BÖTE'ye haksızlık mı müstahak mı?

Kodla Büyü

egelim83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
375
Grupta TEFli arkadaşlar beni merak etmişler bazı konulara egeli'nin yüz ifadesini merak ediyorum vs yazanlar olmuş. Arkadaşlar bu konuda en çok mücadele eden bir kişi olarak; facebook grubunda da pek çok arkadaşımız oldu bundan dolayı kullağımız derinleşti. MEB'e dava açmışken elimizdeki Teknik öğretmenlik yazısı ile kazanacağımız ortadaydı. Resmi yazışmalara MEB cevap vermedi her türlü hukuksuzlukla karşı karşıya kaldık. Bimere defalarca şikayet ettim onlar bile baş edemedi... Ve bundan birkaç ay önce MEB'in YÖK'e baskı yaptığını da duydum. Açıkçası arkadaşlarla YÖK'ün onun bunun sözüne bakıpta kararını değiştirecek bir kurum olduğunu zannetmiyorduk. Fakat yanılmışız.
Bu yazdıklarımın doğruluğuna gelince.. MEB'e ilk başvurumu aralık 2014te yaptım ve cevap gönderdiğini iddia eden MEB, (nedense İl milli eğitimin bu yazı kesinlikle ile ulaşmadığını söyleyen il şube müdürüne selamlar olsun!..) Ağustos 2015'te bana tebliğ edildi; Oradaki kararda 1992 yılında çıkarılan Teknik Öğretmenlik kanuna göre Teknik öğretmen olamayacağımızı yazmışlardı (YÖK'ün iptal kararından dolayı tanıdık gelmiştir bu yazı)
İşin trajikomik yanı resmi yazışmaya cevap verilmediğinden dolayı Mart 2015'te İnsan kaynaklarına'da yazmıştım onlardan gelen resmi yazıda MEB'te Teknik öğretmenlik unvanı kullanılmıyor denilmekte ve bundan dolayı YÖK yazısı ile işlem yapamayız denilmekteydi... Haydiii!.. Madem bu unvan kullanılmıyor sözde resmi yazıyı vaktinde gönderen Mesleki Teknik GM neden bu kanunu ilgi gösterdi? Yani MEB Kullanılmayan unavanın kanununu ilgi göstererek bizim Teknik Öğretmen olmayacağımıza karar verdi.
Yök'ün yazıyı iptal edilmesinden dolayı YÖK'e bir daha başvuru yaptım bunlardan bahsettim. Birkaç gün önce YÖK'ten özel telefonla arandım; İlgili iptal yazısı size ulaşmadı mı neden tekrar yazdınız dediğinde; Yazınızda 1992 yılına ait kanunu göstermişsiniz; bu kanuna göre Teknik öğretmenlik unvanını vermekle yetkili MEB. Ancak MEB bile bu unvanı kullanmıyor dediğimde ilgili bunu doğruladı; Unvanlar kaldırıldı ve 2005'ten beri YÖK tarafından denklik verilmekte dedi. Sonra yetkili kıvırmaya başladı; Geleneksel söz ile; Bir mahkeme kararı varMIŞ. Mahkeme kararına göre bu konu dava edilmiş mahkeme 1992 yılındaki kanuna göre işlem yapılması gerektiğini belirterek bizim bu yazıyı iptal ettirmiş... Evet arkadaşlar YERSENİZ.. Bir mahkeme kararı varMIŞ ve nedense bizim iptal yazısında bahsi bile geçmeMİŞ. Ancak durumu şöyle mantıksal olarak izah edeyim bir kurum durduk yere verdiği kararı iptal etmez. Bunu ancak bir dava kararı varsa iptal edebilir. Daha doğrusu mahkme iptal kararı verir idarede mahkeme kararına göre iptal yazısı yazar. Ortada bir yargı kararı yokken. MEB istedi bizde yaptık diyecek halleri de yoktu YÖK'ü de anlamak lazım. Yoksa görüştüğüm yetkili, "Kullanılmayan bir unvanın kanuna göre sizi mağdur ettik haklısınız" deseydi ayıp etmiş olurdu.
MEB yatıp kalkıp 1992'deki kanunu öne atıp durdu. Şunu da belirteyim yine Mesleki ve Teknik GM Eğitim Fakültesi mezunu Kimya Öğretmenlerini eğer meslek lisesinde kimya alanı varsa Atölye Laboratuvar öğretmeni olarak kabul edilmesi ile ilgili yazısı var. Hersene 20-30 BÖTE'liyi 41. madde ile atayan MEB böteli hakkını arayınca kapatılan TEF'in hakkını korumak için nedense aslan kesiliyor. Her türlü hukuksuzluğa başvuruyor.
Şimdiye kadar yapılan haksızlıktan bahsettim. İptal kararından önce böyle bir karar varken en az 24bin kişilik olan BÖTEli ailem ilgisizliğiniz ile kazanacağınız haklardan olmuş oldu.. Bu da bize müstahak olsun...
Hala sıcağı sıcağına iş işten geçmiş değil yazdığım her türlü yazının resmi evrakı elimde mevcut yasal çerçevede MEB ve YÖK ile baş etmemiz mümkün değil; sendikaları siyasileri uğradığımız haksızlıkla bilgilendirip harekete geçirebilirsek işler değişir. Bu hususta Facebook sitemizde birşeyler yapmaya çalışıyoruz desteğinizi bekleriz..
 
