Boş kağıt verme...

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaslar
Tef liyim. 6-7 yıl aradan sonra eml ye gecmenin mutluluğunu yasarım diye dusunurken 1 ay oldu geceli ama mutluluktan eser yok maalesef...
Çocukları sınav yapıyorum benden onceki arkadasların anlattıgı konulardan. Soruları ben hazırladım arkadaslara gosterdim iyi dediler ama gel gör ki boş kagıt veriyorlar. En yuksek 20
Btt-prog tml-veritbn...
Konusuyorum ogrencilerle anlamıyoruz modundalar
Ogretmen arkadaslar yapcak bişi yok kapasite bu, calışmıyorlar da modundalar
Ben se sinir krizi geciriyorum. Sınav sorularını hazırlarken tukettiğim enerji bile tek basına aklıma geliyo deli oluyorum. O kadar emekten sonra bos kagıt. Demek bi de anlatsam nolcak...
Ne yapayım ne edeyim arkadaslar? Valla öneriye o kadarcok ihtiyacım var ki

Bizim öğrenciler de ne yazık ki aynı. İşin çözümü yok.
Size tavsiyem ders bilgi formlarını okuyun. Formlarda kazanımlar bölümünü inceleyin. Mesela kazanımlarda sabit disklerle ilgili sadece, sabit disk çeşitlerini söyler diye bir kazanım var, o zaman sınavda bu kazanımı ölçecek sorular sorun. Yani gidip de, sabit disklerin performansı nelere bağlıdır gibisinden şeyler sormaya gerek yok. Çünkü MEB bizden o konu ile ilgili öğrencinin kazanması gereken beceri olarak o kazanımı öngörmüş. Daha fazlasını vermek ve değerlendirmek gibi bir yükümlülüğümüz yok.
Ben derste mümkün olduğunca çok şey vermeye çalışırım, ancak kazanımlara bağlı olarak önemli olan konuları özellikle vurgularım. Sınavlara yakın da sınavda sormayı düşündüğüm soruları dikkate alarak hızlı bir konu tekrarı yaparım.
Böylece sınıfın %60'ı başarılı olmuş(!) olur.

Geçen yıl yaz stajında öğrenciye telefon açtım staj defterini ne zaman doldurup getirecen diye.Öğrencinin cevabına bak.
"Hocam şu ramazan ayında hayrına doldur şu defteri..." :puhaha: :puhaha:

valla tüm meslek lisesi öğrencileri aynı değil bence
benimde çok başarısız öğrencilerim var özellikler programlama temellerinde çok kötüler 25 kişilik sınıfta 10 kişi bir alıyor ama iyi olanlarda var 5-6 kişi de çok iyi
mesela geçen seneki mezunlarımızdan biri ODTÜ BÖTE'yi kazandıinsan böyle şeyler duyunca seviniyor...

hocam beklentin yüksek olmasın.

bende de 12 sınıflara php anlatıyorum sene sonu geldi fonksiyon ve dizileri geçemedim.

Yazılanları okuyunca hayretler içerisine giriyorum. Geçenlerde arşivimde, meslek lisesinde sorduğum sorulara baktım da ne kadar zalimmişim dedim kendime, ama ilginçtir, çocuklar çatır çatır yazıyordu programları. Yeni nesil maalesef ot gibi yetişiyor, sonrada samana dönüyorlar.

dönem ödevi konusunda da konu evlere şenlik
benden almışlar (gönüllülük esasına göre aldıkları halde) na yapayım, bekledim; ödev yok

bu gün verdim en sonunda 5 tanesine "0" Sıfırı. hiç rahatsızlık duymuyorum ayrıca.

daha neleer neler.... sorumluluk sınavlarında öğrenciyi evden telefonla çağırmalar felan... uzun hikaye ...

