Bluetooth Kulaklıklar Hakkında 2 Soru

Kodla Büyü

bilgisayarbilisim33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Cep telefonunda kullanmak için bluetooth kulaklık almak istiyorum yalnız hiç kullanmadım iki sorum var.
Kullanan bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1 - Diyelim kulaklık çalışır halde ama kulağımızdan çıkardık ve telefon ve kulaklığı yanyana bırakıp uzaklaştık. Çağrı geldiğinde telefon çalar mı yoksa sadece kulaklıktan mı ses gelir. Uzaktan çağrı geldiğini duyabilir miyiz.
2 - Diyelim ki kulaklık kapalı ve telefonla yanyana dururken çağrı geldi, ben telefonla değil kulaklıkla konuşmak istiyorum. Bir kaç saniyede kulaklık aktif hale gelip çağrıya yanıt vermem mümkün oluyor mu? Yani sürekli kulağımda çalışan bir kulaklıkla gezmek istemiyorum.

1) sadece kulaklıktan gelir
2) 1sn(telefonun bluetoothu açma)+2sn(bluetooth kulaklığı açılma)+3sn(eşleşme)+2 sn(fark etme+telefon-kulaklık hazırlama)=7 saniye falan sürer

lumia 920+ bh-214 kulaklığı için

Hocam bende Samsung HS3000 var.

Kullaklık bağlı iken;
1.Telefondan da ses çıkıyor.

Kulaklık bağlı degilken;
2.arama geldiginde kulaklığı açınca yaklaşık 3-4 saniye içinde kulaklığa baglanıyor.

Smart' Alıntı:
Hocam bende Samsung HS3000 var.

Kullaklık bağlı iken;
1.Telefondan da ses çıkıyor.

Kulaklık bağlı degilken;
2.arama geldiginde kulaklığı açınca yaklaşık 3-4 saniye içinde kulaklığa baglanıyor.

Hocam güzel haber verdin sağol, peki hepsiburadada bu HS3000 için bazı yorumlar var, sen ne diyorsun :
"orta tuş çok hassas, yanlışlıkla dokunarak hep birilerini arıyorsunuz, kulaklık her zaman kulağınızda olmadığı için bir seste duymadığınız için ancak telefona bakınca birinin aradığını anlıyorsunuz."
"Tel çaldığında titremiyor, karşıdaki kişiden sonra kapatırsanız en son kişiyi tekrar arıyor, o an farketmezseniz tekrar arama yapmış oluyorsunuz."

Bu yorumlar doğruysa çok kötü, sizde oldu mu böyle sıkıntılar?

Hocam doğrudur ben genellikle ev içinde ve araçta kullandığım için pek rastlamadım ama yorumlar doğru olma ihtimali yüksek yani cihazı mont içine yada ceketin içine takarsan orta tuş ister istemez dokunma sonucu en son arama yapılan kişiyi tekrar arar.

Birde yukarıdaki yazdıklarımı deneyerek yazdım yani arama yaptım kendimi hem telefon çaldı hemde kulaklıktan ses geliyordu titreşimde denedim titreşimde de çalıyordu.

karşıdaki kişi kapattıktan sonra tekrar arama olayını hiç fark etmedim.yani denemedim.onun için bir şey diyemeyecegim.

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Teşekkür ederim hocam ben şu ürünü almayı düşünüyorum :
http://www.hepsiburada.com/liste/plantr ... ryId=16218

Bende aynı markanın 975 i var hocam tavsiye ederim.
Kulaklık bağlı iken telefondan da ses geliyor.
Aramaya cevap vermeden veya verdikten sonra 2-3 sn de bağlanıyor benim telefon (nokia).
Yanlışlıkla arama ihtimali yok tuş sert bu arada.

wertyu6' Alıntı:
bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Teşekkür ederim hocam ben şu ürünü almayı düşünüyorum :
http://www.hepsiburada.com/liste/plantr ... ryId=16218

Bende aynı markanın 975 i var hocam tavsiye ederim.
Kulaklık bağlı iken telefondan da ses geliyor.
Aramaya cevap vermeden veya verdikten sonra 2-3 sn de bağlanıyor benim telefon (nokia).
Yanlışlıkla arama ihtimali yok tuş sert bu arada.

Sağolasın hocam 975'i de araştırmıştım ama bir kez daha düşünüp ikisi arasında karar vericem.

Samsung HM1500 kullanıyorum bende

kulaklık aktifken çağrı geldiğinde, telefon normal şekilde çalıyor, kulaklıkta da melodi çalıyor ve kulaklık titriyor.

ikincisi kulaklık bağlı değilken çağrı geldiğinde , kulaklığı açıyorum 2-3 sn de bağlanıyor. sıkıntı olmuyor.
günlük hayatta kulaklığı gömlek cebimde ve kapalı tutuyorum. çağrı geldiğinde açıyorum :)

hata kaza kulaklıktaki tuşa basınca , son aranan nurmarayı tekrar arıyor. o biraz sıkıntı iptal etmeyi bulamadım bir türlü.

Geri