Boş kadroya görevlendirme yapılmıyor

Kodla Büyü

teknomag19

Üye
Bulunduğum ilçede eğitici formatör kadrosu boş olduğu halde eğitici formatör görevlendirilmemiş. Son yapılan eğiticilik sınavını kazandım ama ile başvurduğumda ildeki eğiticilik kadrosunun zaten 1 fazla şeklinde çalıştığını ve ilin mevcut eğitici kadrosunun dolu olduğunu söylediler. İlçe mem onlardan birisini istediği halde merkezden gelmek istemiyorlar. Yani bizim ilçenin kadrosundaki eleman il milli eğitimin işlerini hallediyor ve ilçede kadro yok. İlçe mem benim çalışmamı istiyor ama bu durumda ilçeyle beraber ne gibi bi süreç takip edebiliriz arkadaşlar. Malum yakında yeni görevlendirmeler olacak.

Hocam aynı durum bizdede vardı?
Bir dilekçe ile ilden merkez ilçe ve diğer ilçelerin kontenjanını istedik.
Müracaatdan önce açıklandı. O kontenjana göre görevlendirmeler yapıldı.
Örn: Merkez:3 ünye:2 Fatsa:2 Aybastı:1 gibi öğle merkezde 10 kişi görevlendir ilçelere hiç verme olmaz.
Herkeste ilçe tercihi yaptı. ve görevlendirildi.yıl ve puan üstünlüğüne göre

hocam ilçe kontenjanını il belirler her ilçeye 1 tane verecek diye bir kaide yok sanırsam. ilin kontenjanı var il de elindeki kontenjanı istediği gibi paylaştırır.

il ilçe belirtmeme gerek yok bu olayı çok dillendirmek istemediğimden belirtmedim. Sonuçta çoğu eğitici formatör burada değilmi.

ilimin kadrosu 25 görünüyor. İlçe kadrosu da 1. Bizim ilçenin kadrosuyla birlikte eğitici formatör sayısı tam (hatta 1 fazla olduğunu söylediler bana ilden, nasıl oluyorsa yapmışlar) göre bize verilmesi gereken kadro merkezde çalışıyor. İlçe mem in bu konuda bilgisi yok ve bana soruyor onlarda. İl bu kadroyu isterse ilçeye vermeyip kendi bünyesinde çalıştırabilir mi yani burada bir keyfiyet hakkı var mı onu öğrenmek istiyorum daha çok.

teknomag19' Alıntı:
il ilçe belirtmeme gerek yok bu olayı çok dillendirmek istemediğimden belirtmedim. Sonuçta çoğu eğitici formatör burada değilmi.

ilimin kadrosu 25 görünüyor. İlçe kadrosu da 1. Bizim ilçenin kadrosuyla birlikte eğitici formatör sayısı tam (hatta 1 fazla olduğunu söylediler bana ilden, nasıl oluyorsa yapmışlar) göre bize verilmesi gereken kadro merkezde çalışıyor. İlçe mem in bu konuda bilgisi yok ve bana soruyor onlarda. İl bu kadroyu isterse ilçeye vermeyip kendi bünyesinde çalıştırabilir mi yani burada bir keyfiyet hakkı var mı onu öğrenmek istiyorum daha çok.

ilçe kontenjanın nerede gördünüz? eskiden bakanlık belirlemişti il ve ilçelerin sayısını daha sonra ile bıraktılar. Bu durumda il ben o ilçeye görevlendirme yapmayacağım dedi mi olay biter bana göre...

hocam ne zaman ile bıraktı onu söylermisiniz.
bakanlık il-ilçe kontenjanlarını belirlemiştir, eğer o kontenjanı aşmıyorsanız o zaman bunu merkezde yada farklı bir ilçede kullanabiliyorsunuz. Onun dışında ben herkesi il mem de göevlendireceğim kararı ben vereceğim anlamına gelen yazının tarih ve sayısını yazın bende bilgilerimi güncelleyeyim buradaki diğer arkadaşlarda.
Ben raşit bey ile görüştüğümde böyle bir uygulama yok dedi.

Şimdiden teşekkür ederim.

18/12/2008 deki ek-1 listede ilçe kontenjanlarını kaldırmış; 1. madde de okul ve öğrenci sayıları göz önüne alınarak ilçe kontenjanı belirlenecektir denilmiştir. Burada ilçe kontenjanını kim belirleyecek? 18/12/2008 den sonra ilçe kontenjanlarını gösteren bir yazı geldi ise bu durumda siz haklısınız demektir. ama eğer sadece 2008 deki yazıda değinilmiş ise ilçe kontenjanlarını il kendisi dağıtaibilir demektir. farklı bir yorum varsa buyrun.

ilçe MEM müdürü ilden eğitici formatör isteyecek . yok derlerse ilçemizde istekli öğretmen var diyecek..

çözümü ancak ilçe MEM çözer..

Geri