:++:alideniz2000' Alıntı:çözüm önerimi buraya yazmamın nedeni
MEB'e bağlı ilgili kurumlardan bu forumu takip edenler olduğunu düşünmemdir.
konu yeterince düğümlendi.
bence yapılması gereken,
1) her kuruma (okula) bir adet bilişim kadrosu açmak.
2) her kuruma açılacak bilişim kadrolarına bir defalığına BT öğretmenleri ve BT Formatör Belgeleri olanları (branş dışı)
mebbis üzerinden kadro verilmesi.
3) bir daha BT formatör öğretmen kursu açmamak, yeni branş dışı BT formatörü üretmemek, yeni mezun BT öğretmenlerini bu okullara atamak.
3) bu kadro için hizmet puanına göre okul seçme hakkı verilmesi ve oluşacak sıralara göre MEBBİS aracığıyla kadrolu atamaların yapılması.
4) her okula verilecek bilişim kadrosunun görev tanımlarına vb. ilişkin yeni bir yönergenin hazırlanması.
böylece her yıl görevlendirme karmaşasından,
belirsizlikten kurtulunur.
okulların bilgisayar tamircilerine para akışının önüne geçilir.
hem zaman, hem para hem de belirsizlik karmaşasından kurtulunur.
Not: bu yazı yukarıda da belirttiğim gibi MEB kurumlarında çalışan yetkililere önerimdir.
:mrgreen:only61' Alıntı:merhaba ben meb yetkilisi...yazınızı ve tavsiyelerinizi okudum...aman Allah'ım biz nasıl bir hata yapmışız...derhal size kadro veriyoruz....
yarın tüm tüm genel müdürüleri toplayıp bakanlığı harekete geçireceğiz....bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz...
:+1:alideniz2000' Alıntı:çözüm önerimi buraya yazmamın nedeni
bence yapılması gereken,
2) her kuruma açılacak bilişim kadrolarına bir defalığına BT öğretmenleri ve BT Formatör Belgeleri olanları (branş dışı)
3) bir daha BT formatör öğretmen kursu açmamak, yeni branş dışı BT formatörü üretmemek, yeni mezun BT öğretmenlerini bu okullara atamak.
3) bu kadro için hizmet puanına göre okul seçme hakkı verilmesi ve oluşacak sıralara göre MEBBİS aracığıyla kadrolu atamaların yapılması.
4) her okula verilecek bilişim kadrosunun görev tanımlarına vb. ilişkin yeni bir yönergenin hazırlanması.
Not: bu yazı yukarıda da belirttiğim gibi MEB kurumlarında çalışan yetkililere önerimdir.
the_korsan' Alıntı:merhaba ;
atıyorum ben bir yetkiliyim.
mevcut bt öğretmeni sayısı 14bin.
mevcut okul sayısı önceki yıl 40bin'di ama şimdi bu sayı 50bin olmuştur. 35 bin tane branş dışı öğretmeni dediğiniz kadroya alınca 35bin öğretmen açığı da olacak, bu açığı nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz, bu konudaki fikriniz öneriniz nedir desem ?
alideniz2000' Alıntı:çözüm önerimi buraya yazmamın nedeni
bence yapılması gereken,
hocam çözüm önerisini sunarken kendisinide unutmamışta o yüzden bu madde e bal tutan parmağını yalar misali öneriyi sunan kendi içinde bir madde koyarzilal' Alıntı:2) her kuruma açılacak bilişim kadrolarına bir defalığına BT öğretmenleri ve BT Formatör Belgeleri olanları ---(branş dışı)----
branş dışını niye olaya katıyorsunuz. kimsenin kadro verdiği yok zaten ve mağdur değil ki branş dışı olanlar. giderler kendi derslerine..
onlara verirlerse bana vermesinler.. onların branşada ben geçeyim derse gireyim :? branş becayişi yapalım
the_korsan' Alıntı:Hocam verilerde rakamlarda hata yok, geçen sene personelin açıkladığı rakamlar bunlar...
Bu çözüm bence saçmalık olsa da son olaylardan sonra hiçbir şeye artık olmaz demiyorum, yaparlar olur, hükümet ne yaparsa haklıdır, sıvasa bile haklıdır...
Branş dışı arkadaşlarda o kadar hevesliler ki bu işe anlamıyorum gerçekten, birkaç arkadaş aradı bakanlıkta çalışma varmışmışmışta formatörlük belgesi olanlar bilişime geçebileceklermişmişmişte, en geç 15 güne çalışma yayınlanacakmışmışmışta.. Allah'ım sen büyüksün...
trueandfalse' Alıntı:sınıf öretmenleri bütün branşlara alan değiştiriken bizler kaldık yine yaya.formatörlük müş malesef bu sene görüldükü formatörlük bize mecbur bırakılıyor.ders yok görevlendirmee olmayınca herkes formatörlük olsun diye yapmadığımız kalmadı.madem öyle sürünün diyeceklerdi ve hiç bir çalışmada yapılmayacaktır bu nedenle.bence bu sene bütün illerde keşke formatölük yapılmasaydı yada yaapılsa bile kimse başvurmasaydı işte ozaman belki bir şeyler yapılırdı.bakın benim okulumda önce formatörlük yapılmadığından 6 saatten 12 saate çıktı ders saatim ama görevlendirme yapılınca hemen geri aldılar ve 6 saate geri geldi.eğer formatörlük olmazsa dersi seçmek zorundalar.
only61' Alıntı:merhaba ben meb yetkilisi...yazınızı ve tavsiyelerinizi okudum...aman Allah'ım biz nasıl bir hata yapmışız...derhal size kadro veriyoruz....
yarın tüm tüm genel müdürüleri toplayıp bakanlığı harekete geçireceğiz....bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz...
:++: :++: :++alideniz2000' Alıntı:hocam sizin BİTEFO görevlendirmelerini,zilal' Alıntı:2) her kuruma açılacak bilişim kadrolarına bir defalığına BT öğretmenleri ve BT Formatör Belgeleri olanları ---(branş dışı)----
branş dışını niye olaya katıyorsunuz. kimsenin kadro verdiği yok zaten ve mağdur değil ki branş dışı olanlar. giderler kendi derslerine..
onlara verirlerse bana vermesinler.. onların branşada ben geçeyim derse gireyim :? branş becayişi yapalım
siz daha göreve başlamamışken BİTEFO olarak, EBİFETO olarak çalışan,
10-12 yıl önce çalışmaya başlayan
branş dışı EBİFOTO'lar tarafından yapıldığından haberiniz var mı?