sayın hocam bence bu konudan ziyade btr kadrosu için uğraşalım. şahsen ben meslek lisesinde çalışmaktansa (öğrenci kalitesi açısından) şimdiki durumumu tercih ederim
 
Hocam onunla da uğraşalım!.. Ancak burası Türkiye hergün bir yönetmelik bir kanun çıkıyor. Şu an kazanacağız bir hak varken bunu geri çevirmek; yarın öbür gün muhtaç olursak elimize bir şey geçmez. Bölümümüz mezunları Meslek liselerinde görev yapıyor kamuda memur olarak çalışıyor. Bu kazanım bizden çok onları ilgilendirsede; yarın öbür gün onların durumuna düşmeyeceğimizin garantisi var mı? Ancak bu hakkı kazanırsak. Köşede biryerde dursun. Ola ki norm fazlası oldunuz köy okuluna gitmektense merkezdeki meslek lisesine gidip 1000 tl fazla ücret ile çalışma zorunda kalsanız köye gitmekten 1000 kat daha iyidir diye düşünüyorum... Bu işi şu aralar çözdük çözdük sonrasında zaten bir hak iddia edemeyeceğiz..
akyildiz41' Alıntı:
sayın hocam bence bu konudan ziyade btr kadrosu için uğraşalım. şahsen ben meslek lisesinde çalışmaktansa (öğrenci kalitesi açısından) şimdiki durumumu tercih ederim
 
Bunun dışında; 2 yıllık bölümler bile teknik hizmetler sınıfında yer alıyor. Biz programcılar kadar bile değerli değiliz. Onlardan daha aşağı ders gördük herhalde...
Sınıf öğretmeni yan dal ile ne yüksek lisans ne de ikinci bir üniversite sadece aldığı bilgisayar sertifikasıyla BT öğretmeni olabiliyor. Ve bu kişiler meslek lisesinde görev yapıyor; Tokat Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bu durumda olan öğretmen var.. Acaba bunların değerlendirilmesi yapılırken 1992 yılında çıkmış kanuna bakmışlar mı?
 
hocam doğru haklısınız da bizim zümreden kimse elini taşın altına sokmuyor ki. Ben şahsen kendi sendikam ile görüşebilirim. hiç sıkıntı değil. ama sonuca nasıl ulaşabiliriz.
 
