Boş Derslerde Sınıf oyalama görevi

Kodla Büyü

naimeozer

Aktif Üye
Arkadaşlar boş derslerde sınıfları bt sınıfına alıp oyalamak bizim görevimiz midir?
Bu tarz taleplere nasıl yaklaşmalıyız?
Benzer durumla karşılaşan var mı?

Öyle bir görevimiz elbette yok. Ama ben okulumda çoğu öğrencinin evinde internet imkanı olmadığı için bazı boş derslerinde BT sınıfıma alıyorum. Bazen yeterli gelmeyen 1 saatlik bilişim dersimi işliyorum.

hocam benim öğrenciler bt sınıfında daha beter coştukları için,ben sınıflarına gitmeyi tercih ediyorum.gerçekten çok onur kırıcı ve aşalayıcı bi durum.bizim boş oturmamızı hala kabullenemediler.Sınıfta genelde kitap okutturuyorum.test çözüyorlarsa yapamadıkları sorulara bakıyorum..hiç bi çarem kalmazsa müdüre götürmekle tehdit ederek 40 dk yı doldurmaya çalışıyorum ama gerçekten rezil bir durum

Geçen sene formatörlük yaparken benide gönderiyorlardı. Günde 6 saat derse girdiğim oluyordu. Baktım olmayacak benim görevim değil dedim. Biraz insaflı davranın. Sonraları mecbur kalırlarsa haftada 1-2 saat denk geldi. Boş dersi nöbetçi öğretmen doldurmak zorunda olmadı idareci kendi girebilir. Ben itiraz edince okulumuzda rehber öğretmenede yazmaya başlamışlardı görev. Oda girsin sınıfları tanısın biraz.

Bu arada bir arkadaşım başka bir kurumda bilgi işlemde çalışıyor. Böyle arada sohbet edip dertlendiğimde iş yavaşlat anca o zaman kıymetin olur Verilen her işi zamanında yaparsan değerini bilmezler demişti

dersleri boş olduğunda öğrenciler müdüre gidiyorlar, müdür de BT sınıfına gidin diyor..3 gündür ingilizce öğretmeni yok haliyle sınıf sürekli dolu..bi kaç ay önce bi sınıf gürültü yaptı diye bu sefer almicam gidin dedim müdür öğrencileri de aldı geldi, fırça attı sınıfa almadım diye.. ben de geleni alıyorum ama ilgilenmiyorum çıkıp gidiyorum sınıftan..

Arkadaşlar müdür işiniz düşünce sizi idare ediyorsa sizde onu idare edin ama böyle bir durum yoksa sizde onu idare etmeyin idari hiç bişey yapmayın herşey karşılıklı bence durum bu olmalı. Buna katılmayan çok arkadaş olacaktır ama bu en temizi bence

Eslivya' Alıntı:
Öyle bir görevimiz elbette yok. Ama ben okulumda çoğu öğrencinin evinde internet imkanı olmadığı için bazı boş derslerinde BT sınıfıma alıyorum. Bazen yeterli gelmeyen 1 saatlik bilişim dersimi işliyorum.
:+1:

Müdür yardımcısıyla biraz problemli bir ilişkimiz var bu nedenle o ne isterse yapmıyorum. Müdür isteyince bazen yapıyorum bazen yapmıyorum. Neticede 1 hafta rapor alan bir öğretmenin bütün derslerine girecek değiliz elbette. hele ki müdür yardımcısı odasında boş boş otururken. ama haftada 1-2 saate giriyorum. Bunu da belirli şartlara göre yapıyorum. Mesela bilgisayar sayısı kadar öğrenci alıyorum sadece, fazlasını kovuyorum. Öğrencilere de ödev araştırmak dışında herhangi bir sayfaya girmelerini yasaklıyorum. Oyun oynayamayan öğrenci zaten bir daha böyle durumlarda gelmeyi tercih etmiyor.

