Arkadaşlar öğrencim beko marka pc getirdi.Normalde pcnin kasası çalışıyor ama ekranda görüntü yoktu.Kasanın içindeki birde ekran kartı vardı.Ekran kartı kalosunu onbord olandan bu ekran kartı olan yere taktığımda görüntü geldi.Fakat siyah ekranda bazı yazılar vardı.Bir türlü sistem açılmadı..Bende format attmak istedim.Pcnin kendi orjinal xp home format cd si vardı.Format atarken c yi sildim.Biçimlendirdim ve yeni alan oluşturdum.Normal biçimlendirmeyi ve kopyalamayı yaptı.15 sn sonra bilgisayar yeniden başladığında xp simgesinden sonra saat,tarih,kullanıcı vb. gibi ayrların gelmesi gerekirden tekrar başa dönerek buraya kadar hep aynı işlemler yapılıyor.Şunu sormuyor ön yükleme yapmal için bir tuşa basın uyarısını.Bu gelmeden direk kuruluma geçiyor.Yaklaşık 7 tane farklı xp cd si denedim hep aynı olay.Hardiski başka pc ye taktım onda e ve f olark gördü.Harddisk biosta gözüküyor.Fakat biosun şu pc yi 1.2. ayarlamayeridende cdrom,disket sürücü varken harddisk yok.
Kısacası ne yaptımsa format atamadım.Cd den başlattığımızda ön yükleme için bir tuşa basın kısmı gelmeden direk kuruluma geçiyor.Denediğim bütün cd lerde bu oldu.Normalde bu cdlereden çok xp kurdum ama böyle bir şey olamamıştı.Bir günüm bunun için geçti.Bu olayı nasıl çözebilirim.
Kısacası ne yaptımsa format atamadım.Cd den başlattığımızda ön yükleme için bir tuşa basın kısmı gelmeden direk kuruluma geçiyor.Denediğim bütün cd lerde bu oldu.Normalde bu cdlereden çok xp kurdum ama böyle bir şey olamamıştı.Bir günüm bunun için geçti.Bu olayı nasıl çözebilirim.