Hocam her ilden herkes sendikasına başvurup bu durumu böyle izah edip aleni haksızlıkla karşı karşıyayız deyip ekleriyle dilekçe verse... Sendika temsilcilerini ara ara sıkıştırırsa onlarda genel merkezi hareketlendirebilirler. Ayrıca genel merkezlere mesajlar mailler atılır... Ancak 3-5 kişi olaya müdahil olup diğerleri izlerse tabiki bize olanlar müstehak.. İşte 657 değişecek diyorlar hemde Cumhurbaşkanının ağzından... İş güvencesi vs bunu arkadaşlarımıza bildirip ilinizdeki ilçenizdeki kişileri bilgilendirip onlarında olaya müdahil etmek lazım... Herkes ilgili davranıp arkadaşlarını bu konularda bilgilendirip olaya müdahil ederse sonuç alırız 24 bin kişiyiz diyoruz; bunlardan 1000 kişi sendikaları sıkıştırsa siyasilere mesajlar atsa tabiki bir destek söz konusu olur. Önce bilinç oluşturmak lazım önce sayıyı arttırmak lazım grubumuz 2800 kişi oldu... Herkes ilgili olmasa da destek sağlayabilirsek birşeyler elde edbiliriz...
 
Hocam bende dilekçe örneği var resmi evraklarda mevcut facebook grubumuzda veya özelden görüşelim..
 
Sağolun hocam Facebook grubumuza özellikle bekleriz... Oradan irtibat sağlayalım başvuru evrakları temin edelim..
 
egelim83 sen yukarıda yazdığın şeylerin yarısını BT yazılım dersinin zorunlu olması yada Btr Kadrosu için uğraşsan %100 sonuç alırdın yazık ki bunlarla değil olmayacak işlerle uğraşıp zaman kaybediyorsun...
Başlıkta sorduğun soruya gelince MÜSTAHAK oldu...
 
Hocam onunla da uğraşalım!.. Ancak burası Türkiye hergün bir yönetmelik bir kanun çıkıyor. Şu an kazanacağız bir hak varken bunu geri çevirmek; yarın öbür gün muhtaç olursak elimize bir şey geçmez. Bölümümüz mezunları Meslek liselerinde görev yapıyor kamuda memur olarak çalışıyor. Bu kazanım bizden çok onları ilgilendirsede; yarın öbür gün onların durumuna düşmeyeceğimizin garantisi var mı? Ancak bu hakkı kazanırsak. Köşede biryerde dursun. Ola ki norm fazlası oldunuz köy okuluna gitmektense merkezdeki meslek lisesine gidip 1000 tl fazla ücret ile çalışma zorunda kalsanız köye gitmekten 1000 kat daha iyidir diye düşünüyorum... Bu işi şu aralar çözdük çözdük sonrasında zaten bir hak iddia edemeyeceğiz.. Yani sizin gibi Hakkımızdan vaz geçelim artık diyen arkadaşlara sözüm; bu konularda son yazılarımız merak etmesinler... Bu hakkı kaybettikten sonra bir daha dönüşü olmaz ;) Yarın öbürgün keşke uğraşsaydık derseniz evet hocam kesinlikle Müstahak..
 
Meslek lisesinde de bilgisayar bölümü değersizleşiyor artık. Öğrenciler kamu ve çevrede iş olanağı fazla olan Elektrik veya makine bölümlerini seçiyor önce. Bi çok okul müdürü bilgisayar bölümünü gereksiz görüyor.
 
Zaten YEĞİTEK yetkilileri BTR'nin kadrolu olmasini istiyor, ama Maliye Bakanlığının kabul etmediğini duydum.
 
Konu bizi ne şekilde etkiler onu tam olarak bilmiyorum ama bölümüz için yaptığınız çalışmaya teşekkür ediyorum hocam. Bizlerde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım.

blgsyr80' Alıntı:
egelim83 sen yukarıda yazdığın şeylerin yarısını BT yazılım dersinin zorunlu olması yada Btr Kadrosu için uğraşsan %100 sonuç alırdın yazık ki bunlarla değil olmayacak işlerle uğraşıp zaman kaybediyorsun...
Başlıkta sorduğun soruya gelince MÜSTAHAK oldu...

