blogger'da linkleri kategorileme sorunu ve çözüm

Kodla Büyü

sanalomer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Web içeriklerimi byethosttan taşımak istiyorum. Fakat blogger ile wordpress arasında kaldım.
Blogger'da kategorilendirme yok,
Adsense adaptasyonu ise çok kolay.

Wordpress'te ise kategorilendirme var fakat adsense rahat uygulanabiliyor mu onu bilmiyorum.

Açacağım blog ücretsiz olacak.

Blog konusunda uzman olan arkadaşlardan yardımlarını rica ederim.

Re: blogger mı wordpress mi?

Arkadaşlar yok mu yardım edebilecek birisi.
Benim için kategorilendirme çok önemli.
Bununla birlikte adsense uygulayabilmeliyim.
Wordpress bu ihtiyaçlara cevap verir mi?

WordPress'in ücretsiz hizmetinde reklam yayınlayamazsınız.
Ancak problem şu ki her iki site de MEB filtresine takıldığından, okullardan erişim imkanı olmayacak. Eğer eğitimle ilgili vs. bir blog açmayı düşünüyorsanız, okullardan gelecek trafiği unutmanız gerekiyor.
Benim tavsiyem, 15 TL'ye alan adı alın, 40-50 TL de kebirhost gibi bir yerden alan alıp, istediğiniz gibi reklam yayınlayın, istediğiniz gibi at koşturun. Günlük yazarken ücretsiz servislerle bir yere kadar gidersiniz, şimdiden kendi alan adınız olursa ilerisi için daha yerinde olur.

Paralı da olsa hosting firmaları bir blogger kadar garantili gelmiyor insana. Bir çok web masterın bilgilerinin hostta silindiğine şahit oldum gördüm duydum vs.

Bana en sağlam duran sistem blogger gibi geliyor ama, blogger'da da kategorilendirme yok. İşte orası beni düşündürüyor.

Peki şöyle yapsam sizce nasıl olur?
Ben bir ana sayfa yapıp tasarlayıp, kategorilendirmeleri bu anasayfada yapıp, Her bir alan,konu ya da dal için ayrı bir blog oluştursam da bu bloglara ayrı ayrı o anasayfadaki kategorilerde link versem sizce nasıl olur?

Amacım kategorilendirmeleri yapmak bir yandan da bilgileri sağlam bir yerlerde barındırmak. Sizce bu metod işe yarar mı?

Hem wordpress'in hem de blogger'in yanlış hatırlamıyorsam, ücretli üyelikleri var. Bunu kullanarak kendi alan adınızı kullanıp, hosting için wordpress ya da blogspot kullanabiliyorsunuz. Reklam için de ücret öderseniz, wordpress sizin için uygun olacaktır. Wordpress.com'dan hizmetleri inceleyin.
Ancak dediğim gibi iki site de MEB filtresine takılmış durumda, buna dikkat edin.

Başka paralı bir host ve domain'de sadece ana sayfa tasarımı yaparak diğer tüm web sayfalarının ayrı bloglarda oluşturularak bağlantılar yapılması fikri sizce nasıl?

Amacım çok sade ve mantıklı kategorize edilmiş bir ana sayfa ile her biri kendisiyle ilgili blog sayfalarına linkler vererek ziyaretçilere en iyi şekilde navigasyon imkanı vermek. Bu yolla karmaşayı önleyerek ziyaretçinin siteden hoşnut olmasını sağlamak.

Çoğu blog sayfası tabiri caizse çorba gibi. Öyle bloglar var ki (Belki de kategori özelliği olmadığından) insan içinde kaybolur gider.

Oysaki ben gelen ziyaretçinin karşısına gayet anlaşılır bir link hiyerarşisi kurmak istiyorum.

Hocam etiketlendirme metoduyla sadece 1.seviyeye kadar kategorilendirmiş oluyorsunuz. Oysaki benim çok daha fazla seviyelerde ihtiyacım var. Örneğin etiketlerle,

Ana Menu
---- Menu 1
----------Menu 1.1
----------Menu 1.2
----------Menu 1.3
---- Menu 2
---- Menu 3
----------Menu 3.1
-----------------Menu 3.1.1
-----------------Menu 3.1.2
-----------------Menu 3.1.3
-----------------Menu 3.1.4
----------Menu 3.2
----------Menu 3.3

şeklinde içiçe 3. hatta 4. seviyeye kadar kategori yapabiliyor muyuz? Anladığım kadarıyla yapılamıyor.

arkadaşlar yukarda açıkladığım gibi blogger 'da detaylı kategorilendirme yapmak mümkün oluyor mu? Lütfen yardımcı olun.

yakuphan' Alıntı:
WordPress'in ücretsiz hizmetinde reklam yayınlayamazsınız.
Ancak problem şu ki her iki site de MEB filtresine takıldığından, okullardan erişim imkanı olmayacak. Eğer eğitimle ilgili vs. bir blog açmayı düşünüyorsanız, okullardan gelecek trafiği unutmanız gerekiyor.
Benim tavsiyem, 15 TL'ye alan adı alın, 40-50 TL de kebirhost gibi bir yerden alan alıp, istediğiniz gibi reklam yayınlayın, istediğiniz gibi at koşturun. Günlük yazarken ücretsiz servislerle bir yere kadar gidersiniz, şimdiden kendi alan adınız olursa ilerisi için daha yerinde olur.
Aynen Yakup Hocama katılıyorum. İmzamdaki gibi iki blogum var ama önem verdiğime az bir ücret ödüyorum senlik 50-60 TL çok para değil.

Hocam iki sitenizde de içiçe kategorilendirilmiş linkler bulunmuyor.

Hocam kategorilendirme sorununu nasıl çözeceğim?

O halde şöyle yapsam nasıl olur sizce.

Web sayfalarını blogger'da hazırlarım.
Bir tane basit html host alarak bu host için bir tane anasayfa oluştururum.
Tüm ana temayı bu anasayfada indexlerim. Linkleri kategorileri oluştururum.
Ana sayfanın içinde iframe gibi bir yapı ile de linke tıklandığında ilgili blog sayfasının
gömülü frame içinde açılmasını sağlarım.

Sizce böyle nasıl olur?

Hadi ama yukarıda yazdığım sorunun cevabını yazar mısınız? Sizce nasıl olur? Görüş bildirin lütfen.

BBNET
Geri