Branşa göre öğretmen açıkları

Kodla Büyü

btnotlari

Süper Üye
Süper Üye
Rehberlik : 16 bin 900

Din Kültürü : 15 bin 684

İngilizce : 12 bin 857

İlköğretim Matematik : 7 bin 601

Türkçe : 7 bin 163

Fen ve Teknoloji : 6 bin 820

Okul Öncesi : 6 bin 848

Zihinsel Engelliler : 6 bin 379

Sınıf Öğretmenliği : 6 bin 411

Beden Eğitimi : 6 bin 171

Edebiyat : 5 bin 840

Teknoloji Tasarım : 4 bin 600

Sosyal Bilgiler : 3 bin 600

Lise Matematik : 3 bin 600

Ne dinmiş arkadaş bi bitmediniz ya...

http://www.ensonhaber.com/bransa-gore-o ... 03-30.html

Bizim dersi Sormayın öyle bi ders mi war :cry:

son satırı okumadan ben bunun altına böyle bişey yazılmalı zaten diyordum ki ...

Osmanlı İmparatorluğunun Duraklama dönemindeki siyaset var artık..Bilişim Teknolojileri önemsizken Dini eğitimler önemli göruluyor, zaten ülkemizde herkes bilişim profesörü ama dinsiz..heyhat ülkemin bu haline..

Hocam benmi bilmiyorum yoksa teknoloji tasarım diye bir ders bizim ki gibi ortadan kalkmayacakmıydı ve buna rağmen açık nasıl olmuş, yoksa tek.tas dersi kalkmayacakmıydı?

muratozdas' Alıntı:
Osmanlı İmparatorluğunun Duraklama dönemindeki siyaset var artık..Bilişim Teknolojileri önemsizken Dini eğitimler önemli göruluyor, zaten ülkemizde herkes bilişim profesörü ama dinsiz..heyhat ülkemin bu haline..

Dini ilimlerle beraber okunan pozitif bilimler medrese sisteminin bozulmasıyla beraber tamamen dini ilimlerin okutulduğu bir sisteme dönüşmüştü. Şimdiki sürece de objektif bir gözle bakıldığı vakit yavaş yavaş ama sistematik bir şekilde dini ilimlerin ağırlığı arttırılıp pozitif bilimlerin ağırlığı azaltılıyor.

Tek ders saati olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin tüm Türkiye'de en fazla ihtiyaç duyulan branş olmasını bir tesadüf olarak mı görüyorsunuz yoksa?
Madem din dersleri bu kadar ağırlıklı olacak; İmam Hatip Ortaokul ve Liseleri tasfiye edilip tüm okullar bunlara dönüştürülmelidir.

türkiyenin geleceği gidiyor farkında değiller. bakan olsam bu dersi 3 saat ve zorunlu yapardım. kendi branşım diye demiyorum

muamma25' Alıntı:
türkiyenin geleceği gidiyor farkında değiller. bakan olsam bu dersi 3 saat ve zorunlu yapardım. kendi branşım diye demiyorum

ben bakan olsam bütün dersleri kaldırır sadece bilişim dersi koyardım bence hiçbir sakıncası olmaz:(

btnotlari' Alıntı:
Rehberlik : 16 bin 900

Din Kültürü : 15 bin 684

İngilizce : 12 bin 857

İlköğretim Matematik : 7 bin 601

Türkçe : 7 bin 163

Fen ve Teknoloji : 6 bin 820

Okul Öncesi : 6 bin 848

Zihinsel Engelliler : 6 bin 379

Sınıf Öğretmenliği : 6 bin 411

Beden Eğitimi : 6 bin 171

Edebiyat : 5 bin 840

Teknoloji Tasarım : 4 bin 600

Sosyal Bilgiler : 3 bin 600

Lise Matematik : 3 bin 600

Ne dinmiş arkadaş bi bitmediniz ya...

http://www.ensonhaber.com/bransa-gore-o ... 03-30.html

Bizim dersi Sormayın öyle bi ders mi war :cry:

Sadece odasında oturup yazıcıdan çıktı alıp öğretmenlere dağıtan (işini yapan çok az bir kısım hariç) Rehber öğretmenler için ayrılan Rehber öğretmen kontenjanına bişey demiyorsunuz da, Din kültürü kontanjanına mı "Ne dinmiş arkadaş bi bitmediniz ya" şeklinde alaylı bir tavırla tepkide bulunuyorsunuz. Unutulmasın ki bu geçici dünya hayatının gerçek gayesi Rabbimizin Fatiha suresinde belirttiği "Din Günü'ne" yüzü ak çıkabilmektir.
Kaldı ki, şuanki Bilişim Teknolojilerindeki norm sıkıntısı, ders saati azlığı sorunu, biraz da bizim kendi yüzümüzden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. İşini yapan arkadaşlar istisna ama daha ilk dönemki Bilişim Teknolojileri zümre toplantısında bir Bilişim öğretmeni arkadaşımız aynen şu ifadeleri kullandı ve benim hışmıma uğradı:

"Vala ben ders falan yapmıyorum. Çocuklar internete takılıyor, ben de internete takılıyorum, bazen film izleyip dosya indiriyorum."

Şimdi, eğer biz böyle davranırsak, sonra da aman norm sorunumuz var, aman dersimiz yok diye kıvranmaya söylenmeye hakkımız yok diye düşünüyorum. Önce biz üzerimize düşeni yapalım. Adam gibi dersimizi yapalım.
Şunu da belirteyim. Mevcut hükümeti, Milli eğitim bakanlığı faaliyetlerini en çok eleştirenlerden biri de benim. Ve ben Milli Görüşçüyüm. Selam ve dua ile....

Her işin bir kolayı var madem din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine ihtiyaç var. 2 aylık bir eğitim. Sonuçta cillop gibi öğretmen. Bu işi isteyen çok kişi var. Yeterki antansın. Sınıf öğretmenlerini branşa geçirmediler mi. Herkesinde hakkıdır din kültürü öğretmeni olabilmek. Sonuçta elhamdülillah müslümanız

:alkis:
muratozdas' Alıntı:

:+1:
utf8' Alıntı:
Her işin bir kolayı var madem din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine ihtiyaç var. 2 aylık bir eğitim. Sonuçta cillop gibi öğretmen. Bu işi isteyen çok kişi var. Yeterki antansın. Sınıf öğretmenlerini branşa geçirmediler mi. Herkesinde hakkıdır din kültürü öğretmeni olabilmek. Sonuçta elhamdülillah müslümanız

duyu80' Alıntı:
Arkadaşım sizi öbür tarafta excel kurtarmaz paint hiç kurtarmaz.
hocam bunların din anlayışı kurtaracaksa ben kurtulmak istemiyorum zaten. örnek: diyanette Atatürk'süz ve Türk Milletsiz Çanakkale Zaferi kutlanıyor..

Geri