Hocam sizde ayıp ediyorsunuz. Hiçte bi sonuç çıkmasa ortada bir emek var bunu da yabana atmamak gerek.
Dersin zorunlu olması için aynı çabayı sizden bekliyoruz :).
Herkes elinden geldiğince bi sorunun çözülmesine katkı sağladıkça daha güzel bizi bekler.
 
Müstehak diye düşünen adama edecek lafım çokta boşa zaman kaybı diye düşünüyorum.

Egelim yaptığın çalışmalar adına ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Burası Türkiye böyle haksızlıklara alışkınızdır zaten. Benim öğretmenlikten çok başka alanlarda gelir kapım açık yani meslek lisesi açılsa bile evimin yanındaki okuldan oraya tayin istemem ancak ciddi anlamda bu forumdaki bazı TEF mezunu tiplere uyuz oldum. Ulan senin benden ne fazla bilgin var ki böyle kasılıyorsun. Üniversitede gördüğün derslerin neredeyse %90ı şu an 1 işine yaramıyor zaten. Kişisel gelişim olmadıktan sonra yemişim üniversitede gördüğün dersi.
 
Hocalarım destekleriniz için teşekkürler şu an meslek liseleri bize açılsa sizi zorla meslek liselerine atamayacağını zaten biliyorsunuz.
Sizin durumunuz heran değişebilir yani bir yönetmelik çıkar ve sizi o okulda norm fazlası gösterirler yada 657 değişecek diyor Cumhur başkanı ilerde müdür sana kıl olur ve okuldan gitmeni ister bu durumda elinin altında bir alternatif olması bence çok önemli...
Diğer bir taraftan bölümümüz mezunları meslek lisesine atandığından dolayı atanan kişiler mağdur ediliyor yada memur olan arkadaşlardan 500 tl yakın özel hizmet tazminatını kaybedenler var... Onlara destek sağlamak... Bizim geleceğe yatırım yapmakta fayda var diyorum... Yarın öbür gün teknik hizmet tazminatı herkese gelir ve biz bu sınıfta yer almadığımızdan faydanalamayabiliriz. Herşey olabilir.
Bugünün işini yarına bıraktığımızda yarın çok geç olacak!..
 
antiak' Alıntı:
Müstehak diye düşünen adama edecek lafım çokta boşa zaman kaybı diye düşünüyorum.

Egelim yaptığın çalışmalar adına ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Burası Türkiye böyle haksızlıklara alışkınızdır zaten. Benim öğretmenlikten çok başka alanlarda gelir kapım açık yani meslek lisesi açılsa bile evimin yanındaki okuldan oraya tayin istemem ancak ciddi anlamda bu forumdaki bazı TEF mezunu tiplere uyuz oldum. Ulan senin benden ne fazla bilgin var ki böyle kasılıyorsun. Üniversitede gördüğün derslerin neredeyse %90ı şu an 1 işine yaramıyor zaten. Kişisel gelişim olmadıktan sonra yemişim üniversitede gördüğün dersi.
..
ULAN sen o okula girerken mezun olunca nerelere atanacağına bakmadın mı? Tercihte yaptığın hata nedeni ile hıncını neden başkasından çıkartıyorsun!!!

biraz daha seviye lütfen...

