BT ÇALIŞMA SAATLERİ?

Kodla Büyü

iambilisimci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu Btr çalışma saatleri tam olarak nedir?Eğitim öğtetimin başlama bitiş saati diye biliyorum ama şimdi benim bulunduğum okulda ders saatinden sonra ekstra 1 saatte kurs saati var.Benim işim dersler bitince bitiyormu? Yoksa kurs saatine de kalmam gerekiyor mu?

hocam bize gelen görevlendirme yazısında da ders saatleri içinde yazıyor.Dersler bitince biz özgürüz diye düşünüyorum:)Bence kimseye sormadan çıkın normal saatinizde,birşey söyleyen olursa yazıyı gösterirsiniz

:?
İstediğiniz tavsiye mi? Başka öğretmenlerin düşünceleri mi? Aynı durumda olanların ne yaptıkları mı?
8)
Çünkü; bu sorunun yanıtı görevlendirme yazısındaki sizin de sözünü ettiğiniz ifadede var. Bazı okullar 1 saat ek kurs yapar, bazı okullar 2 saat ve bazı okullar hiç ek kurs yapmazsa; bu durum aynı şartlardaki okullarda farklılıklara sebep olur. Yani; okul müdürlerinin görüşü de burada önem kazanır.

Böyle soruları soracağımıza BTR görevlendirmesi ile ilgile mevzuata bir göz atsak!!!. Çalışma saatleri; eğitim-öğretimin devam ettiği yani derslerin devam ettiği saatler arasıdır... Okulda ders biter,Görev biter..Okulda yok hayat boyu eğitim,yok tam gün tam yıl, yok eksersiz, yok tören vs .... BTR yi bağlamaz. Ders biter yolcu Abbas evine gider....

arkadaşlar ikili eğitim yapan okulda sabahçı devredeyim ortaokul kısmında. ders saatlerinden sonra 7. saatte de beklemelimiyiz, yoksa 6. saatten sonra çıkarmıyız. haftalık ders çizelgesinde BT Rehberliği diye yazılır ibaresi var. o zaman bu çizelgeye göre bir ortaokul öğretmenine 30 saatten fazla görev verilemez. Ama hergün 7şer saat kalırsak 35 saat okulda kalmak durumunda oluruz. diğer taraftan eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde görev yapmalı diyor. Hangisi doğru acaba?

apo.ege' Alıntı:
arkadaşlar ikili eğitim yapan okulda sabahçı devredeyim ortaokul kısmında. ders saatlerinden sonra 7. saatte de beklemelimiyiz, yoksa 6. saatten sonra çıkarmıyız. haftalık ders çizelgesinde BT Rehberliği diye yazılır ibaresi var. o zaman bu çizelgeye göre bir ortaokul öğretmenine 30 saatten fazla görev verilemez. Ama hergün 7şer saat kalırsak 35 saat okulda kalmak durumunda oluruz. diğer taraftan eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde görev yapmalı diyor. Hangisi doğru acaba?
ya arkadaşım işin suyunu çıkardınız. 7 saatte durmalısın okulda ondan sonra gidersin ilkokul kısmında tutma hakkı yok sasdece.

Hocam kurs sizi bağlamaz, bağlamamalı.. Benzer şekilde hafta sonu kursları var, okula gitmemiz beklenemez. Ders biter, görev biter. 8)

Geri