Bize tam olarak ne lazım?

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaslar okulumuzda kablosuz internetin alanını genişletmek istiyoruz. Kablosuz modemimiz var. Bir demudur yardımcısının odasında switch var. Bu switch e kabloyla bir router mı bağlamalıyız? Yoksa bir access point alıp repeater olarak mı kullanmalıyız.
Kısaca hangi cihazı alıp yapmak istediğimiz işlemi nasıl gerçekleştirebiliriz? Hangi marka ve model cihaz onerirsiniz?( Guclu saglam kaliteli cekim gucu olan) Yardımcı olursanız sevinirim. Ağ teknolojileri konusunda fazla bilgim yok çünkü.
Yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkür ediyorum.

hiç tavsiye etmem hocam.
- o kablosuz bilgisayarlardan 1 tanesinden suç teşgil eden bir mesaj atılır. ondan sonra ayıkla pirincin taşını.
- öğretmen arkadaşlarınız şifreyi sizden ister, söylemezseniz küserler söylerseniz bağıra bağıra tekrar ettikleri için tüm öğrenciler de öğrenir internet kağnıdan farksız olur
- şifreyi öğrenenler yootube dan çıkmaz, video izlemeden duramaz sizin internet olur yine kağnı
...
tüm bunları müdüre söylediğinizde bence sizden önce kablosuzu kapatmayı kendi istecektir...

@barbaryan kablosuz şifremizi öğretmenlerden gizlemiyoruz hatta cep telefonlarından bile nete giriyorlar. İdarecilerimiz çok iyiler. O konuda sorun yok.

@bdogretim teşekkürler. O zaman bize access point lazım sanırım modemle farklı bir marka olursa kurulum ve sonrasında sıkıntı yasar miyiz acaba? Bir de access point i access point modunda kullanmamız gerekli değil mı?

Sorunumuz mesafe değil aslında Çelik kapı hocam. BT sınıfının kapısı Çelik ve kapı kapandığında sinyal kesiliyor biz de o yüzden yakın bir mesafeye bir ap koyarsak sorun çözülür diye düşünüyoruz. Doğru mudur?

bdogretim' Alıntı:
@BarBaRYaN'a katılmıyorum. Bu kadar korkarak okulda eğitiminin kalitesini arttıramazsınız. Bu kadar endişeniz varsa, modemden sadece izin verilen bilgisayarların ip almasını sağalarsınız v bunları kayır altına alırsınız. Şifre isteyen olduğunda öncelikle modemden izin verir neden böyle yaptığınızı da anlatırsınız. Ama bana kalırsa buna da gerek yok.
Geçen sene okula kablosuz ağ donanımını kurdum.
Aldığım ürünler
http://www.hepsiburada.com/liste/tp-lin ... goryId=410 access point
http://www.hepsiburada.com/liste/tp-lin ... oryId=2699 mesafeyi arttırmak için de anten.

Bunlardan her bloğa birer tane koydum. Her blokta 4 sınıf var, hem alt kattan hem de üst kattan sorunsuz şekilde bağlantı sağlanıyor.
..
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5651.html

inceleyin isterseniz hocam

bdogretim' Alıntı:
yesimk06' Alıntı:
Sorunumuz mesafe değil aslında Çelik kapı hocam. BT sınıfının kapısı Çelik ve kapı kapandığında sinyal kesiliyor biz de o yüzden yakın bir mesafeye bir ap koyarsak sorun çözülür diye düşünüyoruz. Doğru mudur?

Hocam çelik kapı kapandığında sinyal kesiliyorsa verici ve alıcı tam olarak çelik kapının iki yanında mı bulunuyor? Bizim BT sınıfı da çelik kapılı. Ama her iki bloktaki acces pointi de bilgisayarım görüyor. Vercinin yada alıcının yerlerini değiştirmek çözüm olabilir. Ama çelik kapı kapandığında sinyalin kesilmesi biraz mantıksız değil mi. Sinyal sadece çelik kapının olduğu yerden mi geliyor. :?
Size tasvir edeyim modem müdür odasında, müdür odasının yanında iki tane idareci odası var.idareciler neti kablo ile alıyor. Sonra okul giriş kapısı sonra BT sınıfları geliyor. Kapı sonuna kadar acikken çekiyor. Kopmalar da olabiliyor bazen özellikle teneffüslerde. Kapıyı kapatinca sinyal kesiliyor. Nadiren de olsa kapı kapalı iken çekiyor. Kısacası ben BT sınıfında web sitesini guncelleyemiyorum. bu bulunduğumuz koridora ap takarsam sorunum çözülür diye düşünüyorum. Umarım yeterince açık anlatabilmisimdir.

bdogretim' Alıntı:
Evet hocam sorun çözülür. Ama daha kolay bir yolunu önereyim. Belki mümkündür.
Anladığım kadarıyla BT sınıfında MEB hatta var. İdarecilerin ve öğretmenlerin kullandığı hat özel. MEB hattıyla özel hattın kesiştiği bir yer varsa bir switch aracılığyla bu iki hattı birleştirin. MEB hattının modeminden DHCP sunucusunun kapatın. BT sınıfındaki bilgisayarlara meb hattından elle ip verin.
Her iki modem switch de birbirine bağıydı. Siz de kendi bilgisayarınızın ip adresinin özel hattın ipsinden verin. Ayrıca cihaz almanıza gerek kalmadan sorunu bu şekilde çözebilirsiniz.
Çok tesekkur ederim hocam gece gece zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için.

Tplink wd901 access point aldık hocam. Çünkü diğer sınıflarda da çekime ihtiyacımız vardı.

Geri