Hocam dersi sınıfta anlattıktan sonra, istek olursa tekrar anlatıyorum..
Onun haricinde ilgi duymayanlara, kendini kasmayanlara 1 yıl daha ek süre veriyorum.. :mrgreen:

Öğretmenleri kimse iş yok galiba..Yoksa herkes her şeyi öğrenebilir ihtayaç duyulan zaman farklıdır sadece..:D

Bir haftayı sınav haftası olarak belirle ve soracağın soruları uygulamalı olarak yaptır. Belki alınan sonuçlar moral olur :)

ya arkadaş bende meslek lisesinde okudum, biz böyle değildik...
Şimdi bakıyorum kendi öğrencilerime nato kafa nato mermer, ya diyorum sıkıntı bende mi anlatamıyor muyum? başka yöntemler deniyorum yırtınıyorum, ekstradan birsürü yararlı şey gösteriyorum, yok. Bi sınav yapıyorum sıfır, sanki hiç anlatmamışım. Valla yazık bize...Kahroluyorum. Sınıfın en iyisi bile yeri geliyo programlamada sorduğum en basitinden karenin alanını hesaplayan program sorusuna karenin alanı nasıl hesaplanıyor diye soruyla cevap veriyor...Hedef yok, kaygı yok, akıl yok yok oğlu yok... kayıp gençlik...

gakgoskentli' Alıntı:
Sen yenisin galiba :wink:

bende ilk sene aynı olmuştum...

şimdi hiç birini sallamıyorum bilmediğim bir sürü şey vardı. Derste onları öğrenmeye çalışıyorum. veriyorum öğrencilere çalışmları onlar uğraşıyor. Öğrendiğim çalışmaları veriyorum uyguluyorlar.

plana göre kesinlikle gitmiyorum. uygulamalarda yaptığım şeyler zaten plan da var...

bu sayede bir sürü şey öğrendim. öğrenmeye devam ....:)

bazen diyorum iyi ki böyleler....

okul müdürü %50 sini geçirmeni söylüyor. sorumlulukta da geçsinler diye baskı yapıyor...niye geçmediler diye...

alışırsın hocam. malesef meslek lisesindeki öğrenciler böyleler. ilk başlarda ben de öğrencileri zorlayayım çalışsınlar diye düşünürdüm ama nerdee. nasıl olsa geçeriz modundalar ve hiç çalışmıyorlar. artık basit soruyorum. sınıfın yarısı zor geçiyor 45i.

gelecek yıl her hafta uygulama ödevi vermeyi düşünüyorum. sözlü notu yerine geçecek artı eksi olayı olsun diyorum. böylece her hafta face vb siteleri internet kafelerde takip edeceklerine uygulama yaparlar faydası olur.

her dersin başında defter-kalem-silgi kontrolu
her hafta başında geçmiş haftanın konularını ufak bir sözlü gibi tekrarlatma
sınavlara yakın SORU VERMEME
bilmem faydası olur mu ama yapcaz artık bişiler... bu sene yeni tayin oldum şunun şurasında 1-1,5 ay kalmış vs mantıgıyla fazla asılmadım.
seneye benim senem olacak ogrencileri senebasından ben alacam bakalım artık nasıl olacak

cyln' Alıntı:
gelecek yıl her hafta uygulama ödevi vermeyi düşünüyorum. sözlü notu yerine geçecek artı eksi olayı olsun diyorum. böylece her hafta face vb siteleri internet kafelerde takip edeceklerine uygulama yaparlar faydası olur.

her dersin başında defter-kalem-silgi kontrolu
her hafta başında geçmiş haftanın konularını ufak bir sözlü gibi tekrarlatma
sınavlara yakın SORU VERMEME
bilmem faydası olur mu ama yapcaz artık bişiler... bu sene yeni tayin oldum şunun şurasında 1-1,5 ay kalmış vs mantıgıyla fazla asılmadım.
seneye benim senem olacak ogrencileri senebasından ben alacam bakalım artık nasıl olacak

ben de sizin gibi düşünüp bu sene 10.sınıfları aldım. ama hiç düşünüldüğü gibi olmuyor :)..bazen derste kendimi "ben ne yapıyorum, kime ne anlatıyorum" derken buluyorum :idea:

meslek liselerinin hali gerçekten içler acısı. büyük bir okul veya il, ilçedeyseniz tek tük de olsa parlak çocuklar olabiliyor. okumayı düşünenlerin pek kalmadığı bir ilçede meslek lisesindeyseniz gerçekten yaptığınız şeyin adına öğretmenlik demek çok zor.

ders süresince ve okul içinde problem çıkmasın, sınıfın en az %50'sini geçirin. maalesef sistem buna dönmüş..

Geri