Brezilyada 36milyon öğrenci Linux kullanıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Linux i le 52 Mi lyon Öğrenci
Brezilya hükümetinin eğitimde reform programı çerçevesinde devlet kullarında öğrencilerin bilgisayara erişimini amaçlayan Eğitimde Enformatik Projesi ProInfo) başarılı bir şekilde devam ediyor. Brezilya Eğitim Bakanlığı, Linux aracılığıyla 52 milyona yakın öğrenciye ulaşacak.
Debian tabanlı bir Linux dağıtımı olan “Linux Educacional 2.0” şu ana dek 29.000 bilgisayar llaboratuvarına kurulmuş ve yaklaşık 36 milyon öğrenciye hizmet vermekte. 2009 yılının onuna kadar 53 bin laboratuvar ve 52 milyon öğrencinin bu projeden yararlanıyor olması planlanıyor.
Bu projenin ve bahsettiğimiz laboratuvarların ilginç yanı ise her laboratuvarda tek bir sunucuya bağlanan çok sayıda ekran, fare ve klavyelerle 7 ayrı çalışma biriminin (istemci) doğmuş olması. Bu, aynı zamanda donanım ihtiyaçlarında da muazzam bir tasarruf demek. Kırsal kesimler içinse sunucu gerekmeksizin, bir işlemciyle 5 çalışma birimine olanak sağlayan, daha düşük güç harcayan bir çözüm düşünülmüş. Ayrıca proje kapsamında, özel ihtiyaçları olan öğrencilerin de, onlara uygun sistemlerle, bilgisayarla tanışabilmeleri sağlanmaya çalışılmış.
Linux’un böylesi bir projeye olanak vermesinin yeterince heyecan verici olmasının yanı sıra başarı da sağlaması, onunla neler yapılabileceğini göz önüne seriyor. Brezilya Milli Eğitim bakanlığı da bu çalışmadan memnun kalmış olacak ki, ellerindeki içeriği gerek Latin Amerika’da gerek dünya çapında, diğer ülkelerle paylaşmak istiyor.
Umarız, ülkemizde de buna benzer projelerin başladığı, yazılım tekellerinin “okullara kutu satmadığı” günleri görürüz...

kaynak: Pardus e-dergi, sayı 2 sayfa 5. http://www.ozgurlukicin.com/e-dergi/

tamram' Alıntı:
devlet microsofta verdiği parayı yatırsın linux a gör bak sen dert mi kalır..
hak veriyorum....aslında microsoft un öğretmenlere para vermesi lazım adamların programlarını anlatıyoruz , öğrencilere onların reklamlarını yapıyoruz bedavaya

Amman duymasınlar. Zaten okullara yeni gelen bilgisayarlarla birlikte Pardus gönderiyorlar ama zorunlu bırakmıyorlar. Zaorunlu bırakırlarsa esas o zaman zorluk başlayacak bizim için. Linuz temelini genelde bilmiyoruz. Ben şuanda çift işletim sistemi kullanıyorum. Linux'un ubuntu kurdum ama bi ses kartını kuramadığım için girmediğim forum kalmadı. Sonunda yapamadım ve vaz geçtim. Okullarda olduğunu ve her dakika bir çocuğun bu sistemi kurcalayacağını düşünün ce
Aman bakanlık duymasın diyesi geliyo insana.

zgrcln' Alıntı:
Amman duymasınlar. Zaten okullara yeni gelen bilgisayarlarla birlikte Pardus gönderiyorlar ama zorunlu bırakmıyorlar. Zaorunlu bırakırlarsa esas o zaman zorluk başlayacak bizim için. Linuz temelini genelde bilmiyoruz. Ben şuanda çift işletim sistemi kullanıyorum. Linux'un ubuntu kurdum ama bi ses kartını kuramadığım için girmediğim forum kalmadı. Sonunda yapamadım ve vaz geçtim. Okullarda olduğunu ve her dakika bir çocuğun bu sistemi kurcalayacağını düşünün ce
Ses kartı sorunu olmaması gerek. http://www.ubuntu-tr.org/index.php?board=16.0 forumuna sorunuzu yazarsanız eminim ki cevap alabilirsiniz.
Pardus'u ya da linuxu kurcalayarak çökertemezsiniz çünkü program ekle kaldırma işlemleri için şifre girişi yapmak zorundasınız. Emin olun öğrenciler windowsu daha çabuk çökertebilirler. Hatta bunun için antivirüsü kapatmaları bile yeterlidir.
Biraz araştırma ile linuxu seveceğinize eminim.
...............................
İlaçta kullanıyorum bir zararını görmedim diyen arkadaşa diyecek sözüm yok!!!

