bir türlü ip çakışmasını engelleyemiyorum

Kodla Büyü

Dijital_Dünya

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
ya arkadaşlar okulda 4 tane ap ve 1 modemimiz var mesela dün sıkıntı yoktu bugün yine çakışma var. Tabii öğretmenler laptop falanda getiriyorlar ama yani illaaki elle ip mi vermek gerek bilgisayarlarda win 7 ve xp ler mevcut. Yaaarr bana bir çözüm yolu :)

ya arkadaşlar modem arayüzünde rezerve edilen bilgisayar sayısı 10 u geçmiyor bunu artırmanın yolu varmıdır.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    53 KB · Görüntüleme: 417
Yeşermez tabii Hocam. Modemin marka modelini bilmiyoruz bakalım google amcada neden bu otlar hala sarı, bahar geldi yeşermesi lazım diye.

Boşuna uğraşmayın Hocam Zyxel
Bizimkisi şuan 27 bilgisayara ip verdiğine göre bu sayı ne kadar bilgisayar bağlıysa artar. demektir.

Bu arada ip çakışmasının nedeni sabit iplerdir. Onların bulunduğu ipyi başka bir bilgisayar daha önce modemden alırsa ip çakışıyor.
Dinamik ipler ile çalışırsanız çakışma olmaz

Bütün pcleri kapatın, modemi ve access poinleri resetleyip tekrar açın yada yarını bekleyin :) Ben okuldaki sabit bilgisayarların ip lerini reserve ettim, mobil cihazlar dinamik ip aldıkları sürece sorun çıkmıyor.
Şöyle bir sorunda oluşmuş olabilir; okulda güvenlik kamerası varsa ve ağa çıkışı yapılmışsa aynı ip başka bilgisayara statik girilmişse sorun yaratabilir.

Geri