Bit dersini etkin hale getirmek

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
dahaaa önce başlık açıştım. uzun süre nete giremedim. bi sonuç alamadığı için tekrar sormak istedim.
arkadaşlar bu yıl anadolu lisesinde 10. sınıflarda Bit dersine girdim.ilk üniteler biraz sıkıcıydı. uygulama yaptırabileceğimiz konnlar pek fazla değildi. öğrenciler konu biter bitmez hemen nete girip oyun arayışına giriyolar. bu yıl bu drum beni biraz rahatsız etti. dolayısıyla dersin çok verimli geçtiğini düşünmüyorum. önümüzdeki sene için şimdidien bişeyler üretmem lazım. öncelikle sizlerin fikrini almak istiyorum. mesela 2. dönem access dersimiz çok güzeldi. öğrencilerde doyum aldı.

ilköğretimdeyim, lise müfredatını bilmiyorm, ben işlemiyorum sıkıcı konuları boşuna zaman kaybı oluyor
lisede mümkünmü böle bişey bilmiyorum tabi.

bizi idare çok sıkı tutuyo. sık sık dersi dinlemeye geliyor. son 10 dk serbest bıraksm bile sıkıntı olabilir....

bende lisede çalışıyorum,
bu yıl ikinci dönemin yarısında ders işleyemedim, sebebi ise okulda öğretmenlerimiz için açılan bilgisayar kursları, 4 tane kurs yapıldı ve benim dersler güme gitti.
1. Dönem konularında ise donanım parçalarını öğrencilere tanıtımını falan yaptım kasayı dağıttım parçaları ellerine verdim ilgilerini çekti, müfredat dışında e-ticaret sitelerinden alışveriş nasıl yapılır bunu uygulamalı olarak yaptık, nelere dikkat etmeleri gerektiğini falan anlattım güzel geçmişti yani ama dediğim gibi 2. dönem benim için tamamen hüsrandı.

bu yıl kasa elemanalrını sizin gibi işlemeyi düşünüyorum. o biraz canlılık kaatar umarım.başka fikirlere de ihtiyacm vr

Genel Lisede çalışan arkdaşlar bu dersi saati işlyiorsunuz. Bizde 1 saat olark giriyoruzda farklı uygulamalar varmı?

ünite ünite proje verilebilir belki, örnek olarak:
excelde karen gibi notlarını hesaplayan bir tablo,
wordde kenar çerçeveli resimli bir kompozisyon,
ppt'de herhangi bir konu seçip en az 10 slaytlık animasyonlu bir slayt...

verilen fikirler güzel ama, liseden liseye ,öğrenciden öğrenciye değişir sanırım. en iyisi öğrencinin ihtiyacı olan konuları analiz ederek bu konular üzerinde daha fazla durmak , öğrenci için basit ve zaten bildikleri konular üzerinde vakit kaybetmeyip güncel programları ve donanımları tanıtmak öğrencilerin dikkatini ve hevesini taze tutuyor tavsiye ederim ...

hocam konu ile ilgili videolar bulup bunları izlettirebilirsiniz. ücretsiz bir forum kurup öğrencileri oraya kaydolmalarını sağlarsınız. her hafta işleyeceğiniz derslerin videolarını içeriklerini oradan gösterirsiniz. öğrencilerin yorumlarını alırsınız ve birlikte çalışamalarını (grup aktivitesi varsa tabi) sağlayabilirsiniz.
iyi çalışmalar.

Bende Anadolu Lisesindeyim.

Geçen yıl 2 saat olarak işledik dersleri.

Bu yıl kimi sınıflar 2 saat kimi sınıflar tek saat olacak.

İlk ünitenin biraz sıkıntılı olduğuna aynen katılıyorum.

Bu yüzden oradaki işleyiş yöntemimizi öğrencilerin durumuna göre belirlemeliyiz.

Sadece anlatım tekniğiyle işlenecek olursa, öğretmen ve öğretmen için işkence olur.

Ben geçen yıl kimi konularda onu ayarlamayı yapamadım ama genelinde, farklı yöntemlerle öğrencinin ilgisini canlı tutmaya çalıştım belli ölçüde başardığımı zannediyorum.

* Dersin Konusuyla ilgili sunu, resim, video kullanmak,
* Öğrencinin konuyla ilgili görüşlerini almak, örnekler vermelerini sağlamak, tartışmak,
* İnternetten konuyla ilgili ayrıntılı araştırma yapmalarını isteyip, takip etmek,
* Sınıfımızda arızalı donanımların olması, yeri geldiğinde öğrencilerin elinde gezdirerek incelemelerine izin vermek,
* Öğrencilere ve dersinize yönelik forum oluşturup öğrencilerin katkı sunmasını sağlamak, http://forum.muhsinaksu.net

ilk dönem donanım parçlarını anlattım.öğrencilere toplatma fırsatım olmadı ama her daim önlerinde tutabildikleri açık kasa ve eski parçalar vardı...hatta bazı parçalarda örneğin işlemci sunum izledik nedir, ne işe yarar vb.genellikle kitaptan birebir gitmedim her ders not tutturdum öğrencilere
ikinci dönem office programlarını ilk olarak ben anlattım şurdan şu şöyle yapılır gibi.sonra öğrencilere etkinlik dağıttım onlar uyguladılar,en az word den etkinlik yaptık diyebilrim..excelden en az 10 etkinlik yaptık, power pointtende kendi sunumlarını hazırladılar, sonrasında movie makerde sunu hazırlattım farkı gördüler..elimden geldiğince derslerim dolu dolu geçti, öğrenciyide şu saat serbest bırakayım yapmadım

sadece access konusunu anlatmadım..aslında bende pek hoşlanmadığım için :( neşe1982 hocam varsa access notlarınızı paylaşırmısınız :)

ben de düz lisede çalışıyorum..İlk dönem anlattığım şeyler ;

Bilgisayar,Tanımı-Tarihçe
Donanım-Yazılım,Tanımları Çeşitleri
Programlama Dillerinin Tarihsel gelişimi ile bağdaştırarak ikili sayı sistemi,Asc II kodlama sisteminin nerden geldiği filan

İlk dönem böyle braz donanımsal şeylerle geçti.Hiç ama hiç içime sinmiyor anlattıklarım..burası van öğreniclerin pek alakası yok gibi ben de uygulamaya yönelik şeyler anlatayım göstereyim diyorum bu dönem..
Bu dönem anlatmak istediklerim;
Win Xp(elimde bu var maalesef ) işletim sistemi arayüz,dosya,klasör,kısayol kavramı...
Sistem özellikleri, program ekleme kaldırma vs.
Dosya türleri(metin,resim,ses,video...)
MS Office word 2003
MS Office excel 2003
MS Office ppt 2003
İnternet kavramı DNS,IP kavramları internetin gelişimi ve HTML istiyorum bakalım nolacak...Bunlara göre materyal hazırlicam şimdi..

Geri