ve baba hakkı var sonuçta onları ziyaret etmek hayır dualarını almak çok önemli. oda isterse ailesinin yanına gitsin. Yada 1 hafta sizde 1 hafta onlarda olun.Eğer birbirinizi seviyorsanız sizde eşinizde 1 ay da olsa sevdiği için sıkıntıya katlanmalı.Tabi bu sizin içinde geçerli .ha yok uzlaşma taraftarı değilse Kesinlikle ne sizi gönderiyor ne de kendi gidiyorsa yani ozaman ALLAH yardımcınız olsun...

hocama katılmıyorum
ne olursa olsun eşinizle ayrılmayın birlikte olun. insanlar kavgalı oldugunuzu düşünür, dedikodu çok olur. ayrıca bu zamanla alışkanlık haline gelir ve ayrı ayrı gitmek normal gibi gelmeye başlar. her iki aileye de gidin ama berbaber gidin. kendiniz örnek olmazsanız karşıdan öyle davranmasını bekleyemezsiniz.

kct06' Alıntı:
bilisimci_009' Alıntı:

hocama katılmıyorum
ne olursa olsun eşinizle ayrılmayın birlikte olun. insanlar kavgalı oldugunuzu düşünür, dedikodu çok olur. ayrıca bu zamanla alışkanlık haline gelir ve ayrı ayrı gitmek normal gibi gelmeye başlar. her iki aileye de gidin ama berbaber gidin. kendiniz örnek olmazsanız karşıdan öyle davranmasını bekleyemezsiniz.

hocam ben yazımda eğer uzlaşılabilirse her iki tarafada gidilmeli ha yok uzlaşılamıyorsa eşi ailesinin yanına gitmeyi kabul etmiyorsa ne yapmalı.Zorlama götürmeli yoksa ailesinden mi vazgeçmeli.
onu yerine kendi gidip ailesini ziyaret etmeli dedim.milletin ne düşündüğüde bence önemli değil.

Zor işler. Sonunda dert sahibi oluyor insanlar. Bunlar küçük ama insanın hayatını mahfeden şeyler. Ölmeden rahat yok vesselam :-)

oguz-han' Alıntı:
Zor işler. Sonunda dert sahibi oluyor insanlar. Bunlar küçük ama insanın hayatını mahfeden şeyler. Ölmeden rahat yok vesselam :-)
içtenlikle katılıyorum.
ZOR İŞ.

Geri