Bir formatörün yazın çektiği çile... İbretlik...

Kodla Büyü

pythagorean

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Haziran ayının ortalarına doğru görevlendirme yazısı çıktı. Neyin nesi kimin fesi derken bi baktım temmuz 1 görev başı!!! Beynimden vuruldum. Yok arkadaş ben kabul etmem desem de geceleri uyuyamadım. Bunun karı var kışı var. Maaş karşılığına okul okul gezdiğim günleri, minibüsten minibüse cirit attığım zamanları hatırlayınca görevlendirme istedim. Hiç olmazsa okul okul gezmem bi okulda rahat ederim dedim.
Tatil oldu öğretmenler gitti. Kaldık ortada. Bu arada merkezde oturuyorum. Okulumun bulunduğu köy bana 50 km uzakta. Artı servis falan olmayacağı için tatilde ana yoldan 2 km içerde olan okula da nasıl gidersen artık. Traktörle mi, yürüyerek mi sana kalmış. Her neyse. Sabah 7.30 arabasına binip 9 gibi okulda oluyodum. Akşam da 3.30 gibi çıkıyodum. Bana 2 saat mesaiden çalmışsın derseniz çok kızarım zaten ek dersin yarısından fazlasını yola veriyordum.Yani merak etmeyin içerdeyim her türlü. Bi 15 gün sonra bunaldım. Lanet olsun gidiyorum ben dedim. İzin koparmak istedim müdür 15 gün yazdı ilçeye onaya gittik. İlçe milli eğitim müdürü sen stajyersin yıllık izin alamazsın demez mi? Deli oldum. Rapor olayına girdim doktorların ağız kokusunu çekmek zorunda kaldım. Zar zor 8 günlük bi rapor koparabildim.Hafta sonlarını da ekle bi 14 gün tatil yaptım...Yaptım yapmasına da neye yaradı. Yine geldim okula hem de ramazanda. Gitmiyorum desen görevlisin. Devlete kafa tutamazsın. Velhasıl yazı böyle yedim bitirdim. Ancak ben de bittim. Bir dahaki yaza çıkabilirsek ne olacağını göreceğiz. Ama şunu söyliyeyim bu tam anlamıyla bir sefalet...

neden temmuzda başlıyorsunuz hocam ya nasıl bişeydir buyaaa ne zannediyorlar bunlar bizi anlayamıyorum bitsin artık bu eziyet netleşsin herşey

bazı illerde var bu yazın görevlendirme ama bence yerlisi olmayan herkes için büyük sıkıntı olur

:alkis: SAYIN HOCAM NEDEN KIZIYORSUNUZ Kİ..SONUCTA BİZİ FORMATÖRLÜĞE İTEN SİSTEMİ KURANLAR HER GECEN GUN DAHA COK YERLEŞİYORLAR KOLTUKLARINA... BUNU SİZE ONLAR DEGİL SİZ YAPIYORSUNUZ... SENİ HER FIRSATTA EZENELERE HESAP SORACAGIN GÜN GELDİĞİNDE AĞZINIZA SÜRÜLEN BİR PARMAK BALA KANARSAK, BÖYLE OLUR... HESAP SORACAGIN ZAMAN GELMEDİMİ GELMİŞTİR HOCAM HAZİRANDA ÇALIŞIYORDUNUZ MUHTEMELEN..

hocam mecburen olmak zorundayız 6 saat dersim var en sallamadığın dersin bile öğretmeni var dolu yani hepsi formatör olmasan da okulun her işini yapıyosun zaten bu sayede fotoğrafçı bile oldum bayramlarda deprem tatbikatı e okul için.. hiç yoktan adın olmuş olur. bence formatörlük zorunlu olacak ama inş 5 e kadar mesai olmaz.

Dun ilceden israr ettiler.bugunde idareciler ortaya cekti israr ettiler.zaferi kazandim formator olmayacagim imzalamadim.ugras dur 3 kurus icin yok format yok dyned yok toplantilara git.ulan cd satsam yine alirim

ben de akşam 17'ye kadar mesai İSTEMİYORUM.. ama bu bakan bu gidişle bütün öğretmenleri 8-17 çalıştıracak gibi. boşuna hayal ediyorum 9-15'i gibi geliyor bana. lütfen birileri artık yüreğimize su serpsin. psikoloji filan kalmadı. resmen atıl öğretmen pozisyonundayız ve bizi nereye koyacaklarını şaşırmış durumdalar. bu ağır işleyen süreç de hepimizi çok yıprattı. bari napıcaklarına karar verseler de her gün yüreğimiz ayrı pırpır etmese artıkkk..

en iyisi müdür yardımcılığı sınavına girmek sorumluluğu var ama ne iş yaptığın iyi kötü belli olur

Geri