burhansenyuva' Alıntı:hocam hdd seçeneklerinde flash görünüyorsa, flashı birinci seçeneğe getirin ve hdd ile boot edin olacaktır.
Hocam her türlü denedim olmadı bu sorunu halleden oldu mu?mert02' Alıntı:Hocam bende usb ile yedek alacaktim. EXPER bilgisayarlarda üstteki Usb porta taktım HDD altında göstermedi bende vazgeçmiştim sonra bi de ön panelde altta 4 tane port var onlardan birine takayım dedim ve HDD altında Usb belleği görebildim ve yedeğimi aldım. Tekrar denemedim ama ön paneldeki üstteki portlarla alakalı bi problem olabilir. bide alttakileri veya arkadaki portları denemenizi tavsiye ederim
compteach06' Alıntı:Hocam her türlü denedim olmadı bu sorunu halleden oldu mu?mert02' Alıntı:Hocam bende usb ile yedek alacaktim. EXPER bilgisayarlarda üstteki Usb porta taktım HDD altında göstermedi bende vazgeçmiştim sonra bi de ön panelde altta 4 tane port var onlardan birine takayım dedim ve HDD altında Usb belleği görebildim ve yedeğimi aldım. Tekrar denemedim ama ön paneldeki üstteki portlarla alakalı bi problem olabilir. bide alttakileri veya arkadaki portları denemenizi tavsiye ederim
Hocam diğer ayarlar zaten yapılmış ama kalın ile yazdıklarım yok.alperulutas' Alıntı:1-)ilk olarak USB yi bilgisayara tak.
2-)bios ta advanced sekmesinde sırasıyla
usb function -->enabled
legacy USB support-->enabled
usb 2.0 ...(tam hatırlayamadım)-->enabled
usb 2.0 ... mode-->hispeed
mass storage..-->emulation type-->auto
seç
3-) +harddisk drives bölümüne enterlayıp usb yi başa al
4-) son olarak boot sıralamasını yaptığımızda 1st boot device olarak dahili harddisk değil USB görülecektir.
Kolay gelsin...
c1han' Alıntı:BIOS'da USB yuvası ayarlarında Legacy USB'nin Enabled olduğundan emin olun.
Mutlaka kasanın arkasındaki USB yuvasına bağlayın.
1-2 GBlık FAT32 bir USB flash bellek denemenizi öneririm.
Bazı BIOS'lar USB FDD olarak görür, bazıları Removable Device olarak, bazıları da Harddisk olarak...
Eğer harddiskler içinde görüyorsa Harddisk Boot Priority kısmından USB diskinizi başa almayı unutmayın!
Bunlardan hangisi olduğunu bilmiyorsanız varsa en başa USB FDD alın, ondan sonra Removable Device, ondan sonra da Harddisk.
USB Harici Harddisk bulabilirseniz onla yapın. Harddiskler bölümünde üst sıraya alıp boot edebilirsiniz.
Zaten imaj almak-yazmak için Harici Harddisk çok daha kullanışlı oluyor.
bahsettiğiniz exper bilgisyar lab bilgisayarıysa eğer biosunda öyle bir seçenek yok..hiçbir şekilde usb den yükleme yapamazsınız...belki bir ihtimal bios güncellenirse gelir...onun haricinde usb den başlatmak imkansız...boşuna uğraşmayın hocammd4483' Alıntı:arkadaşlar ben exper pc ye usb den windows kurmaya çalışıyorum ama boot seçeneklerinde usb seçeneği yok nasıl olacak
var hocam ben o şekilde kurulum yaptım xp isonunu flaşa yazdırdım bi programla sonra flaştan boot ettirmiştim...hdd nin içine girince gözüküyor flaş en başa alıp yapmıştım...benim başka bi sorunum var acronisle oluşturduğum boot usb bellekten boot ettiriyorum acronis fatal error diye bişey çıkıyor nedenini çözemedim aynı usb ile windows 7 yüklü akıllı tahtalarda boot yaptığımda hiç sorun yok ama experlerde yapamadımelrond' Alıntı:bahsettiğiniz exper bilgisyar lab bilgisayarıysa eğer biosunda öyle bir seçenek yok..hiçbir şekilde usb den yükleme yapamazsınız...belki bir ihtimal bios güncellenirse gelir...onun haricinde usb den başlatmak imkansız...boşuna uğraşmayın hocammd4483' Alıntı:arkadaşlar ben exper pc ye usb den windows kurmaya çalışıyorum ama boot seçeneklerinde usb seçeneği yok nasıl olacak
hocam iki tür exper var biri crt monitörlü olan diğeri lcd ekranlı olan..muhtemelen sizinki odur...crt monitörlü olan daha eski bir anakarta sahip ben iki labda da çalıştım..lcd monitörlü olan experlerde var dediğiniz ama crt li olanda yok maalesefyusufcuk51' Alıntı:var hocam ben o şekilde kurulum yaptım xp isonunu flaşa yazdırdım bi programla sonra flaştan boot ettirmiştim...hdd nin içine girince gözüküyor flaş en başa alıp yapmıştım...benim başka bi sorunum var acronisle oluşturduğum boot usb bellekten boot ettiriyorum acronis fatal error diye bişey çıkıyor nedenini çözemedim aynı usb ile windows 7 yüklü akıllı tahtalarda boot yaptığımda hiç sorun yok ama experlerde yapamadımelrond' Alıntı:bahsettiğiniz exper bilgisyar lab bilgisayarıysa eğer biosunda öyle bir seçenek yok..hiçbir şekilde usb den yükleme yapamazsınız...belki bir ihtimal bios güncellenirse gelir...onun haricinde usb den başlatmak imkansız...boşuna uğraşmayın hocammd4483' Alıntı:arkadaşlar ben exper pc ye usb den windows kurmaya çalışıyorum ama boot seçeneklerinde usb seçeneği yok nasıl olacak
kalelibilişim' Alıntı:Hocam usb yi tak pc yi aç
bios da advanced sekmesinden usb yi enable yapıyorsun. Exit sekmesinden kaydet ve çık diye çıkıyorsun.
Yeniden başlattığında biosa girip main sekmesinde boot seçenekleri HDD altından usb diski ilk sıraya alıyorsun ve hdd ı ilk sıraya alıyorsun. exit sekmesinden kaydedip çıkıyorsun.
Yeniden başlatıyorsun Yalnız boot ekranı güvenlik kartı ekranından sonra gelecek olmadı sanmayın.
Bios güncellemenin riskli bir iş olduğunu hatırlatmak isterim.