bir sorun gene sorun

Kodla Büyü

bilgisayar_bil

Aktif Üye
arkadaşlar format ıso kalıp dosyası var elimde ben bunu cd ye yazdır dedim yazdırdım amaaaa bilgisayarı cd den başlattığımda görmüyor sorun nerde acaba

Ekli dosyalar

• cd.png
    cd.png
    96.3 KB · Görüntüleme: 673
başka bilgisayarda o cd çalışıyor mu önce onu dene. Çalışıyorsa CD romdan kaynaklı olabilir.

Cd başka bir bilgisayardan kontrol edin bakalım içinde neler var cd açılıyor mu açılmıyor mu?
İnş direk iso dosyasını veri yazma şeklinde atmamışsınızdır. :)

bilgisayar_bil' Alıntı:
arkadaşlar format ıso kalıp dosyası var elimde ben bunu cd ye yazdır dedim yazdırdım amaaaa bilgisayarı cd den başlattığımda görmüyor sorun nerde acaba

Birkaç sorun olabilir:

1- Format cd si boot lu cd mi ?
2- Cd yazdırma hızını düşürüp denediniz mi? 48 x yerine 8x gibi hızları deneyin
3- eğer imkan varsa başka bir cd writer da gene düşük hızla yazdırmayı deneyin

bilgisayar_bil' Alıntı:
veri şeklinde yazdırmışındır iso yu

bilgisayar_bil' Alıntı:
by_katliam' Alıntı:
bilgisayar_bil' Alıntı:
veri şeklinde yazdırmışındır iso yu
nasıl yazdırma yöntemi ile yazdıracam peki bi yardımcı nolurmusunuz
neyde yazdırıosun bilmiyorumda ben sana ashampoo ya göre anlatayım..
1-disk imajı oluştur ya da imajı diske yaz bölümüne geliyorsun
2-bir disk imajından cd/dvd/bluray oluştur a tıklıosun
3-iso nun yolunu buluyorsun sonra yazdır diyorsun...

diğer programlrda da bu şekilde dir muhtemelen..

isonun ekran çıktısını almışsın zaten isoda sorun yok sen cd çekerken hata yapıyorsun.

Hocam sen aynı CD başka bir bilgisayarda dene. Windows altında aç bak CD'ye düzgün olup olmadığı anlaşılır. .

Windows usb download tool diye bir program var boş bir 4-8 gb flash disk ile cdye gerek kalmadan format atın. windows 7 ve 8 için geçerli.

windows xp için format flash diski oluşturmak biraz daha zor. Yeterki usbden boot alabilsin bilgisayar cd kullanmamayı tercih ederim.

Geri