zgrcln' Alıntı:
Ben Pardus öğrenmeye hazırım...

pardus,ubuntu vs. çok fazla sürümü var.Bir grup toplanıyor, kendi kafalarına göre birşey yapıyorlar. Al sana bir sürüm. Şimdi makineme linux kurmak istiyorum desem kim cevap verecek ? Ama windows ta böyle bir sorun yok. Yalnız xp de öyle bir davranıyor ki bazen, çıldırmamak elde değil. Bence windows un nin temel sorunu bilgisayar kullananları hep acemi olarak görmesi. Yani uzman birisinin windows kullanmaması lazım. Mesela Vista da kullanıcı hakları denetimi var. Admin olarak sistemi açıyorsunuz. Dosya silecem. Pat erişim engellendi. Hayda. Yönetici değilmiyim ben. Ya da javascriptle çalışırken iexplorer ın hiçbir bir uyarı vermeden dosyalarımı açmasın bir türlü sağlayamadım. Bu gibi gariplikler.

Amerikadan meşhur bir yazarın bir isteği varmış. Tüm bu teknoloji firmaları 5 sene boyunca yeni ürün üretmesinler. Sadece var olan ürünlerini iyileştirsinler.

Kimse kabul etmemiş.

pardusun önünde dahauzun bir yol olduğu aşikar. kullanılacak ki daha hızlı geliştirilsin. Linux kullanmadan (ciddi bir şekilde) yorum yapılmamalı.okuldaki bilgisayarlarda cd'den çalıştırılabilir versiyonu öğrencilere denettirdim. ne internete bağlanmada nede sürücülerde sorun çıkarmadı.dahada iyiye gidecektir.

myesil' Alıntı:
pardus,ubuntu vs. çok fazla sürümü var.Bir grup toplanıyor, kendi kafalarına göre birşey yapıyorlar. Al sana bir sürüm. Şimdi makineme linux kurmak istiyorum desem kim cevap verecek ? Ama windows ta böyle bir sorun yok. Yalnız xp de öyle bir davranıyor ki bazen, çıldırmamak elde değil. Bence windows un nin temel sorunu bilgisayar kullananları hep acemi olarak görmesi. Yani uzman birisinin windows kullanmaması lazım. Mesela Vista da kullanıcı hakları denetimi var. Admin olarak sistemi açıyorsunuz. Dosya silecem. Pat erişim engellendi. Hayda. Yönetici değilmiyim ben. Ya da javascriptle çalışırken iexplorer ın hiçbir bir uyarı vermeden dosyalarımı açmasın bir türlü sağlayamadım. Bu gibi gariplikler.

Amerikadan meşhur bir yazarın bir isteği varmış. Tüm bu teknoloji firmaları 5 sene boyunca yeni ürün üretmesinler. Sadece var olan ürünlerini iyileştirsinler.

Kimse kabul etmemiş.
Bir çok linux sürümü olması seçme şansınızın çok olması ile ilgili bir özgürlüktür. Bir çok dağıtım olması linuxu küçültmez.
Kaldı ki çoğunuz hayatınızda linux kurulmuş bir bilgisayar görmeden yorum yapıyorsunuz. Biz en azından Windowsu kullanabiliyoruz ve bu nedenle haklı bir yorum getirebiliriz. Bir linux sürümünü doğru dürüst kurup kullandıktan sonra yorum yapmanız bence daha doğru olacaktır. En azından açık kaynak için uğraşan onca kişinin emeğini görmeden ezip geçmeyin.Yönetici erişimi ilk linux sürümünden beri var. Bu nedenle Vistada yeni birşeymiş gibi davranmayın.

keyloger' Alıntı:
nasyek' Alıntı:
keyloger' Alıntı:
yaşasın micrasoft :mrgreen:
O da bir tercih tabi. Ama bu kadar çok sevdiğin bir işletim sistemini umarım korsan kullanmıyorsundur.
Haber için teşekkürler.........
İlaçlayıp kullanıyorum ve bi sakıncasını görmedim...

HAIRDIR HOCAM MICROSOFT HASTALIGINAMI YAKALANDIN ILAC KULLANIYORSUN BAK NE GUZEL LINUX KULLANINCA ILACA IHTIYACIN OLMUYOR VUCUDUN SAGLIKLI KALIYOR SEN HEM YASASIN MICROPsoft DIYORSUN HEMDE DIGERLERINI BEGENMIYORSUN

nasyek' Alıntı:
Bir çok linux sürümü olması seçme şansınızın çok olması ile ilgili bir özgürlüktür. Bir çok dağıtım olması linuxu küçültmez.
Kaldı ki çoğunuz hayatınızda linux kurulmuş bir bilgisayar görmeden yorum yapıyorsunuz. Biz en azından Windowsu kullanabiliyoruz ve bu nedenle haklı bir yorum getirebiliriz. Bir linux sürümünü doğru dürüst kurup kullandıktan sonra yorum yapmanız bence daha doğru olacaktır. En azından açık kaynak için uğraşan onca kişinin emeğini görmeden ezip geçmeyin.Yönetici erişimi ilk linux sürümünden beri var. Bu nedenle Vistada yeni birşeymiş gibi davranmayın.

