Biriniz beddua mı etti? Diğer branşların norm feryadı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan @lperen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

@lperen

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
4+4+4 konuşulmaya başladığından beri özellikle sınıf öğretmenleri dün açıklanan "zorunlu olmayan anasınıfı" uygulamasından sonra da anasınıfı öğretmenleri daha norm fazlası durumuna düşmeden çeşitli platformlarda haklarını savunmaya geçmişler bile. Yaklaşık 2 yıldır norm fazlası olan bir öğretmen olarak hocalarımızın yazdıklarını garip bir duyguyla okuyorum.

İçimizden biri beddua mı etti nedir? Millet norm fazlası olabileceği gündeme geldiğinde bile telaşeyle etrafı velveleye veriyor, ateş düştüğü yeri yakıyor demek ki...

Sorunlarımı anlattığım bir ana sınıfı öğretmeni formatörler rahat hiç bişey yapmıyorlar demişti.Duruma sevinmiyorum ama öğretmenlerin haksız tutumuna o kadar maruz kaldık ki.Sadece bizim kıvranmamız ve dışlanmamız büyük haksızlıktı.Elle gelen düğün bayram ne de olsa.

Niye edilsin ki anlamadım? Ülke gerçeği bu. Bugün bilgisayar ve okul öncesi eğitim en önemli reform hareketleri diye düşünüyorken biz, oy verdiğimiz hükümet "bunlar isteğe bağlı ya da seçmeli veya gereksiz" diye politika üretebiliyor. Biz de ufo gören masun köylü gibi bakıyoruz öyle.

bi de bilgisayarcılar bilgisayarcılara beddua etsin başka branşlara değil. sen de norm fazlası olmadıkça ağlamıyorsun bt formatörü. durumun farkında bile değilsin. İnsanoğlu böyledir. O yüzden yönetilmesi kolaydır zaten.

Benim bildiğim bazı anasınıfı öğretmenleri, işi yardımcılara bırakıp okulda gezerler.
Bir çok 4. ve 5. sınıf öğretmeni, bıranşların girdiği derslerde okulda olmazlar,
bıranş öğretmeni bir şekilde derse gelmezse, öğrenciler orda burda gezinirler.
ve bu 4 4 4 ten sonra iki bıranştan da norm fazlası duruma düşenler olacak.

Ve bir çok anasınıfı ve sınıf öğretmenine göre bilgisayar öğretmenleri okuldaki en rahat,
en çok yatan, en çok gezen öğretmenlerdir.

Hayırlısı olsun...

beddua etmedik ama , planlama olmadan yaz boz tahtası gibi olursa eğitim sistemi norm fazlasıda olur herşey olur.

örnek : bitişik eğik yazıya geçildi , 6 sınıf öğrencisi ilk derste soruyor eğik mi yazalım düz mü?

Geri