BOŞ DERSE GİRMEK

Değerli arkadaşlar müdür yardımcısı falanca sınıf boş hocam girer misin dedi. ben de bt sınıfında işlerim var dedim. Aslında yardım severim ama maalesef iyilikten maraz doğduğunu defalarca test etmiş biri olarak ve de boş ders öğretmeni olmaya yol olacağından kibarca reddettim. yorum ve tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Re: BOŞ DERSE GİRMEK

Hocam baska baslık altında da aynı dertlerden söz edilmişti, buraya da yazayım.. Öncelikle bosta sınıf öğretmeni gider, sonra bana gelirler ama ben varsa rehber öğretmenini yollayın derim, en son care ben girerim...

ben bu konuda 1-2 ay önce müdürümle tartışmıştım. Basit bir meselede beni mağdur etmişti, ertesi günde boş ders var gir diye müdür yardımccısını yanıma gönderdi bende " benim görevim değil şu an kendi işlerim var onları hallediyorum, girmeyeceğim" deyip gönderdim arkasından kıpkırmızı bir şekilde müdür geldi nasıl girmezsin sen burada ne yapıyorsun vb. hocam benim görevlerimin arasında boş derse girmek yok tamam öyleyse burda çay kahve içmeyeceksin bundan sonra, çünkü burası sınıf dedi bende " Hocam bana ayrı oda vermeniz gerekiyor ayrı bir oda olmadığı için BT sınıfını oda olarak kullanıyorum elbette çayımı içicem siz de kendi odanızda çay kahve içiyorsunuz, ama uzatmayalım ben çay da kahve de içmeyeceğim odamda ama sizin boş derslerinize de girmiyorum" dedim ondan sonra çıkıp gitti ama sonraki günler noldu gene bana muhtaç oldular işleri düştü yani...

benim müdürümde art niyet olmadığı için giriyorum. geçen gün bir hocanın 6 saati boştu. bana sadece 1 saat yazdı boşta diğer hocalar varken onlara da yazıyor.
kendisi ve md. yrd. sıda bazen girdikleri için idare ediyoruz işte.

ben çok mecbur kalmadıkça kesinlikle boş derslere girmem. bizim okulda geçen sene ben formatördüm bi de istihdam fazlası bi öğretmen vardı. ona söylüyorlardı onun görevi sonuçta . banada demeye başladılar 1 2 defa girdim. arada çıktığımda bakyorum müdür yardımları yada dersi boş sınıf öğretmenleri oturup kahve içyor. kesinlikle mecbur kalmadıkça girmem. çünkü suistimal çok oluyor. ki o girdiğiniz boş derste istenmeyen bi durum olsa başınız ağrır. sonuçta çocukları oyalamak zor oluyor.

c.b.' Alıntı:
ben bu konuda 1-2 ay önce müdürümle tartışmıştım. Basit bir meselede beni mağdur etmişti, ertesi günde boş ders var gir diye müdür yardımccısını yanıma gönderdi bende " benim görevim değil şu an kendi işlerim var onları hallediyorum, girmeyeceğim" deyip gönderdim arkasından kıpkırmızı bir şekilde müdür geldi nasıl girmezsin sen burada ne yapıyorsun vb. hocam benim görevlerimin arasında boş derse girmek yok tamam öyleyse burda çay kahve içmeyeceksin bundan sonra, çünkü burası sınıf dedi bende " Hocam bana ayrı oda vermeniz gerekiyor ayrı bir oda olmadığı için BT sınıfını oda olarak kullanıyorum elbette çayımı içicem siz de kendi odanızda çay kahve içiyorsunuz, ama uzatmayalım ben çay da kahve de içmeyeceğim odamda ama sizin boş derslerinize de girmiyorum" dedim ondan sonra çıkıp gitti ama sonraki günler noldu gene bana muhtaç oldular işleri düştü yani...

vaooov diyorum, bunları söylemek gerek tabii ki ama ben söyleyemiyorum ya..

bu kadar net.hiçbir zaman girmedim.size gelinceye kadar sınıf öğretmenleri,nöbetçi öğretmen,idareciler var.
müdür iyiymiş de bilmem ne de benim için geçerli bi sebep değil.
resmen şu demek :"boş boş geziyorsun hadi derse".Ve o derse giderek siz de kabul ediyorsunuz bu durumu.

ben boş olan sınıfa gitmiyorum, onu hayatta yapmam, çocuklar BT sınıfına geliyorlar.. durmak istemezsem de durmuyorum başlarında çıkıp gidiyorum..o kadar da değil yaniiiiii :)

Geri