BT ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLEBİR Mİ?

Kodla Büyü

memurlar7

Üye
http://www.memurlar7.com/sendikalar/bt- ... lir-mi.htm

bt_ogretmenlerinin_sorunlari_cozulebilir_mi.jpg

Eğitim Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali YALÇIN'ın yazısı...

BT Öğretmenlerinin Sorunları Çözülebilir mi?

En son söylemem gerekeni ilk önce söyleyerek başlayım isterseniz. Elbette çözülebilir nasıl mı onu az sonra açıklayacağım ama öncelikle BT öğretmenlerinin teşekkür etmesi gereken bazı isimleri sıralamam gerekir. Bu isimlerin başında Bilişim Teknolojileri Pendik İlçe Formatörü Reha Bıyık, Eğitim Bir Sen Pendik Temsilcisi Cemal Kapan ve Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Sekreteri Melih Durmaz gelir.

Her şey Cemal Kapan Bey’in arayarak; “BT Öğretmenlerinin sorunları var. Bize ilettiler 100 kişilik sendikasız ya da her sendikadan BT Öğretmeni Pendik M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde bir araya gelecekler. Organizeyi Reha Bey yapıyor. Başkanım programınızı ayarlasanız da, arkadaşların sorunlarını dinleyebilsek” dedi. Ben de hay hay dedim. Salona vardığımda 100 değil 40 kişi vardı. Ama bir şey doğru idi salonda sendikasız ve başka sendikalara üye olanlarda vardı. Başka sendika üyesi olanların çekingen ve “sonuçta ne olacak acaba” der gibi iğreti oturuşlarını bir kenara koyalım ortak sorun için bir araya gelinmiş olunması takdir edilecek bir durumdu ve arkadaşları takdir ederek söze başladım. Sırası ile bütün katılımcıların görüşlerini aldık. Duygusal cümleler yok değildi. Fakat makul ve mantıklıyı bulmak ve çözüm için dillendirmek gerekiyordu ve öyle yaptık. Talepleri tasnif ederek sorun ve çözüm önerisi şeklinde toparladık. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde “24 Kasım’da BT Öğretmenleri İsyan Etti!” diye basına yansıttık. Kamuya yönelik haber yapan birçok site (*) geniş yer verdi. BT öğretmenlerinde arayıp teşekkür edenler ve yorumlarıyla teşekkürlerini bildirenler oldu.

Aradan bir aya yakın zaman geçti ve ses soluk çıkmaması üzerine 21 Aralık 2010 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde BT Öğretmenlerinin sesini duyurmak için “eylem” yaptık. Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Sekreteri Melih Durmaz basın açıklaması okuyarak Başbakan’ın açıkladığı Fatih Projesine atıfta bulundu ve “Başbakan Fatih dedi, Bakanlık Yetkilileri Fatiha mı Anladı?” diye sordu.

Öncelikle sorun nereden kaynaklanmıştı onu açıklamak gerekir. Bilindiği gibi bakanlık bu yıl uygulamaya koyduğu ders çizelgesi ile 2. kademede 1 saat olan dersi; 4-5’lerde seçmeli iken tamamen kaldırdı. Yeni ders çizelgesi ile Medya Okur Yazarlığı dersi 6-7-8 sınıflardan birinde mutlaka seçilmek zorunda bu da 6-7-8. sınıflarda 1 saat seçmeli ders olduğundan birinde seçilemiyor. Örneğin genelde okullar 8. sınıflarda medya okuryazarlığı dersini seçiyor. Bu da demek oluyor ki sadece 7-8 lerde seçmeli Bilişim Teknolojileri Dersi seçilebiliyor. 4-5 lerde ise geçen sene seçmeli olarak 2 saat seçilebilirken yeni ders çizelgeleriyle birlikte artık seçilemiyor. Maalesef bu uygulama ile birçok BT Öğretmenini norm fazlası durumuna düşürdü. Ortaya çıkan tablo iç açıcı bir durum değil.

HABERİN DEVAMI
http://www.memurlar7.com/sendikalar/bt- ... lir-mi.htm

m7_logo3_1.jpg

Geri