Boş bilgisayar kasası

Kodla Büyü

bilogrt038

Aktif Üye
Okulumdaki bt sınıfında bilgisayar kasaları hurda yığınına dönmüş ama kasanın içindeki malzemeler salam ve iyi denecek performansta bende temrinlikten falan boş kasa alıp içina diğer donanımları düzmeyi düşünüyorum
1-) Power suplly siz kasa önerileriniz varmı sağlam dayanıklı şu bt sınıflarındaki vestel kasalar gibi olandan
2-) Hurdaya dönen kasadan çıkattığım anakart diğer kasaya oturumu
3-) Hurdaya dönen kasadan çıkarttığım Power suplly vida yuvaları yeniye uymayacaktır bunun için ne yapabilirim saca yeni delikler falan açsak olurmu

fikirlerinizi almak istedim

kasa markası olarak everest önerebilirim hocam. görünüm olarak vestel promegalara benzeyen bir iki modeli var. benim masaüstü bilgisayarımın kasası da onlardan. baya sağlam, iş görür ve ekonomik.
eski kasadan çıkarttığınız anakartın altında, kasanın anakart tepsisine geçmiş sarı vidalar var. (ekran kartının vga çıkılşının kenarlarındaki gibi)
o vidaları söküp yeni kasanın tepsisinde uygun deliklere taktığınızda, anakartı eskisi gibi takabilirsiniz.
power supply'ların büyük çoğunluğunun vida giriş bölümleri aynı şekilde. yani yeni kasaya da sıkıntısız uyar. (labda eski faz1 bilgisayara yeni power takmıştım mesela, sorun olmadı 11 yıllık bilgisayarda)

hocam cevabınız için teşekkürler bu everesti görebileceğim bir link veya tam modelinin ismini verebilirmisiniz bir bakayım

bilogrt038' Alıntı:
birde arkadaşlar bu cd dvd yerlerinin kapaklarında sorun yaşıyrum oralara kapak nerden bulabilirim

o biraz zor olur hocam. çıkma falan uyan, benzeyen bi kasa bulabilirseniz ancak öyle.
yada benim gibi koli bantlarının siyah kalın olanları var. cd sürücüsünün önüne düzgün bir şekilde kenardan kenara yapıştıracaksınız.

sert_hard' Alıntı:
bilogrt038' Alıntı:
birde arkadaşlar bu cd dvd yerlerinin kapaklarında sorun yaşıyrum oralara kapak nerden bulabilirim

o biraz zor olur hocam. çıkma falan uyan, benzeyen bi kasa bulabilirseniz ancak öyle.
yada benim gibi koli bantlarının siyah kalın olanları var. cd sürücüsünün önüne düzgün bir şekilde kenardan kenara yapıştıracaksınız.

bilgisayarcıları dolaşıp onlardan bulmayı düşünüyorum çok çirkin görünüyor ve içine eline geçeni atıyor çocuklar

Geri