1. Linuxun küçülmesinden bahsetmedim. Alternatiflerin çok olmasının oluşturduğu karmaşadan bahsetim.
2. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki linux yüklü bilgisayarı bir tek sen gördün ve bir tek sen linux kurulumu yapabiliyorsun ?
3. Açık kaynak için uğraşanların emeği varda kapalı kaynakla uğraşanların emeği yok mu ? Bence emek emektir !
4. Yönetici erişiminden vista için bahsettim. "Yeni" demedim, "linuxta yok" demedim.
5. Eğer senin gibi ukelalar bu işin içerisinde olmasaydı eminim şu anda linux konusunda daha ileride olurduk.
Windowsu da sevmiyorum ama en azından ortalıkta windows un ne kadar iyi bir işletim sistemi olduğundan bahseden insanlar yok.
Ayrıca bir de sorum olacak. "Açık kaynak kodlu" linux için acaba şu ana kaç satır kod yazdın ve birileriyle paylaştın ?

Virüslerin %99u microsoft ürünlerine yazılıyor ama yine de çalışıyor bunlar linuxe yazılsın da görün linuzun halini. Eğer phyton geçmişi olan varsa linuxun ne kadar basit olduğunu göreceksiniz zaten bu yüzden hızlı çalışıyor windows serisinden iyi olduğu için değil ;)

sunny' Alıntı:
Virüslerin %99u microsoft ürünlerine yazılıyor ama yine de çalışıyor bunlar linuxe yazılsın da görün linuzun halini. Eğer phyton geçmişi olan varsa linuxun ne kadar basit olduğunu göreceksiniz zaten bu yüzden hızlı çalışıyor windows serisinden iyi olduğu için değil ;)
Hocam Windows kullanabilirsiniz ama Linux kullanan biri olarak bu yazdığınız tam bir saçmalık. O zaman bu sitedeki herhangi biri ya da sen linuxa virüs yazsın ve o virüs işe yarasın. Sürekli bu bahanenin altına sığınıyorsunuz."yok microsofta yazılıyor, linuxa yazılmıyor" Bu yazdıklarınızın hiçbir temeli yok. Bugün pek çok sunucu ve TSK linux kullanıyor. Bir işletim sistemini sevmeyebilirsiniz ama onca emeği ve onu kullananları aşağılayamazsınız. Bu satırları yazan kişi acaba linux kullanmış mıdır ya da linux görmüşmüdür merak ediyorum.
Sana tavsiyem araştır ve lütfen verdiğim linkteki dergiyi oku:
http://enixma.org/dergiler/0611/0611.php
Windowstaki açık sayısı dağ oldu hala Linuxu yermeye çalışıyorsunuz. Onun yerine sistemlerinizi update edin.

myesil' Alıntı:
nasyek' Alıntı:

1. Linuxun küçülmesinden bahsetmedim. Alternatiflerin çok olmasının oluşturduğu karmaşadan bahsetim.
2. Öyle bir konuşuyorsun ki sanki linux yüklü bilgisayarı bir tek sen gördün ve bir tek sen linux kurulumu yapabiliyorsun ?
3. Açık kaynak için uğraşanların emeği varda kapalı kaynakla uğraşanların emeği yok mu ? Bence emek emektir !
4. Yönetici erişiminden vista için bahsettim. "Yeni" demedim, "linuxta yok" demedim.
5. Eğer senin gibi ukelalar bu işin içerisinde olmasaydı eminim şu anda linux konusunda daha ileride olurduk.
Windowsu da sevmiyorum ama en azından ortalıkta windows un ne kadar iyi bir işletim sistemi olduğundan bahseden insanlar yok.
Ayrıca bir de sorum olacak. "Açık kaynak kodlu" linux için acaba şu ana kaç satır kod yazdın ve birileriyle paylaştın ?
1-Sen Windows için kaç kod yazdın? İlaçlamayı yardımdan saymazsan. Bir işletim sistemini kullanmam için illa programcımı olmam gerek.
2- "pardus,ubuntu vs. çok fazla sürümü var.Bir grup toplanıyor, kendi kafalarına göre birşey yapıyorlar. Al sana bir sürüm. Şimdi makineme linux kurmak istiyorum desem kim cevap verecek ?" küçümseme anlamına gelmiyor mu?
3- Ben yazdıklarımla windosu küçümsemedim. Ya da yaşasın linux diye haykırmadım. Sadece linuxu bilmeden yorum yapmayın dedim. iyi ki microsoft var diye bağıran sizlersiniz. Asla da kimsenin emeğini küçümsemem.
4- "Eğer senin gibi ukelalar bu işin içerisinde olmasaydı eminim şu anda linux konusunda daha ileride olurduk.
Windowsu da sevmiyorum ama en azından ortalıkta windows un ne kadar iyi bir işletim sistemi olduğundan bahseden insanlar yok. "
Windowsun ne kadar iyi bir işletim sistemi olduğundan bahseden yok diyorsun ama bu konunu 2. mesajına ve bunu takip eden bir kaç mesajı okumuyorsun.
Ben linux şöyle iyi mi dedim yoksa birilerinin yazdıklarına cevap mı verdim.
Hakaretvari konuşacaksan bende aynı uslupla sana cevap vermesini bilirim.