TEF - BÖTE olayında sorun BİLGİ FAZLALIĞI DEĞİL tamamen DİPLOMA FARKI dır. Hala bunu idrak edemeyenler lütfen yönetmelikleri iyi okusun. Çok ya da az bildiğimiz için değil, farklı dersler gördüğümüz için değil SAHİP OLDUĞUMUZ DİPLOMA nedeni ile mesleki ve teknik okullarda çalışabiliyoruz.
 
egelim83' Alıntı:
Bunun dışında; 2 yıllık bölümler bile teknik hizmetler sınıfında yer alıyor. Biz programcılar kadar bile değerli değiliz. Onlardan daha aşağı ders gördük herhalde...
Sınıf öğretmeni yan dal ile ne yüksek lisans ne de ikinci bir üniversite sadece aldığı bilgisayar sertifikasıyla BT öğretmeni olabiliyor. Ve bu kişiler meslek lisesinde görev yapıyor; Tokat Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bu durumda olan öğretmen var.. Acaba bunların değerlendirilmesi yapılırken 1992 yılında çıkmış kanuna bakmışlar mı?
..
hocam daha önce de söyledim gaza gelip SAP ile SAMAN ı karıştırıyorsunuz. TEF - BÖTE vb.. tüm okul türlerinden mezun olan ve ÖĞRETMEN olarak çalışan herkes EĞİTİM - ÖĞRETİM HİZMETLERİ sınıfındadır.

TEKNİK HİZMETLER SINIFI nın eğitim - öğretim ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. MEB de dahil tüm kamu kurumlarında çalışan memurların sahip oldukları diploma özelliğine göre geçebileceği sınıflardan biridir...
 
BaRBaRYaN' Alıntı:
egelim83' Alıntı:
Bunun dışında; 2 yıllık bölümler bile teknik hizmetler sınıfında yer alıyor. Biz programcılar kadar bile değerli değiliz. Onlardan daha aşağı ders gördük herhalde...
Sınıf öğretmeni yan dal ile ne yüksek lisans ne de ikinci bir üniversite sadece aldığı bilgisayar sertifikasıyla BT öğretmeni olabiliyor. Ve bu kişiler meslek lisesinde görev yapıyor; Tokat Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bu durumda olan öğretmen var.. Acaba bunların değerlendirilmesi yapılırken 1992 yılında çıkmış kanuna bakmışlar mı?
..
hocam daha önce de söyledim gaza gelip SAP ile SAMAN ı karıştırıyorsunuz. TEF - BÖTE vb.. tüm okul türlerinden mezun olan ve ÖĞRETMEN olarak çalışan herkes EĞİTİM - ÖĞRETİM HİZMETLERİ sınıfındadır.

TEKNİK HİZMETLER SINIFI nın eğitim - öğretim ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. MEB de dahil tüm kamu kurumlarında çalışan memurların sahip oldukları diploma özelliğine göre geçebileceği sınıflardan biridir...

Siz karıştırmışsınız hocam... yönetmelikde teknik öğretmenler teknik hizmetler sınıfındadır. kalkmadan önce 657' ye bakın.
birde bilmediğiniz halde nasıl bu kadar emin konuşup milleti yanlış yönlendirebiliyosunuz.
 
657
MADDE 36
II - TEKNİK HİZMETLER SINIFI:
Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatcı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetlerde çalışanlar,
 
Defalarca yazıldı ama anlaşılmıyor demek ki.

Teknik öğretmen ünvanı başka bir şey 657 sdmk ile mezun olunan okulun teknik okul olma durumuna göre belirlenmiş durumda.
Meslek liselerinde meslek dersi öğertmeni olarak görev yapmak başka bir şey, TTK kararları doğrultusunda belirleniyor.
Teknik hizmetler sınıfı bambaşka birşey. Adı üzerinde, kamuda teknik hizmet yürüten personelden bahsolunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görev yapan kamu çalışanları Egitim-Öğretim hizmetleri sınıfında, çünkü eğitim-öğretim hizmeti personeli olarak çalışıyor.

Yukarıda ayrıca denmiş ki 500 liraya yakın "teknik hizmet tazminatı" alıyorlar. Bunun da ne mevcut meblağ ile ne de tazminatı türü ile alakası var. Arkadaşa desem ki bütün öğretmenler eğitim-öğretim tazminatı alıyor. Meslek liselerindeki bilişim öğretmenlerine ise bu tazminat %15 fazla ödeniyor ki o da yaklaşık,

= (Gösterge+Ek gösterge*Maaş katsayısı) *%15
= (9500*0,076998)*%15
= 109,72 TL lira yapar.

