Borsa

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dreko22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dreko22

Üye
Borsa Analizi ile Borsa Taktikleri ve Borsadan Ne Kadar Kazanılır

Borsa Taktikleri
Ülkemizde borsaya karşı ön yargılı insan çoktur. Ama hafife alınmayacak kadar çok ta yatırımcı vardır. Yatırım yapan yatırımcıların çoğu piyasa ve borsa analizi yaparak tercihlerini belirlemektedir. Bilindiği gibi ülkemizin ekonomisi ve borsası çok hassas bir yapısı vardır. Ülkemizde çoğu insan bundan olumsuz yönde etkilenmektedir. Durum böyle olunca bir çok ekonomist ve borsa analizcileri yatırımcılara yardımcı olurlar. Günümüzde siyasi gelişmelerin fazla olması nedeniyle etkilenen borsa sert iniş çıkışlar gerçekleştirir.

Ülkemizde kırılgan bir yapıya sahip borsa yatırımcıların yatırım yaparken aldıkları hisselerin şirketlerini iyi takip etmeleri gerekir. Sahip oldukları şirket hisseleri hakkında çıkan haber , dedikodu ve şirketten yapılan herhangi bir açıklama hisse senetlerini oldukça etkileyen faktörlerdir. Bu nedenlerden dolayı yatırımcıların iyi bir borsa analizi ve piyasa takibi yaparak tahmin güçlerini geliştirmelidir. iyi bir borsa analizi için borsanın temel bilgilerinden başlayarak uzmanlık bilgilerine kadar her çalışma ve eğitimi alması gerekir. Bu gün İnternet üzerinde bulunan dijital eğitim setleri sayesinde borsa da neler yapabileceğinizi öğrenmeniz mümkündür.

Borsada ilk olarak uzman borsa ve ekonomi yazarları ve analistleri takip ederek iyi bir yatırım yapabilir ve yayınladıkları raporlara bakarak analiz yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Yatırımcılarını biçimlendirmek ve sermaye güvenliğinizi artırmak için İnternet üzerinden küresel piyasaları takip edip temel ve teknik analiz yapmalısınız. Borsa spekülasyonlarla etkilenen bir piyasa olduğu için çoğu yatırımcı sermayelerini kaybetmiştir. Bu tür kayıpların önüne geçmek için gündemi takip edip ekonomi yazar ve yorumcuların açıklamalarını ve yazılarını incelemeliyiz. Finans dünyasında her şey birbirini etkiler.

Borsada Ne Kadar Kazanılır
İnsanların aklında borsa demek hisse senetleri ve insanların kaybettikleri sermaye akıllara gelir. Borsayı bu şekilde değerlendirmek çok yanlıştır. Borsa tanımında ticareti yapılan mal ve evrakların alım-satım işlerini yapıldığı piyasa olduğunu görüyoruz ki borsalar kurumsal piyasalardır.

Borsanın kurumsal olması kendi kuralları ve özellikleri olduğunu gösterir. Piyasa demek ise ticari işlemlerin yapıldığı yerler demektir. Bunları göz önüne aldığımızda borsaların sadece kayıp yaşanan yerler olarak algılamak tamamen yanlıştır. Borsa kayıplarını incelediğimizde yatırımcı kaynaklı olduğu görülecektir.

Borsadan ne kadar kazanırız. Borsadan kazanılacak para tamamen yatırımcıya bağlıdır. Kazanmakta kaybetmekte yatırımcının elindedir. İyi bir eğitim alıp, çok iyi bir borsa analizi yapmak gerekir. İnternet sayesinde borsa için gerekli becerilere sahip olmak kolaylaşmıştır. İnternet’te verilen dijital eğitim setleri sayesinde borsa bilgilerine ulaşabiliriz. Eğitimler ile elde ettiğiniz bu bilgiler sayesinde risklerinizi minimuma indirip, kazanç sağlayabilirsiniz.

kaynak: http://www.borsa-analiz.com/borsa-takti ... kazanilir/

Geri