Bozuk sabit diskten veri kurtarma

Kodla Büyü

papakaa

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
selamlar bi arkadaşımın dizüstü bilgisayarının sabit diski bozuldu ne biostan görüyor ne açılış cd leri ile görüyor. Bilgisayarcıya götürmüş başka bir makineye takmış oda görmemiş.
sabit diskin içinde önemli verileri var ve kurtarılması gerekiyor. bu konuda hizmet veren bildiğiniz firmalar varmı yardımcı olursanız sevinirim :)

bana getirilen bir dizüstünde başıma benzer bir hadise gelmişti. hdd göçüktü, bios bir görüp bir görmüyordu işletim sistemi kurulmuyordu ama acronis boot ile açıp yedekleri harici hdd'ye alabilmiştim nasıl oldu hala anlayabilmiş değilim, servise gittiğinde garantiden hdd değişip gelmişti.
denemesi birkaç dakikanızı alır ancak.

Aynı kapasiteli sağlam bir HDD nin diskleri ile bozuk olan HDD nin disklerini değiştirdiğinizde bozuk olan HDD nin disklerinde (verinin saklandığı yer burasıdır) problem yoksa oluşturduğunuz yeni HDD çalışacaktır.

HDD yi bozmadan açıp diskleri değiştirebileceğinize inanıyorsanız deneyin. inanmıyorsanız değiştirebilecek birini bulun.

Bu yöntemi daha önce denedim işe yaramıştı.

hacker hocama ilaveten benzer başka bir durumda bozuk hddnin aynısı sağlam 2.bir hdd'nin boardını alıp bozuk olanla değişmiştim ve çalışmıştı.

Hacker' Alıntı:
Aynı kapasiteli sağlam bir HDD nin diskleri ile bozuk olan HDD nin disklerini değiştirdiğinizde bozuk olan HDD nin disklerinde (verinin saklandığı yer burasıdır) problem yoksa oluşturduğunuz yeni HDD çalışacaktır.

HDD yi bozmadan açıp diskleri değiştirebileceğinize inanıyorsanız deneyin. inanmıyorsanız değiştirebilecek birini bulun.

Dediğiniz yöntem kullanılabilir bi yöntem olabilir. Ancak sabit diskin içindeki veriler bizim için riske atılmayacak kadar kıymetli :) bu yüzden bu konuda hizmet veren firmaları biliyorsanız onlara gönderip işi ehli kişilere yaptırmayı ilk etapta tercih ediyoruz.

Hacker' Alıntı:

hocam disk değişir mi içine hava girince bozulmazmı ben öle biliyorum ama :shock:

fatihpc' Alıntı:
Hacker' Alıntı:

hocam disk değişir mi içine hava girince bozulmazmı ben öle biliyorum ama :shock:

O da doğru havasız ortamda değişmesi gerekiyor sanırım.

RoboTek' Alıntı:
Ancak İstanbul-kadıköy yazıcıoğlu iş hanı

hocam elinizde adres telefon vs. varmı ulaşabileceğimiz..

malesef aynı hdd yi bulamıyorum. elimdeki hdd epey eski onun yerine bu işli ilgenenen birilerini bulmam gerekiyor :)

benim de masaüstü bilgisayarımın harddiski göçmüştü içinde fotoğraflarım vardı. 2004 te bozuldu ankara da birkaç yere sordum yaptıramadım. Hala yanımda atmadım belki teknoloji gelişir diye. Maxtor marka 40 gb . İlgilenen arkadaş olursa. irtibata geçebiliriz. Ücretini veririm kurtarma karşılığında.

Hard Disklerden Data Kurtarma

Yaşadığımız yüzyılda bilginin değeri gün geçtikçe önemli bir şekilde artmaktadır. Bir bit bilginin değeri bazı durumlarda düşünce sınırlarını bile aşıyor. Bilgi kayıpları çok önem arzetmekte, ve bunun sonucunda inanılmaz ekonomik kayıplara yol açmaktadır.

Data kurtarma (veri kurtarma), kendi çapında çok meşakketli ve pahalı iştir, özel teknoloji ve data kurtarma (veri kurtarma) konusunda büyük bilgisi olan uzmanları gerektirir. Çok sık sık rastladığımız gibi, şirketler, kişiler bilgilerini kaybettikleri zaman bilgisayar tamiratı yapan kişi ve kuruluşlarına başvururlar. Fakat bu tamir servisleri kaliteli bir şekilde bilgilerinizi kurtarmasını ve en önemlisi bilgilerinizin güvenliği ve gizliliğini sağlayamazlar.

Arkadaş Bilgisayar yukarıda arzettiğimiz şartların farkında olup, 1997 senesinden beri data kurtarma (veri kurtarma) konusunda hizmet vermektedir ve bu konuda Türkiyede lider şirketlerinden biridir. Uzman kadromuz sayesinde en kaliteli ve en kısa sürede bilgilerinize tekrar kavuşmanız ve memnuniyetiniz için, ve bilgilerinizin güvenliği için çalışmaktayız. Bugüne kadar dünya ve ülkemiz çapında ünlü firmalarla çalıştık ve çalıştığımız müşterilerimiz veri kurtarma konusunda memnuniyetlerini hem yazılı, hem de sözlü olarak tarafımıza ilettiler. Bunları bizim referanslarımız sayfasında bulabilirsiniz.

Firmamız veriyi kaybetme şekli nasıl olursa olsun:
- Veriyi silme
- Diski formatlama
- Disk bozulması
- Kart yanması
Ve akla gelebilecek her türlü kaza sonucu oluşan disklerden bilgileri 100%'a yakın bir başarı ile kurtarmaktadır.

Önemli: Disk bozulduğu, data kaybı yaşandığı zaman kişiler disk içini açmaya ya da otomatik veri kurtarma programları kullanmaya çalışmaktadır. Bu çok yanlış bir hareket olup, sonucunda geri dönülemez hasarlara yol açmaktadır. Veri kaybı yaşandığı zaman, ilk önce işin uzmanından bu konuda yardım almanızı tavsiye ederiz.

Arkadaş Bilgisayar Password lu hard disklerde diskin şahıs yada kuruma aitlik şartı arar, bu konuda şahıs ve kurumdan sözlü yada yazılı ispat talep eder. Aksi durumda bahsi geçen hard disklerden data kurtarma işlemi yapmaz.

kaynak:

http://www.arkadasbilgisayar.com/tr/m-2 ... _kurtarma/

belki işinize yarar.

evet arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.

çok işime yaradı saolun.

Geri