Branş Değişikliği

Kodla Büyü

converter46

Site Gezgini
Bakanın açıklamalarına göre bilişim teknolojileri dersinin gereksiz olduğunu ve Fatih projesinde bize gerek olmadığını rahatlıkla anlayabiliyoruz. Bakanın bahsettiği (olup olmadığı meçhul olan) bilişim tasarımı dersini de anlatabilecek öğretmen bulmadıklarına göre geriye tek seçenek kalıyor. O da branş değişikliği. Sizce branş değişikliği olur mu olursa hangi branşa geçeriz.

valla 12 bin bilgisayarcıyı nasıl geçirebilirler bilemiyorum ama teknoloji tasarım ile bilişimi birleştirip yeni bir dal bakanın dediği gibi neydi endüstriyel tasarım mıydı neydi öyle bişey yapabilirler ama herkes alan değiştiremez. Yani sayı fazla

Bizi bi başka bi braşa geçiremezler hocam. O branş mezunları ayağa kalkar haklı olarak. Daha klavyede iki satır yazı yazmaktan aciz yurdum çocuğuna bilgisayar kurdu diyen bakan da bilgisayarın B'sini bilmiyodur ondan eminim. Adamın bilgisayar dünyası facebook ve msnden ibaret demekki. Ne diyelim madem zehir gibi bizim çocuklar bilgisayar konusunda bizim elimizden de bir şey gelmez. Bence en kısa zamanda idare kısmına geçmeye bakın derim.

pythagorean' Alıntı:
Bizi bi başka bi braşa geçiremezler hocam. O branş mezunları ayağa kalkar haklı olarak. Daha klavyede iki satır yazı yazmaktan aciz yurdum çocuğuna bilgisayar kurdu diyen bakan da bilgisayarın B'sini bilmiyodur ondan eminim. Adamın bilgisayar dünyası facebook ve msnden ibaret demekki. Ne diyelim madem zehir gibi bizim çocuklar bilgisayar konusunda bizim elimizden de bir şey gelmez. Bence en kısa zamanda idare kısmına geçmeye bakın derim.

işte o branşta doğru dürüst mezun yok hocam onun için en uygunu teknoloji tasarım görünüyor kademeli olarak yavaş yavaaş

hocam eğitim fakültelerinde bazı bölmlerin kpatılacağı fakat bilişm teknolojileri ve daha bir çok yeni bölümün açılacağı şeklinde konuşma yapan da milli eğitim bakanı, acaba çokm ihtiyaçları var, yada hiç mi bakanın bi konuşmasınıda bilşimcilere ihtiyacı yok, bir konuşmasında var, hangisine inanalım....

ilköğretim matematik fen ingilizce derslerine girebilirim.Ama gel görelim ki biz böteb mezunuyuz bu iş için eğitim aldık.bence bilişim teknolojileri ders saati artırılmalı ve zorunlu dersler arasına konmalıdır.
tamam şimdi diyorum ki formatör olmak daha iyi şu durumda fakat benim için böle diğer öğretmenler için bu durum iyi olmayabilir.Bu yüzden geneli göz önüne alırsak bt dersinin saatinin arttırılması ve zorunlu hale getirilmesi daha iyi olacağı kanaatindeyim.İsteğe bağlı olarak bt formatörlük yapılmalı ve sadece bıranşı elektronik ve bilgisayar olanlara verilmelidir.Neden çünkü farklı bıranşlardaki öğretmenler formatör olduğu zaman derslerde aksamaya sebep olduğu için devletin yeniden bir öğretmen görevlendirmesi söz konusu oluyor.Şu an arkadaşlar hali hazırda mezun atanamayan bt öğretmenlerinin önünün açılması için norm kadro meselesinin çözülmesi gerekiyor.Her okula norm 1 olarak değişiklik yapılmalı ders saatine bakılmaksızın norm okul büyüklüğüne göre en az 1 olmalıdır. 8)

Ben de öğremen olmak istiyorum yaa sınıf ya da okul öncesi fırsat verilirse hemen geçerim

ben öğretmen olmak istemiyorum artık. bu ne ya .okulun hademe kadrosu boşalırsa oraya geçerim artık. enazından sorumluluğu yok.... :verymad:

pythagorean' Alıntı:
arkadaşlar idareci olabilmek için branşınızın idareci olduğunuz okulda fiilen veriliyor olması gerekmiyor mu? Eğer bizim derslerimizi tamemen kaldırırlarsa ilköğretimde idareci olma şansımızı da elimizden almış olmuyorlar mı? Tabi bu benim bildiğim, yanlış biliyor da olabilirim, bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Bu arada şuan meslek lisesindeyim, 3.5 yıl ilköğretimde çalıştım ve öğretmen olduğumu liseye geçtikten sonra anladım. Formatörlük iyiymiş gibi gelse de aslında çok büyük bir problem ve öğretmen açısından büyük kayıp. Körelmemek için lisede çalışmak şart...

zencefil58' Alıntı:
pythagorean' Alıntı:

işte o branşta doğru dürüst mezun yok hocam onun için en uygunu teknoloji tasarım görünüyor kademeli olarak yavaş yavaaş
İyi de hocam teknoloji tasarım dersine girmeyi kendinize yedirebiliyo musunuz? Ben bu dersi küçümsemiyorum ama benim o kadar sene uğraşıp aldığım eğitim bu değil ki. Biz zaten öğretmeniz ve bunu kavrayabildiğimiz ve diğerlerine de kavratabildiğimiz zaman amacımıza ulaşmış olacağız.

