boş geçen derslerde bt sınıfı kullanımı

Kodla Büyü

cupcake

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım boş geçen diğer derslerde çocuklar sizin de başınızı ağrıtıyor mu sınıfa girmek için. Bu durumda ne yapıyorsunuz, ben sınıfa alıp başlarında durmak zorunda mıyım, öbür türlü de başlarında durmasam sınıfı talan ediyorlar resmen zarar veriyorlar, önerilerinizi bekliyorum.

BT'ci değilim, yani hariçten gazel okumak olacak ama okulda kütüphane yoksa, olsa bile içinde bilgisayarlar yoksa çocuklar araştırma yapmak için; bazı projelere, özel uygulamalara -mesela DynEd- çalışmak için girsinler tabi ki hocam. Hele evinde bilgisayar veya internet olmayanlar...

BT'ci değilim, yani hariçten gazel okumak olacak ama okulda kütüphane yoksa, olsa bile içinde bilgisayarlar yoksa çocuklar araştırma yapmak için; bazı projelere, özel uygulamalara -mesela DynEd- çalışmak için girsinler tabi ki hocam. Hele evinde bilgisayar veya internet olmayanlar...
hocam tabi ki araştırma yapmak istediklerinde izin veriyorum o konuda sıkıntı yok ama çoğu oyun oynamak için geliyor. Özellikle boş dersleri olduğunda hiçbiri ödev falan araştırmıyor müzik açıp oyun oynuyorlar ben yoksam da kulaklıkların pamukları vs çıkartılıyor bu sebeple sordum

Teneffüste kullanım hakkı dersi olan sınıfındır.

Derste gelinecekse, öğretmenle önceden müzakere edilip, BT dersinin olmadığı zamanlarda, dersin öğretmeni nezaretinde,

Onun dışında araştırma yapacağım diyenlere, niyet okuyarak :)

izin verilir.

Çıkışta sınıf kapısı tutulur, sınıf istenilen düzende bırakılmadan(çöp bırakmadan, sandalyele düzeltilip, bilgisayarlar kapatılıp, camların açılması) teneffüse izin verilmez.

Bazı uyanıklar, hocam müdür izin verdi falan derler(çoğu zaman yalan beyandır), buranın patronu benim derim. İdarecilerde saygı duyar.

oyun da oynasalar klavye kullanımını öğreniyorlar. izin vermek lazım diye düşünüyorum. Bilişim sınıfında işlerimi yapmak yada oturmak öğretmenler odasında oturmaktan daha iyi diye düşündüğümden başlarında olsam ne kaybederim. Sorumluluk zaten benim değil

zarar verip klavye fare vb bozuyorlarsa gönder gitsin hocam yok akıllı uslu kullanıyorlarsa kullansınlar

hocam ben boş derslerimde diğer öğretmenlerin kullanmasına bile imkan sağlıyorum. çocuklara oturma planı yapın tenefuste bile orayı kullansınlar. evinde bilgisayarı olmayan öğrencilerim var. tenefuste gelip sitediği yapıyorlar. ki mebin interneti olduğu için girecekleri site kısıtlı. engellemeyin derin hocam ama tabiki size kalmış bişey. kullanmanın da kuralı oldugunu belirtin tabiki teknoloji sınıfı zarar veriyorsa arkadaşını engelliyorsa sokmayın sınıfa hoıcam.

eba'da bir dünya içerik var, ona girsinler, oyun, müzik, filme öğretmenlik hayatım boyunca izin vermedim okulun son haftaları hariç. evinde oynasın. hatta çocuğunun oyun oynadığından şikayet eden velilere de, oyun bağımlısı olmadıysa oyun oynamanın görsel zekaya dolayısıyla Grafik ve Animasyon dersine faydası vardır gibi cümleler söylerim. Bir de, orta okuldan bilişim bölümüne gelen çocuklara sorarım, ortaokulda ne yaptınız diye. Abartmıyorum yarısı derste hiçbir şey yapmadık oyun oynadık diyor. Bt öğretmeniniz yok muydu, diye sorarım, vardı ama zırt-pırt dersten çıkardı, idareci çağırırmış derdi. Bizim önceliğimiz ders, ders var ki orada öğretmenlik yapabiliyorsun ama kime anlatıyoruz!

başlarında durman senin görevin degil ama odayı senin dersin olmadığı anda herkes kullanabilir öğrenci ve veli hafta sonlar da dahil. sonuçta orası bize özel degil herkes istedigi zaman kullanabilir

Derse almamın tek şartı ebaya girmeleridir. Harici bir şey yapanı direk gönderirim sınıftan. Baştan söylüyorum ona göre giren giriyor, oynamak için gelen zaten girmiyor o zaman.

