Bookcrossing - Gezgin Kitaplar Nedir?

Kodla Büyü

beterbocek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kitap severlerle paylaşmak istediğim bir yazı,

Bookcrossing - Gezgin Kitaplar Nedir?

Orjinal ismi "Bookcrossing" olan, güzel dilimize "Gezgin Kitaplar" diye çevirebileceğimiz, ( Benim çevirim değil bu şekilde kullanılıyor) bir kitap paylaşım etkinliği

Dünya üzerinde oldukça yaygın olan bu, herkese açık etkinlik Güzel Ülkemizde tahmin ettiğiniz gibi pek yaygın değil. Kısaca Gezgin Kitaplar yani "Bookcrossing" etkinliğinde nasıl bir yol izleniyor, neler yapılıyor yazımızda bulabilirsiniz.

http://birazyazalim.blogspot.com/2012/08/bookcrossing-gezgin-kitaplar-nedir.html

Bu yazıyı ülkemizde ne kadar çok kitap severe ulaştırabilirsek belki bizim de bu etkinlikte yer alma sayımız artar.

http://www.bookcrossing.com/
sitesini kullanarak kitabı ülkemizde dolaşıma bırakacağım. Bizim ülkemizde bu zor olsa da belki mümkün olur ve kitap dolaşır. Ben en azından deneyeceğim. Belki siz de denersiniz. Lütfen yazıyı okuyunca ne düşündüğünüzü paylaşın. Kitabı dolaşıma çıkardığımda buradan haber veririm :)

Ben soyleyeyim kitabin vahsi hayattaki akibetini
sen kitabi birakip ceker gidersin ondan sonra
A) kagit toplayicilar gelir alir cuvallarina atarlar
B) cekirdekciler nohutcular alir kendilerine kulah yapar
C) elemanin biri alir okurum diye sonrasinda hooop cop kutusuna
D) elemanin biri alir kicinin altina koltuk niyetine koyar isi bitince hoop cope veya cimlere

Dünyada 28892 adet kitap dolaşımdaymış.
Ülkemizdeki gezgin kitap sayısı 93.

Size katılıyorum cyln
ama bizim ülkemizde de böyle güzel etkinliklerin uygulanabileceğini ümit etmek istiyorum keşke biz de okusak. ben ülkemiz için verilen bu 93 kitabın bile dolaştığını düşünmüyorum açıkçası başlarına sizin şıklardan biri gelmiştir ama yine de denemek gerekiyor bu tarz güzel uygulamaları diye düşüyorum.

Ingiliz ve japonlar gibh degiliz.camekandan ucretsiz alip okuyorlar gazete aksama kadar elden ele dolasiyor.bizde esnafi vatandasi satmak icin raf yapmak icin kullaniyor.ben digital yayin taraftariyim okumak isteyen para versin kardesim e-booklara.

Ben e-book'tan yana değilim. Kitabı elinde tutup kokusunu almak lazım. Bilgisayarı kullanıyoruz ama kitabın gazetenin yeri ayrı.

yeni yapılan çalışmalar sonunda
gazete veya kitap sayfasını cevirir gibi seçenekler gundeme gelecek diye biliyorum

Geri