Birden Çok Monitör Nasıl Aktif Hale Getirilir

Kodla Büyü

cogullu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Laboratuvarımızda bir tane BenQ projeksiyonumuz var. Bugün görüntü çoklayıcı aldık ve taktık monitörden görüntüyü alıyoruz ama projeksiyondan alamıyoruz, ekran kartı ayarlarından yapayım diyorum sadece bir monitör görünüyor tavsiyesi olan var mı :?:

Hocam projeksiyonun ayarı var da dogrusu bir düğmesi var portları tarıyor uygun portu (video-s,RGB,RGB2,RGB3 gibi) gördüğü zaman görüntü ekrana geliyor.

hasari' Alıntı:
Hocam projeksiyonun ayarı var da dogrusu bir düğmesi var portları tarıyor uygun portu (video-s,RGB,RGB2,RGB3 gibi) gördüğü zaman görüntü ekrana geliyor.
hocam bunu denedim olmadı.

alideniz2000' Alıntı:
konuya cevap vereceğim.
lakin, şunu anlamış değim:
"Bugün görüntü çoklayıcı aldık ve taktık monitörden görüntüyü alıyoruz ama projeksiyondan alamıyoruz,"
bu ne demek, açar mısınız?
şu demek kasanın video çıkışını görüntü çoklayıcının girişine taktık, çoklayıcının görüntü çıkışlarına da projeksiyonu ve monitörü taktık ama monitörden görüntü almamıza rağmen projeksiyondan alamadık.

Hocam çoklayıcının diğer porlarını denediniz değil mi? Çoklayıcı arızalı olmasın.

alideniz2000' Alıntı:
anladım.
hocam çoklayıcılar yanında verilmesi gereken bir kablo var. genelde verilmiyor. dişi erkek olur bu kablolar. bu kabloyu kasadan çoklayıcıya takarız. girişe . monitör ve projeksiyon kablolarını çıkışa takarız.
dişi/erkek özellikte kablo almalısın.
hocam kablomuz var, bende öyle yaptım zaten ama olmadı.

hasari' Alıntı:
Hocam çoklayıcının diğer porlarını denediniz değil mi? Çoklayıcı arızalı olmasın.
denedim hocam sonuç aynı çoklayıcıyı yeni aldık onda sorun yok.

Bu arada ekran kartı onboard ben bundan şüpheleniyorum acaba bu özelliği kullanmak için iki tane mi ekran kartı olmalı, çünkü sadece bir monitör görünüyor.

hocam ekran kartı ayarlarında clone diye bir seçenek vardır...bizdede benq var

Ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Labta kullandığım ana makinada onboard projeksiyona bağlı sorunsuz çalışıyor.Yalnız onu şu şekilde bağlamışım. Kasadan gelen görüntü (RGB kablo ile) projeksiyona geliyor. İkinci bir kabloyuda (RGB) projeksiyona takıp masaüstü monitörüne bağlamışım.

bilo' Alıntı:
hocam ekran kartı ayarlarında clone diye bir seçenek vardır...bizdede benq var
hocam malesef ekran kartı ayarlarında böyle bir seçenek yok, araştırmama göre bir de birden çok ekran kur seçeneği varmış ama bizde bu da yok, anlamadım gitti...

alideniz2000' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. Labta kullandığım ana makinada onboard projeksiyona bağlı sorunsuz çalışıyor.Yalnız onu şu şekilde bağlamışım. Kasadan gelen görüntü (RGB kablo ile) projeksiyona geliyor. İkinci bir kabloyuda (RGB) projeksiyona takıp masaüstü monitörüne bağlamışım.

"Kasadan gelen görüntü (RGB kablo ile) projeksiyona geliyor. İkinci bir kabloyuda (RGB) projeksiyona takıp masaüstü monitörüne bağlamışım."

:) :)
çoklayıcı nerde?
:)
Hocam ben sana çoklayıcı var demedim kendi kartımın onboard olduğunu ve kurduğum sistemi anlattım.

hasari' Alıntı:
hocam biz projeksiyonu tavana astığımız için araya çoklayıcı koyduk yoksa önceden bizde böyle kullanabiliyorduk. peki hocam onboard kartlı bilgisayarda görüntü özelliklerinden ayarlara girince tek monitör mü görünüyor, birden çokmu?

tahmin ettiğim gibi sorun onboard ekran kartındanmış harici takınca çalıştı.

alideniz2000' Alıntı:
cogullu hocam kafamı kurcalayan bişi var. o da şu:
"sorunlu" olan onboard ekran kartı mönitöre görüntüyü nasıl gönderiyor?
:wink:
valla onu bende bilmiyorum ama zannedersem onboard ekran kartı, çoklayıcıyı ve projeksiyon bir arada çalışmıyor. Çoklayıcıya projeksiyon yerine iki tane monitör bağlıyorum çalışıyor ama monitörün birini çıkarıp projeksiyonu taktığımda projeksiyona görüntü gelmiyor, projeksiyonu direk kasaya taktığımda çalışıyor, yani anlayacağım hiçbirinde problem yok ama üçü bir yerde olmuyor.

Geri