Bozuk Harddiskten Veri Kurtarma

Kodla Büyü

hakanotuken

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Bir arkadaşımın laptopu açılışta "a disk read error occurred" hatası veriyordu ve kesinlikle windows kurulmuyordu, bu sorunun harddisk kaynaklı olduğunu biliyordum, yeni bir harddisk takıp windows kurup kendisine verdim ancak bozuk harddiskteki resimleri kurtarmam gerekiyor, içerisinde çok önemli belgeler var.
Bozuk harddiski masaüstü bilgisayara sata kablosu ile takıp biçimlendirip veri kurtarma yazılımları ile kurtarmayı deniyorum ancak taktığım her bilgisayarı donduruyor. Çözüm önerisi olan var mı?

ayr bir pc hard diskin icini görebiliyor musunuz? hard disk okuyucular var onlarla denediniz mi? hard disk kafa atiyorsa kurtaramazsin atmiyorsa kurtarabilirsiniz

Harddisk kutusu alıp bilgisayara usb yoluyla bağlamayı denedim yine aynı sorunla karşılaştım. Bilgisayar donuyor, biçimlendirme bile yapamıyorum.

Donmaması lazım donuyorsa bu şu demektir sabit disk çalışmayı kesiyor. bilgisayarda diskten veri beklediği için yanıt alamıyor ve donuyor. Profesyonel çözümler kurtarır ancak veriyi.

sanal win cd si ile açtığınızda usb üzerinden harddiski görüyor mu? Harddisk i görüyorsa üzerine sağ tıklayıp özelliklerden check disk yapmayı denediniz mi?

eğer bilginiz yoksa çok fazla kurcalamayın. farkında olmadan zarar verebiliyorsunuz hdd'ye içindeki bilgilerden de olabilirsiniz.
İstanbulda kadıköyde selanik pasajına ya da şişli de perpa iş merkezine uğrayın. birebir gezmekte fayda var.
Şunu da belirteyim. Arkadaşın hdd okuma kafasında sıkıntı vardı aynı marka model bulduk kafayı değiştirdik canavar gibi çalıştı. Fakat bunu yapmadan önce kadıköyde dolaşşmıştık adamlar biz tamir etmiyoruz sadece bilgi klurtarıyoruz diye işin çakallığına kaçıyorlar. tamir 100tl ise kurtarma 500$ .Geçmiş olsun.

(windowsu olan bir kasaya ye 2.hdd olarak takmayı deneyin usb den denemişsiniz ama bazen kablolarda ya da cihazda sıkıntı olabiliyor.)

varvarvar' Alıntı:
(windowsu olan bir kasaya ye 2.hdd olarak takmayı deneyin usb den denemişsiniz ama bazen kablolarda ya da cihazda sıkıntı olabiliyor.)

hocam zaten en başta 2. hdd olarak kasaya takmayı denedim yine donma problemi ile karşılaştım

Windows olmayan linux türevi bir kasada deneyin. Donanımsal degilse sorun genelde Linux görüyor.

Hocam bir ihtimal ama, linux tabanlı live cd'ler var.Onlar ile sistemi boot edip belki datalara ulaşabilirsin.

Geri