Bir Mahkeme Konusu da Benden..

Kodla Büyü

mehmettutgun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
701
Merhaba arkadaşlar.. Sarhoş bir komşumuz var, yıllardır içer ve mahalleye çıkıp özellikle bizim aileye küfür ve hakaret eder.. Yaklaşık 2 yıldır sabrediyoruz ama geçen pazar gecesi polis çağırdık, polis gelene kadar da dayanamadık ve babamla çıkıp konuşmaya çalıştık ama adam konuşmaktan öte küfüre devam edince babam dayanamadı ve kısa süreli bir arbede oldu..

Adamdan adli boyutuyla şikayetçi olduk.. Elimde bize yönelik küfürleri, hakaretleri, görev başındaki polislere yönelik "Allah mısınız lan siz, beni burdan kimse alamaz" tarzı hakaretvari cümleleri, yoldan geçen araçları durdurmaya yönelik cümleleri içeren o gece çektiğim ses kaydı var.. Adam gürültü yapmaktan dolayı Haziran 2012'de Kabahatler Kanunu'ndan 50 lira ceza yemişti.. Bu seferki dava adli olduğu için idari ceza içeren Kabahatler Kanunu değil, adli cezalar içeren Türk Ceza Kanuna'na göre aşağıdaki cezalar mevcut.. Sizce nasıl bir sonuç çıkar mahkemeden ?? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

5237 SAYILI TÜRK CEZA KANUNU
Madde 34 - (1) Geçici bir nedenle ya da irade dışı alınan alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle, işlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılayamayan veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan kişiye ceza verilmez.
(2) İradî olarak alınan alkol veya uyuşturucu madde etkisinde suç işleyen kişi hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
Madde 123 - (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Madde 125 - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
(3) Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,
İşlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(4) (Değişik fıkra: 29/06/2005-5377 S.K./15.mad) Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.
(5) (Değişik fıkra: 29/06/2005-5377 S.K./15.mad) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. Ancak, bu durumda zincirleme suça ilişkin Madde hükümleri uygulanır.
Madde 126 - (1) Hakaret suçunun işlenmesinde mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır.
Madde 213 - (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Madde 216 - (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Madde 223 - (1) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla kara ulaşım aracının hareket etmesini engelleyen, bu aracı hareket hâlinde iken durduran veya gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Suçun konusunun deniz veya demiryolu ulaşım aracı olması hâlinde, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla hava ulaşım aracının hareket etmesini engelleyen veya bu aracı gitmekte olduğu yerden başka yere götüren kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Madde 265 - (1) Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Madde 301 - ( Değişik Madde: 08/05/2007 - 5759 S.K/md.1)
(1) Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Devletin askerî veya emniyet teşkilatını alenen aşağılayan kişi, birinci fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
 
mahkeme nasıl sonuçlanır bilmiyorum ama
bence huylu huyundan vazgeçmez
siz aynı apartmanda oturmaya devam ettikçe aynı olay sürer bence
mahkeme kararı adamı inat olsun diye daha çok bu hareketlere yapmasına neden olabilir.
 
Hocam sen davandan vazgeçme bence ne çıkarsa tekrarında daha büyük karar çıkar. Yani adam pislik diye evini yurdunu bırakma kolay mı bir ev sahibi olmak it kopuk için evini terk etmek gerekirse tekrar ederse tekrar ver suçta ısrar cezayı arttırır. İlkinde belki 3-5 ay ceza çıkar ertelenir bir şey olmadı gibi gelir insana fakat aynı suçu tekrarlarsa ceza ertelenmez veya paraya çevrilmez eski cezası da eklenerek yatar içerde 6 ay - 1 yıl o zaman bak nasıl kuzu oluyor. Sen kanun varken hiç dalaşma da bence haklıyken haksız konuma düşmeyin. Alabilirsen de gizli olamayan bak seni çekiyorum videoya diye içinde senin sesinde bulunan video kaydını da al çünkü gizli kamera delil sayılmaz. Allah yardımcınız olsun inşallah
 
cezasını bilmem ama bizim üst kat komşumuzda bir gün içip bizim kapıya dayanmıştı sen bizim elektriği niye kestin diye (babam apartman yöneticisi ve adam borcunu ödemediği için tedaş kesmiş ) babamda benle ne alakası var falan deyince küfretmiş bizim sarhoş babam da yapışmış boğazana tabi bağrışmaları duyunca bende o anda odamdan fırlayıp babamın elinden alıp sorgusuz sualsiz 10 dk ağzından burnundan kan getirene kadar dövüp polisi arayıp ellerimle teslim ettiğimi biliyorm olay bizim kapımızın önünde olduğu için sonuna kadar haklı olduğumu da bliyordum sabahı krakolda ettim ama içimin o kadar rahatladığı bi gün olmadı...
 
öncelikle değerli cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.. apartmanda değil, müstakil evde oturuyoruz.. olay da mahallede oldu, yani yolda.. "shopar" hocamın da dediği gibi suçun tekrarı cezayı artırıyor TCK'ya göre.. adamın haziran 2012'de ceza almış olduğundan ve bu davranışı alışkanlık haline getirdiğinden bahsedeceğim zaten mahkemede, gerekirse ceza ile ilgili emniyetten evrak istenebileceğini söyleyeceğim.. bir ay içerisinde mahkeme olurmuş, bakalım sonuç ne çıkacak..
 
sırf TCK'nın 123. maddesine göre zaten "mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir." ifadesi yer alıyor.. diğerlerini saymıyorum bile.. hakimin insafına kalıyor sanırım bundan sonrası..
 
Sen halen adalet olduğuna inanıyor musun?
Sarhoşken küfür ediyorsa ayıkken döveceksin ki kimden dayak yediğini anlasın.
 
turhank' Alıntı:
Sen halen adalet olduğuna inanıyor musun?
Sarhoşken küfür ediyorsa ayıkken döveceksin ki kimden dayak yediğini anlasın.
haklısın hocam, şu mahkemeyi bi halledelim de her şey geliyor aklıma..
 
Geri
Üst