bozayımmı bozmayayımmı

Kodla Büyü

bilgisayar_bil

Aktif Üye
arkadaslar ben sahura kalktım oruç tutmak için ama bişeyi atlamışım oda imsak vakti....imsak vaktinden sonrada öncede yemiş olabilirim çelişkide kaldım ne yapabilirim bu durumda

Hocam kalbin neyi söylüyorsa onu yap. Allah bu aklı, fikri, gönlü biz düşünelim doğruyu bulalım diye vermiş. Tuttuğunda için rahat olacaksa tut, yok gönlüm el vermiyor, hata yapıyorum dersen boz.

cumhurtorun' Alıntı:
Hocam kalbin neyi söylüyorsa onu yap. Allah bu aklı, fikri, gönlü biz düşünelim doğruyu bulalım diye vermiş. Tuttuğunda için rahat olacaksa tut, yok gönlüm el vermiyor, hata yapıyorum dersen boz.
:+1:

hocam velevki önce ve sonra yaptıgınızdan emin değilseniz o orucu tutmalısınız çünkü
1.velevki imsaktan öcne sahur yaptınız zaten oruc geçerlidir oruca niyet etmiş olursunuz şüpheye düşüp orucu bozarsanız oruc geçerli oldugu halde bozdugunuz için kaza tutmanız gerekir. keffaret yani 61 güne gerek yoktur.
2.velevki imsaktan sonra sahur yaptınız evet oruc geçerli değildir. ama bunu siz bilmiyorsunuz. bu sebeple orucunuz bozmayın.
Ayrıca
bu arada bu oruca daha önceden nezretmiş iseniz yani adamış iseniz veya regaip kandilinde ve recebi serifte su gün oruc tutacam diye niyet ettiyseniz de bugunki orucunuzu tamamladıktan sonra baska birgün bu orucun olmama ihtimali karsılık bir kaza daha tutunuz. ( sakın yanlış anlaşılmasın adadıysanız veya daha önceden kesin karar verdiyseniz diyorum . çünkü adak orucunuz sizin borcunuzdur şüphe götürmez. bir abedete önceden kesin niyet etmekte onu vacip hale getirmek o sebeple mesulsunuzdur)

kaynak: kuduru şerif ( islam dünyasını büyük fıkıh kitablarındandır)

bilgisayar_bil' Alıntı:
hocam 03:49 da vakit giriyormuş ben 03:51 de hala yiyordum bişeyler

Hocam vaktin geçtiğinden bu şekilde eminseniz yapacak birşey yok. Ramazan ayı haricinde tutulan oruçlarda imsak vakti çok önemli. Ramazan ayında sahura kalkmasanız bile niyet edebilirsiniz ama diğer zamanlarda bu olmuyor.

Siz yine de okulunuzdaki Din Kült öğretmenine sorun. Veya camiye gidin cami hocasına sorun. Bizim burada söylediklerimiz uzmanlığımıza girmiyor. Yanıltmayalım durduk yerde şimdi.

Allah niyetinizi kabul eder inşallah.

İyi de zaten oruç için başlama ve bitiş, Bakara suresi 187. ayette geçen "Beyaz iplik siyah iplikten ayırdedilinceye kadar yeyin, için..." ifadesiyle netleştirilmiş. Yani bence oruca zararı dokunmaz gibi geliyor. Ama tabi işi bilene bırakmak lazım.

Başlığa bakınca altının var zannettim merakla yorumları okumak için hemen daldım içeri ama sonuç hüsran :)

aynen devam ,senin niyetinde tutmak varmış sahurada kalkmışsın,vakit dışında yemiş olsan bile orucun kabul olur..Allah kabul etsin hocam

bilgisayar_bil' Alıntı:
hüsran derken altından daha değerli belki bi mesele benim için bakış açısı diyorum...

he evet bu mesajından sonra benim bakış açımın ne kadar yanlış olduğunu gördüm ve utandım, olayı hemen nasıl bu yöne çekmeyi başarıyorsunuz valla bravo, kardeşim tutuyorsan tut kabul olur yada olmaz en iyisini Allah (c.c.) bilir,sen ne kaybedersin ki? soracaksan git bu işin ehline sor. bi latife yapalım dedik nere çektin konuyu yuh diyorum.

ejdeharr' Alıntı:
Başlığa bakınca altının var zannettim merakla yorumları okumak için hemen daldım içeri ama sonuç hüsran :)
var zatten.. ahiret için altın yatırımı yapıyor şite arkadas.Allah kabul etsin.

Geri