BOTE Mezununun Teknik ve Meslek Lisesine Geçiş Şansı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TR61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

TR61

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ben şunu merak ediyorum. Gazi vb. bazı üniversitelerin düzenlediği "Uzaktan Eğitim Programları" var bilişim sistemleri ile ilgili. Bu uzaktan eğitim programlarını alarak acaba alanımızı meslek lisesinde çalışacak şekilde düzenleyebilir miyiz? Bu konuda hiç araştırma yapan arkadaşımız var mı?

Hocam derneğimiz kuruldu.Dernek ile irtibata geçip isteklerinizi iletebilirsiniz.Ne kadar etkili olacak bilmiyorum ama en azından bir umut.Ben arayıp isteklerimi söyledim.

easytr' Alıntı:
böyle bir fırsat verilse bile 12 bin bt öğretmeni hangi meslek lisesinde çalışacak.türkiye geneli 500 ihtiyaç var bakanlığın yayınladığı listeye göre. bizim sorunumuzu ya bt rehber öğretmenliği çözer yada dersin geri gelmesi.
Hocam 12 bin bt öğretmeninin tamamı meslek lisesinde çalışmak istiyor mu acaba?Bence fırsat tanınmalı geçmek isteyen belirli bir süreçten geçerek meslek lisesinde yerini almalıdır.

Arkadaşlar geçmek istemeyen geçmesin. Ben herkesi zorla geçirsinler diye bir imada bulunmadım. Sadece Yüksek Lisans yaparak Böte alanını meslek lisesinde çalışabilecek öğretmenlerin alanına çevirebilir miyiz diye merak etmiştim. Şu an hepimiz olduğumuz yerde kilitlendik kaldık. Ne bir yere tayin isteyebiliyoruz ne de olduğumuz yerde huzurumuz var. Şu an ne olduğumuzu bilmeden oradan oraya savruluyoruz. Herkes gibi bende bir çıkış yolu arıyorum sadece...

zaman içinde zaten BÖTEcileri mecburen bu yolu açacaklar ama hiç tavsiye etmem.

genel anlamda bizim sorunumuz birlik olunmayışı. 10 bin bt öğretmeninden, dersleri geri isteyen var, formatör olmak isteyen var, branş değiştirmek isteyen var, teknolojik müdür yardımcısı olalım diyen var, düz memur olmak isteyen var.....hergün farklı bir istekle sendikalar sırf gösteriş için istekte bulunursa, biz sağa sola farklı istekte bulunursak hiçbişey olmaz.

Yorumlara anlam veremiyorum.Arkadaşlar meslek lisesinin önü açılınca illa herkes meslek lisesine gidecek diye birşey yok.Şimdi böte mezunlarına meslek lisesinin önünün açılması demek ilköğretimlerde bilişim teknolojileri öğretmenlerine ihtiyaç yok anlamında düşünülmemeli.Bu iki durum birbirinden farklı pozisyonlar.
-Ama şu bir gerçek hakikaten herkes farklı birşey istiyor....

bravehard2010' Alıntı:
Yorumlara anlam veremiyorum.Arkadaşlar meslek lisesinin önü açılınca illa herkes meslek lisesine gidecek diye birşey yok.Şimdi böte mezunlarına meslek lisesinin önünün açılması demek ilköğretimlerde bilişim teknolojileri öğretmenlerine ihtiyaç yok anlamında düşünülmemeli.Bu iki durum birbirinden farklı pozisyonlar.
-Ama şu bir gerçek hakikaten herkes farklı birşey istiyor....
:alkis: :alkis: :alkis:

Bir örnek vereyim hemen bulunduğum yerde açık olan meslek lisesinde yaklaşık seneye 6-7 tane bilişim öğretmeni ihtiyacı olacak.bu sene 10-a-b-c-d bilişim sınıfları var.Neyse burda teknik öğretmen olmadığı için 2 yıllık mezun arkadaşlar ücretli olarak çalışıyorlar.Ancak 5-6 saat derse giren yaklaşık15-20 tane böte li arkadaş var.Bence ücretli çalışacağına bu arkadaşlar gitse daha iyi olur.

tef mezunuyum meslek lisesine geçme [şansım] var ama pekte boşyer yok çok zor benim için şuan. mesele teknik eğitimlerin yada bötelilerin çalışması değil (ki böyle bir ayırım bile yapmak istemiyorum.) sonuçta herkesi alacak kadar meslek lisesi yok. bunlar yada formatörlük yada okullar hayat bulsun (millette akşam akşam koşa koşa okula gelmek istiyordu) hiç bir şeye çare olmaz.

Geri