ygs ye başvurdum. çalışabilirsem diş hekimliği, çalışamazsam müh. olmadı 2. öğretim kamu yönetimi :) öğretmenlik yazsam mı diye soru bile gelmedi aklıma

matematik olsa hiç düşünmem ama teknoloji tasarım da çok sıkıcı bi ders gibi geliyor.. artık saygınlık bekliyoruz galiba zorluğundan kolaylığından ziyade... matematik öğretmenleri okulda en çok itibarı olanlar.. bizse öğretmen miyiz :cry:

masci' Alıntı:
sınıf öğretmeni olmaya hazırım... ben öğretmen olmak istiyorum ...
teknoloji tasarım dersinden nefret ediyorum farklı branşlara geçmeye inşallah olanak sağlarlar

Birçok kişinin temennisi branş değişikliği olsun yönünde ama yapmazlar öyle bişey. Her branştan o branşın eğitimini almış dünya kadar adam var açıkta kalmış olan. Onları atlayıp onların işini bize vermezler. Önceden ziraat mühendisliğinden kimyagerlikten sınıf öğretmenliğine geçişe izin vermişler ama ellerinde yeterli mezun yok diye.

Bu saatten sonra ben branş değişikliğinin yapılacağına inanmıyorum.

kaç yıldır durum aynı. branş değişikliği yapsalar şimdiye kadar yaparlardı. meslek lisesine geçmeye bari izin verselerde 20 saat falan girsem yeter.

var olan hakkımızı savunacağımıza branş değişikliğini düşünmek saçma geliyor bana...ben bu saatten sonra tekrar sınav üniversite kpss derdi ile uğraşamam gidebileninde yolu açık olsun :)

Hangi hakkımızı koruyacaz arkadaşlar. Üniversitelerdeki hocalarımızla görüşüyoruz ara sıra. Siz kadrolu atandınız bir şekilde istihdam ederler sizi ama öğrendiğiniz işi değil öğreneceğiniz işleri yaptırırlar diyor bir çoğu. BÖTE'ler de dahil bir çok teknoloji ile alakalı bölümün revize edilme çalışmaları yapılıyor diyorlar. Ben teknoloji ve Tasarım dersininde çağın gerekleriyle örtüşmediği kanaatindeyim. Benim öngürüm bu dersin yapısı değişecek ve bizleride bu derse dahil edecekler. Yok işte rehber yaparlar şöyle ederler filan ben inanmıyorum. Yapacak olsalar şimdiye kadar çoktan olmuştu. 1-2 imzaya bakar. Şimdi tablet dedikleri aletlerde kitap çıktı. Bize iş kalmadı anlaşılan. Daha 1 yıl öncesine kadar göz boyadılar. Yok siz değerlisiniz 5600 ihtiyaç var daha sizden filan falan medya doğru söylemiyormuşta bilmem ne. Çok zor günler bizi bekliyor sanırım. Memleketin hali bu ne yapalım.

ben branş değiştireceğime milli eğitim bakanı kendini değiştirsin.eğitimle ilgili izlediği politikayı değiştirsin.çünkü ben bu bölümü severek seçtim.kim ne gözle bakarsa baksın ben ne olduğumu biliyorum..bu mesleğide seviyorum.. :P

McRAM' Alıntı:
ben öğretmen olmak istemiyorum artık. bu ne ya .okulun hademe kadrosu boşalırsa oraya geçerim artık. enazından sorumluluğu yok.... :verymad:
aynen hocam öğretmen olmak istiyorum matematik bölümünü versinler bize matematikçi olmak istiyorum..arızlanan ne varsa okul ev iş herşeyi getirirler oldu...Dyned illeti ayrı bir mesele...

Arkadaşlar şunu kabul edelim bazı arkadaşlar güzel güzel yazmış matematik ya da fen falan ama. Kimse bize bu saatten sonrada o branşları vermez. Çeşitli senaryolara gerek yok. Çoğumuz okullarda 2. sınıf adam muamelesi görüyoruz ya da bazılarımız yakında görecekler. Norm fazlası olmak çok kötü bir duygu. Tüm öğretmenlerin içinde al hocam şu fotokopileri çek demesi idarenin o kadar ağır ki. İşimiz çok zor. Tekrar diyorum gerçekçi olup bir an evvel durumumuza MEB 'in çare bulması lazım. Revizyonsa revizyon bişeyler yapsınlar artık. Keşke Tıp filan yazsaydık var ya 353 puanla gittik BÖTEye yaa. İşte rehberliğin önemi.

Bence tek çare Teknoloji Tasarım dersinin içeriğinin tasarım,yazılım gibi öğelerle desteklenerek yeniden düzenlenmesi, sınıfları ikiye bölmenin devam ederek sınıfın yarısına mevcut teknoloji tasarım öğretmenlerinin girmesi diğer yarısına da düzgün bir bilişim eğitimi için bizim girmemiz şu an için en mantıklı durumdur. bilgisayar derslerinin geri gelmesini hayal edenler varsa (bunun içinde ben de varım :) ) boşuna sukut-u hayale uğramasınlar diye düşünüyorum

Ya Hu ilköğretimde matematikmiş, fenmiş, türkçeymiş, dinkültürü ya da bilmem neymiş. Bütün bu branşlarda iki tane şey öğreniyorlar. Sabit bilgi. Hiç biri Bilgisayar gibi bir dünyaları ve durmadan değişen bir dünyaları yok. Okyanusla su birikintisini karşılaştırmak gibi. Biz hepimiz bu branşlardaki öğretmenlerden daha iyisini yaparız. Yapsınlar bizi matematik öğretmeni. Hem teknik servis olmaktan, başkalarının işlerini yapmaktan kurtuluruz. Okulun havalı öğretmenleri, matematik, fen vs. Ne biliyorlar dersen, üç beş şey. Ama sınavlarda çıkan dersler, mühim görünüyor.

Geri