Bir türlü xp kuaramıyorum.

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar öğrencim beko marka pc getirdi.Normalde pcnin kasası çalışıyor ama ekranda görüntü yoktu.Kasanın içindeki birde ekran kartı vardı.Ekran kartı kalosunu onbord olandan bu ekran kartı olan yere taktığımda görüntü geldi.Fakat siyah ekranda bazı yazılar vardı.Bir türlü sistem açılmadı..Bende format attmak istedim.Pcnin kendi orjinal xp home format cd si vardı.Format atarken c yi sildim.Biçimlendirdim ve yeni alan oluşturdum.Normal biçimlendirmeyi ve kopyalamayı yaptı.15 sn sonra bilgisayar yeniden başladığında xp simgesinden sonra saat,tarih,kullanıcı vb. gibi ayrların gelmesi gerekirden tekrar başa dönerek buraya kadar hep aynı işlemler yapılıyor.Şunu sormuyor ön yükleme yapmal için bir tuşa basın uyarısını.Bu gelmeden direk kuruluma geçiyor.Yaklaşık 7 tane farklı xp cd si denedim hep aynı olay.Hardiski başka pc ye taktım onda e ve f olark gördü.Harddisk biosta gözüküyor.Fakat biosun şu pc yi 1.2. ayarlamayeridende cdrom,disket sürücü varken harddisk yok.
Kısacası ne yaptımsa format atamadım.Cd den başlattığımızda ön yükleme için bir tuşa basın kısmı gelmeden direk kuruluma geçiyor.Denediğim bütün cd lerde bu oldu.Normalde bu cdlereden çok xp kurdum ama böyle bir şey olamamıştı.Bir günüm bunun için geçti.Bu olayı nasıl çözebilirim.

kur windows dosyalarını kopyaladıysa, yeniden başlatırken cd olmadan başlatmayı deneyin. kurulum ekranı gelmeden resetlenirse donanımsal bir sorun olabilir. ram yada ekran kartı sorunlu olabilir.

Hocam bilgisayar yeniden başlarken cd yi alıyorum bu seferde siyah ekranda kalıyor.Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldumu.

hocam Allah kolaylık versin bu makineler çok tuhaf oluyor bazen anlamsız sorunlar çıkarıyor insanı çıldırtıyor

alideniz2000' Alıntı:
samimi 75' Alıntı:
Hocam bilgisayar yeniden başlarken cd yi alıyorum bu seferde siyah ekranda kalıyor.Bu sorunla karşılaşan arkadaş oldumu.
hardiski başka bilgisayara tak.
diskteki her 2 bölümü biçimlendir.
sonra tekrar getir hardiski,
biostan cd'den başlatma ayarrını yaparak tekrar format atmayı deneyin.

not1: bir de anakart üzerinde 2 slot varsa harddiskin bağlandığı, herikisini de deneyin.
not2: harici ekran kartını çıkarın format sırasında.
Hocam harddiski başka pcye takmıştım ama biçimlendirme yapmamıştı.Bu deneyeceğim.Harddisk pata .Harici ekran kartını çıkarttığımda ekranda görüntü olmuyor.Monitör ışığı yanıp sönüyor.512 lik ramı bir kaç kere çıkarıp taktım ama düzelmedi.Hariciye taktığımda görüntü geliyor.Acaba çözüm olur mu?Arkadaşlar benim merak ettiğim bu hatanın kaynağı ne olabilir?Sağolun.

alideniz2000' Alıntı:
samimi 75' Alıntı:
Hocam harddiski başka pcye takmıştım ama biçimlendirme yapmamıştı.Bu deneyeceğim.Harddisk pata .Harici ekran kartını çıkarttığımda ekranda görüntü olmuyor.Monitör ışığı yanıp sönüyor.512 lik ramı bir kaç kere çıkarıp taktım ama düzelmedi.Hariciye taktığımda görüntü geliyor.Acaba çözüm olur mu?Arkadaşlar benim merak ettiğim bu hatanın kaynağı ne olabilir?Sağolun.
şöyle yapalım.
tek hardisk olarak başka bir bilgisayara takalım hardiski,
orda kuralım windowsu,
sadece windowsu kurduktan sonra, getirelim, kendi kasasına takalım.[/quot
Denemekte fayda var.Bu olay benim iflahımı gevretti valla.benim anlamadığım format atarken kur dosyaları kopyalandıktan sonra pc yeniden başlarken tekrar kurdan başlıyor.Ondan sonraki işlemler bir türlü gelmiyor.Cd den desek yaklaşık 7-8 tane sp2,sp3 gibi cdleri denedim hepsinde aynı olay.

alideniz2000' Alıntı:
ekran kartlarında çakışma veya buna benzer donanımsal bir sorundan,
ya da virüsten şüphelenmekteyim.
Hocam virüs dediniz.Ben sadece c yi silmiştim.Bu sefer dyi d yide silip harddsikin hepsini ham yaptıktan sonra deneyim ozaman.Belki fayda verir.

Hocam "hiren boot/Acronis disk director"kullanıp hdd'yi tekrar biçimleyin.Eğer yedek almanız gerekmiyosa c ve d'yi tekrar boyutlandırın.Yedek alcaksanız da başka bi bilgisayara takıp alabilirsiniz.ondan sonra xp kurulum deneyin.

Geri