O kadar büyütmeyin hocam. Daha önce BT sınıflarını vatandaş kullansın diye yaz tatilinde görevlendirildik. Zaten BT sınıfının amacı ne? Evinde bilgisayar olmayan öğrenciler de boş derslerinde bilgisayara dokunsalar ne olacak. Maddi durumu yetersiz olanlar da bizim çocuklarımız. Verimli kullandırmak için çabalamalıyız. Çalıştığımız okulda problem olmak bizi birşey kazandırmaz

HAKKIMIZI SAVUNALIM
boş dersler için idare tarafından 1 nöbetçi öğretmen görevlendirilmek zorunda ve eğer öğrenciler bu derste bt odasına geliyorsa nöbetçi öğretmen de bt odasına gelmek ve öğrencilerle ilgilenmek zorunda. Eğer boş derslerde öğrenciler başıboş vaziyette geliyorlarsa ve uygunsuz davranıyorlarsa ben olsam odadan çıkar idareye giderim. "eğer nöbetçi öğretmen başlarında durmayacaksa ben de öğrencilere bakmak zorunda değilim, herhangi bir teknik sorun, çarpılma gibi durumlarda nöbetçi öğretmen sorumludur" derim ve hatta gerekirse sınıfta çıkar bt odası dışında okulun başka bir bt sorunuyla ilgilenirim. yazıcı bakımı, tahta bakımı vs vs
Eğer öğrencilerin hal ve hareketleri fedakarlık yapmayı elverecek vaziyetteyse ilgilenirim ama sııkıntılı öğrenciler varsa bu durumda canımızı fazla sıkmak zorunda değiliz bence

fedakarlık yapsak bile kuralları hatırlattıktan veya bir şekilde ima ettikten sonra yapalım ki değerimiz anlaşılsın

Nobetci ogretmenin bos dersi doldurma zorunluluğu yoktur. Ayrica bos dersi olan öğrenciler bt sinifi kullaniyor diye basinda beklemek zorunda degilsiniz. İdareye, sorun yasanirsa ne olacak? diye sorun isterseniz

Nobetci ogretmenin bos dersi doldurma zorunluluğu yoktur. Ayrica bos dersi olan öğrenciler bt sinifi kullaniyor diye basinda beklemek zorunda degilsiniz. İdareye, sorun yasanirsa ne olacak? diye sorun isterseniz

Yönetmelikte yazıyor hocam boş derslere girmek zorunda olduğu. Hatta yeni çıkan yönetmelikte eğer nöbetçi branş öğretmeni, kendi branşında gelmeyen bir öğretmenin dersini doldurursa ek ders ödenir diye bir ibare var.

sistemde boş dersleri birileri dolduracak muhakkak, öğrenciler başıboş kalacak değiller ya. Fakat btr öğretmenlerinin görevi değil, bt sınıfının kullanım amacı da boş ders doldurmak değil.

Yönetmelikte yazıyor hocam boş derslere girmek zorunda olduğu. Hatta yeni çıkan yönetmelikte eğer nöbetçi branş öğretmeni, kendi branşında gelmeyen bir öğretmenin dersini doldurursa ek ders ödenir diye bir ibare var.
hocam paylasir misiniz maddeyi? Ben okuduğumda bulamadim, yakindan ilgilenir yazar ki bu da dersi doldur demek değildir, olsaydi dersi doldur yazardi. Sizin dediginiz mudurun yetkisi olan gorevlendirme uzerine ucret odenmesi.

Orta öğretim kurumları yönetmeliği madde 49. h) Nöbetçi öğretmen çeşitli nedenlerden dolayı öğretmeni bulunmayan sınıfın düzenini ve öğrencilerinin etüt çalışması yapmalarını sağlar.
bu bağlamda boş ders olursa nöbetçi öğretmen olarak belirlenmiş sınıflara gidip ders boyu başlarında duruyoruz. Orta okullarda durum nasıldır bilemem. Nöbetçi öğretmen ders girmeyerek aslında riske girmiş olur. Herhangi bir olumsuz durumda çocuklara birşey olsa veli dinlemez. O anda çocuklar neden kendi başlarınaydı derler. İdare de ben girmesini söyledim ama girmemiş derse dert anlatacak kişi bulmak zorlaşır. Sözlü olmaz derseniz benim oku bir çizelgeye boş dersi ve girecek öğretmeni belirleyip imzalatıyor. Bence olması gereken budur. Kendi çocuğumuzun başına birşey gelse veli olarak neden görevini yapmadı deriz.
Bt sınıfını kullanma işine gelince mantıklı olan bence o anda görevli nöbetçi öğretmenin başlarında olmasıdır. Sınıftan herkes gelmediyse o zaman ikili ilişkiler kullanılarak bt öğretmeniyle koordineli çalışılabilir diye düşünüyorum. Nöbetçi öğretmen sınıfta kalır bt öğretmeni bt sınıfındakilere bakabilir. Suistimal olmamak şartıyla.

Geri