Bence Brezilya'nın yaptığı her aklı başında devletin yapması gerekendir. Linux ABD ve Almanya gibi devletlerde bile okullarda yaygın olarak kullanılıyor. Bugünkü hali ile herhangi bir Linux dağıtımı okulda öğrencinin ihtiyaç duyduğu herşeyi ve fazlasını yerine getirebilecek düzeydedir. Kelime işlem, tablolama, sunum ve programlama için gereken tüm araçlar birinci sınıftır. Buna rağmen gidip milyonlarca dolarlık lisans ücretleri ile Microsoft ürünleri almak suçtur, devleti zarara uğratmaktır. Bu işe imza atanlar cezalandırılmalıdır. Herkes kendi evinde veya işinde ne isterse kullansın, ama vergilerimizi MS ürünlerine harcayıp israf etmesin.

Pardus'a gelince... Sen devlet olarak git adam çalıştır, para harcayıp işletim sistemi geliştir sonra gidip okullara yine milyonlarca doları harcayıp MS ürünleri satın al. Yanına da şaka gibi bir Pardus CDsi koy. Akla mantığa sığar bir olay değil...

MEBin tüm işleri MS tekelinde aslında. e-okul mesela.... illa MS Internet Explorer ile çalışacak... Linux'a geçiş yapmak isteyenlerin önünde bir engel daha. Herhangi bir tarayıcı ile çalışacak bir web uygulaması yazmak çok zor herhalde... Gerçi e-okula bilgilerin bir web arayüzü ile girilmesi de büyük saçmalık. Adam ufak bir masa üstü programı yazar; insanlar verileri hızlı bir şekilde girer ve toplu olarak web sunucusuna yükler de.... nerde o akıl...

nasyek' Alıntı:
sunny' Alıntı:
Hocam Windows kullanabilirsiniz ama Linux kullanan biri olarak bu yazdığınız tam bir saçmalık. O zaman bu sitedeki herhangi biri ya da sen linuxa virüs yazsın ve o virüs işe yarasın. Sürekli bu bahanenin altına sığınıyorsunuz."yok microsofta yazılıyor, linuxa yazılmıyor" Bu yazdıklarınızın hiçbir temeli yok. Bugün pek çok sunucu ve TSK linux kullanıyor. Bir işletim sistemini sevmeyebilirsiniz ama onca emeği ve onu kullananları aşağılayamazsınız. Bu satırları yazan kişi acaba linux kullanmış mıdır ya da linux görmüşmüdür merak ediyorum.
Sana tavsiyem araştır ve lütfen verdiğim linkteki dergiyi oku:
http://enixma.org/dergiler/0611/0611.php
Windowstaki açık sayısı dağ oldu hala Linuxu yermeye çalışıyorsunuz. Onun yerine sistemlerinizi update edin.

Hoccam ne microsoft ne linux babmın değil hiç birisinden herhangi bir ne ticari ne manevi bir tasam yok. pardus ve knoppix için yazılım yapmayı denedim yıllarca linux kullandım yani sizin kadar olmasa da az çok biliyorum işletim sistemlerini. Daha düne kadar usb modemi kullanarak internete her bağlanmak istediğimde br2684ctl -c 0 -b -a 8.35 kodlarını kullanmam gereken linuxu ya da pardusu bana övme gözünü seveyim. Ayrıca linuxa virüs yazılamaz demedim kimse tenezül edip uğraşmıyor çünkü yazmaya gerek de yok kabukların birisi farklı olunca virüs gibi algılıyor havuz sistemine direk bağlı olduğundan uzaktan erişim için en ideali. microsoft en iyisi değil ama linux sistemleri en kötüsü as400 lerden bile kötü

Geri