Ya mevzuat çalışılmıyor (bilmemek ayıp değil) ya da manipülasyona yelteniliyor.

İkisi de iyi sonuç vermez. Benim BÖTE'li arkadaşlarımıza tavsiyem;

1. Ne istediklerine karar versinler ve sonra hepimizin yararı için birşey istiyorlarsa beraber çalışalım.
2. Bu hak bizimdi elimizden alındı, "yaygarasından" vazgeçsinler. Böyle bir hak olmadı. Ha biz böyle bir hakkı elde etmek istiyoruz, onun için lobi yapacağız diyorlarsa, buyursunlar. Bence onda da bir mahzur yok, demokratik bir haktır. Ama manipülasyon olmasın.
 
Hocam meslek lisesinde calisan ogretmenin 110 tl ozel hizmet tazminati aldigini biliyorum. Benim kast ettigim kamu da memur olarak calisanlarin tazminati idi.. Bazi memurlar almiyor bazi memurlar 500 tl yakin tazninat aliyor. Bu hususta manipule soz konusu degil. Diger husus TEFli arkadaslar bu belkide bizim bu konuda son basligimiz bu hususta son bir birlik calismasi deniyoruz. Az musade ederseniz memnun olurum...
 
Genemi yeniden mi...Hak okula girerken meslek liselerine atanamıyacağı belli bir bölümü seçip sonradan ağlamak sızlanmak değildir..Hakkı olmayanı hakkıymış gibi gösterip mağduru oynayıp çakallık yapmaya gerek yok..Haksızlık yönetmeliğe aykırı olarak atanamayacağı bir okula atanıp orda birinin hakkını gasp etmektir....Mesleki Teknik eğiyitime bu konuyuda ilettik bunuda inşallah düzeltecekler o zaman hak yerini bulacak tamamen...
 
bencede artık şu btr'ye kadro alalalım yine norm fazlası oldum 10 saat dersin olduğu okulumda 6 saat ders olan köy okullarına tayin isteyeceğim yoksa resen atama zırvalığı varmış gene bu konu için oluşturulmuş bi grup var mı? bence ona yüklenelim bu saatten sonra
 
yusufcuk51' Alıntı:
bencede artık şu btr'ye kadro alalalım yine norm fazlası oldum 10 saat dersin olduğu okulumda 6 saat ders olan köy okullarına tayin isteyeceğim yoksa resen atama zırvalığı varmış gene bu konu için oluşturulmuş bi grup var mı? bence ona yüklenelim bu saatten sonra
egelim83' Alıntı:
Hocam onunla da uğraşalım!.. Ancak burası Türkiye hergün bir yönetmelik bir kanun çıkıyor. Şu an kazanacağız bir hak varken bunu geri çevirmek; yarın öbür gün muhtaç olursak elimize bir şey geçmez. Bölümümüz mezunları Meslek liselerinde görev yapıyor kamuda memur olarak çalışıyor. Bu kazanım bizden çok onları ilgilendirsede; yarın öbür gün onların durumuna düşmeyeceğimizin garantisi var mı? Ancak bu hakkı kazanırsak. Köşede biryerde dursun. Ola ki norm fazlası oldunuz köy okuluna gitmektense merkezdeki meslek lisesine gidip 1000 tl fazla ücret ile çalışma zorunda kalsanız köye gitmekten 1000 kat daha iyidir diye düşünüyorum... Bu işi şu aralar çözdük çözdük sonrasında zaten bir hak iddia edemeyeceğiz.. Yani sizin gibi Hakkımızdan vaz geçelim artık diyen arkadaşlara sözüm; bu konularda son yazılarımız merak etmesinler... Bu hakkı kaybettikten sonra bir daha dönüşü olmaz ;) Yarın öbürgün keşke uğraşsaydık derseniz evet hocam kesinlikle Müstahak..
 
Geri
Üst